wilson141720 發表於 29-8-2009 12:49:00

橘子欺騙玩家版本係11月韓國版本

Dungeon & fighter至去年11月韓國伺服器主要服務的遊戲內容

角色職業別                                          
鬼劍士
神槍手-男                                                                                                         
格鬥家
魔法師
聖職者
(開放轉職與角色覺醒)
神槍手-女
(開放轉職,未展開覺醒系統-今年1月開放)

台灣版本尚不進行神槍手-女的遊戲內容及尚未安裝左列職業覺醒系統。
美國DNF版本的採用舊版本聖職者及尚未安裝神槍手-女。

遊戲角色等級上限   LV60   

台灣DNF版本為Lv50
日本DNF版本為Lv60

任務系統

主要任務(史詩任務)
次要任務(一般任務)
重複任務(物品交換功能)

韓國與日本的任務版本訊息進度落差約5~7個月
(日本約半年會進行一次主要的大更新,小幅度的更新則不一定。)
韓國與台灣的任務版本訊息落差約為18~24個月。

地圖區域

洛藍
格蘭森林
天空之城
貝西摩斯(天帷巨獸)
諾伊佩拉與暗黑城(阿法利亞營地)
激盪山隘(斯頓帕斯與千年雪山)
異教徒聖域(墮落的殿堂)
死者的峽谷
月光酒店
激戰的街道
天界
諾斯瑪爾
異界(破碎的異次元空間)

1. 地圖區域項目日本和韓國DNF版本均已安裝。
2. 台灣DNF版本缺少洛藍、暗黑城、千年雪山、死者峽谷、墮落的殿堂、月光酒店、激戰的街道與天界、諾斯瑪爾、異界…等部份地圖。
3. 美國DNF版本缺少暗黑城、死者峽谷、諾斯馬爾、激戰的街道、異界等地圖。

強化系統
一般裝備強化
異次元空間裝備強化
裝備特殊能力賦予

1. 日本和韓國DNF版本均已安裝。
2. 台灣DNF版本均未安裝任何強化項目。
3. 美國DNF版本已安裝一般裝備強化項目。

決鬥擂台

1對1對決
擂台模式
隊伍決鬥
死鬥模式
街頭決戰模式

僅台灣DNF版本無安裝團體擂台
日本DNF為1:1擂台車輪戰模式

公會系統
創立、能力強化及營運   
日本和韓國DNF版本已安裝
台灣及美國DNF版本尚未

拍賣行
商品拍賣
台灣與美國DNF版本尚未安裝

遊戲商城

1. 日本DNF版本除角色外觀採轉蛋機型式購買無期限版本,其餘與韓國DNF版本相同,角色外觀的轉蛋機每次購買折合約60~80台幣,可隨機取得上級或稀有外觀,可自由交易
2. 台灣DNF版本角色外觀採租用及購買形式,付費模式為7天、30天及無期限三種。
成套販賣則是7天265元
30天530元
無期限1060元
3. 美國DNF版本尚未安裝遊戲商城

遊戲經驗
分配
怪物經驗
任務經驗
日本及美國DNF版本參照韓國DNF版本設定。
台灣DNF版本調降任務經驗為原本的20%~75%。

遊戲錄影
檢舉或投搞等功能使用
日本及台灣DNF版本尚未安裝
美國版本已安裝

wilson141720 發表於 29-8-2009 13:09:24

台灣DNF版本調降任務經驗為原本的20%~75%。[][]

[H]hk211hk 發表於 29-8-2009 23:27:53

傳說中的轉貼

迷失男孩 發表於 30-8-2009 00:50:11

唔知大星係邊道搵咁多料既- -

﹏呆兒﹏ 發表於 30-8-2009 01:50:54

我記得某台灣討論有=v=,老大最少都要加個轉貼啦。

但係我諗佢都唔會昆人加啦,佢都係個大公司

佢話係11月版本,但係韓國個邊既開發遊戲公司都無出到聲-.-

我睇都唔係昆水(雖然果個開發遊戲公司同臭橙好多合作囧)。

但係你都知臭橙點都係錢係第一(呆

點既天價唔理,連簡體字又唔搞=v=

就算佢無昆水都要唔知要等幾時啦,臭橙係禁@v@。

只係希望唔好學某game日版技能唔洗點學但係台/港要點=_=。(如果要點我睇醒覺可能中招囧。)

以上只是個人意見@v@

olewiso 發表於 30-8-2009 12:41:47

- -
韓版果邊唔出聲=冇事嗎= =?
而家好明顯唔係11月果時囉- -
自己整低d經唔再講,任又唔齊,lv上限又整低左,圖又少左, 韓版11月有的野佢9成冇哂 有的只係大叔改左

dnf-_- 發表於 30-8-2009 13:15:14

- -
自己整低d經唔再講,任又唔齊,lv上限又整低左,圖又少左, 韓版11月有的野佢9成冇哂 有的只係大叔改左 ...
olewiso 發表於 30-8-2009 12:41 http://nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
洛藍
格蘭森林
天空之城
貝西摩斯(天帷巨獸)
諾伊佩拉與暗黑城(阿法利亞營地)
激盪山隘(斯頓帕斯與千年雪山)
異教徒聖域(墮落的殿堂)
死者的峽谷
月光酒店
激戰的街道
天界
諾斯瑪爾
異界(破碎的異次元空間)

9成的話....:D

﹏呆兒﹏ 發表於 30-8-2009 14:02:55

- -
自己整低d經唔再講,任又唔齊,lv上限又整低左,圖又少左, 韓版11月有的野佢9成冇哂 有的只係大叔改左 ...
olewiso 發表於 30-8-2009 12:41 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

我知E加唔係11月個時,但係佢話明係11明就11月LO,韓國唔出聲姐係佢買左11月版啦= =

之後就唔理隻GAME既生死加啦,頂多賣多個新版臭橙= =

11月有大叔又新,

女槍都有資料,唔信自己去下開NPK既程式睇

只係睇死臭橙開唔開,一D都唔關韓國果開發公司事-.-

我比較期待佢出唔出拍賣同時裝交易^_^。出左就好

[H]hk211hk 發表於 30-8-2009 14:50:10

開露天 設定價格時 更有韓文出現:D

dnf-_- 發表於 30-8-2009 14:58:46

開露天 設定價格時 更有韓文出現:D
hk211hk 發表於 30-8-2009 14:50 http://nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
得奸商先知:D
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 橘子欺騙玩家版本係11月韓國版本