細軒 發表於 1-10-2010 13:07:46

其實我有d野想問 我有d fd話九陰係國服 台服出左
不過有d人又話未出咁其實出左未?

若情* 發表於 1-10-2010 13:18:21

回復 181# 細軒

國服未出、台服未出、港服未出、歐服也未出

tszyuloveyou 發表於 1-10-2010 14:01:14

回復 182# 若情*

夢服出咗XD
小弟無禮,敢問閣下,若情何解?是若有若無?是天若有情?還是若能有情?

若情* 發表於 1-10-2010 18:11:58

回復 183# tszyuloveyou

若意假如
情晴二字相通, 亦取其雙關之意
有情非晴, 假如最後落得也無風雨也無晴的地步, 倒不如若情好了

用呢個做埋九陰個名算, 得閒再加番個姓比佢XD

~蛇仔~ 發表於 1-10-2010 19:35:57

好多名都係冇意義架啦= =
你問我蛇仔有咩意思,我都答你唔到...

tszyuloveyou 發表於 2-10-2010 00:06:53

回復 185# ~蛇仔~

你的名當然是無意義,但有些名是能一看看出有意思!^^
回復 184# 若情*

生老病死是自然,悲歡離合是一種態度,那又個苦之有? 再者陰晴圓缺,是自然,沒了天氣變化,萬物也不能滋潤生長,適時亡去。再者若晴於名,多用作願子女能心如天晴,開朗樂觀!

~蛇仔~ 發表於 2-10-2010 01:00:23

回復 186# tszyuloveyou
名呢家野,好聽好睇咪算囉~
當然啦,又好聽又好睇又有埋意思更好~

tszyuloveyou 發表於 2-10-2010 03:15:43

回復 187# ~蛇仔~

那又不好聽也不好睇的又如何?EG:包不靚 XD

~蛇仔~ 發表於 2-10-2010 10:16:01

回復 188# tszyuloveyou
你是來亂的啊

若情* 發表於 2-10-2010 12:59:33

回復 186# tszyuloveyou

我覺得晴字太陽光了
    情字倒是多了一份婉約
    感覺有點悲傷, 有點身不由己才適合九陰江湖...
頁: 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28
查看完整版本: ✿`* ·.¸¸ 九陰真經online吹水茶座 `•.¸¸.εїз*