smartkiller 發表於 22-3-2009 18:14:02

教你如何單刷黃風洞(任何職業均可)

其實好多人都知可以單刷黃風洞, 但我到而家仲成日見有人請求組隊打黃風洞. 所以特來寫一寫比大家參考.

當你進入黃風洞, 你會見到3個NPC有問號的(其實即係你幫手來的) 你唔好按佢地住, 一開始洞口有4隻怪, 你一隻一隻打, 方法係, 你引一隻之後走回去3個NPC果度, 咁3個NPC就會K佢. 當然你可以按防啦. 如是者打完4隻. 都唔好按3個NPC住. 入去下層有3個窄路, 你是但一個都可以. 先去觸發引粒大石頭錄落去(你可以企埋一邊, 粒石撞你唔到. 我就試過有時得有時唔得) 之後再去領3個NPC幫手. 再入去打. 打怪唯一秘技就係一隻一隻打, 當你打一隻怪, 3個NPC就會沖出去幫手. 咁樣一隻一隻打. 之後打白福. 先係殺左佢身邊的小怪. 之後先打佢. 搞掂後. 要停一下比3個NPC回血. (其中一個識回血. 佢會幫另外2隻回)
之後又係清小怪. 跟住打4爺老婆. 位置再4爺果個位右邊第2個洞. 一定要先殺佢老婆. 因為佢老婆會CALL怪. 搞掂後去殺果個有支幡身邊的2個小怪. 又係一隻一隻打啦. 再KO個渣幡的小妞. 殺左之後, 4爺就會出現. 你唔好企咁部4爺. 當4爺出現. 3個幫手會自動沖上去打佢. 咁你係身邊幫手打啦. 4爺死左之後有2-3個小怪出來. 你3個幫手一樣會主動搞掂佢. 恭喜你. 任務完成.

要注意的:
1. 冇需要打白福就唔好打. 浪費時間
2. 留意NPC幫手的血. 冇血或者1半以下一定要比佢休息
3. 一定要先殺佢老婆
4. 唔好心急執地下D野. 慢慢來

希望幫到你地. 大家日後可以自己搞掂啦. 唔駛求人. 呵呵. 加油

諾晴風 發表於 22-3-2009 23:08:01

多謝分享!

slipknot2010 發表於 23-3-2009 15:33:47

我入親去....個3位npc都無?.......why=.=

smartkiller 發表於 23-3-2009 16:01:00

你係唔係未解黃山崗, 果度有個camp, 入面有個同白福一樣外形的怪. 係佢身邊有隻小怪打緊佢, 你入去ko左小怪, 之後同白福老表對話. 佢會叫你入去了解白福的情況.
之後就有3個npc了.

tazho123 發表於 23-3-2009 17:15:03

其實好似控火咁
冇咩藥都唔好單刷
因為控火前期暈技少
血又唔多
攻擊力又唔太高
唔太建議各位低級既控火單刷
只會晒醫錢

BB貓 發表於 23-3-2009 21:39:52

文章好有用,多謝分享,可以教新手!

smartkiller 發表於 24-3-2009 11:41:14

其實好似控火咁
冇咩藥都唔好單刷
因為控火前期暈技少
血又唔多
攻擊力又唔太高
唔太建議各位低級既控火單刷
只會晒醫錢
tazho123 發表於 23-3-2009 09:15 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

我就係控火20lv入去單刷的.
我想講一樣野係, 我打一場12分鐘. 基本上係唔需要食藥.
打完後3個NPC都仲係到. 一粒藥都不用吃. 有試過一滴血都無掉.
最重要係你要善用SHIFT & SPACE制.

tazho123 發表於 24-3-2009 17:11:31

你刷到唔代表人地刷到
控火後期暈技唔夠
好易令道童放到電
一下秒晒d npc
加上好多大陸既人都唔太建議低級控火單刷的

smartkiller 發表於 25-3-2009 11:21:12

你刷到唔代表人地刷到
控火後期暈技唔夠
好易令道童放到電
一下秒晒d npc
加上好多大陸既人都唔太建議低級控火單刷的
tazho123 發表於 24-3-2009 09:11 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

我玩過火, 雷和力士. 都係20級就去刷
只要善用防同閃. 是很容易的事.
我公會里面的人現在26以下的. 天天都去單刷.
因為里面有寶物. 呵呵. 我現在那了好幾百粒礦晶了.
信不信就隨你了. 我不會再回你的.

光明小雞 發表於 26-3-2009 02:00:36

有個任務要殺白福,我同朋友殺到佢就死,又唔知點解爆返血
頁: [1] 2
查看完整版本: 教你如何單刷黃風洞(任何職業均可)