今次又咩事 發表於 31-5-2011 09:35:59

今次又邊位版主/超版睇我唔順眼?(管理人員請進)

會員ID: 劉少
今次係邊位大哥睇我唔順眼又莫須有咁禁言?
仲要 樂點: -5748,有扣分排行榜要月尾發力創新高?.?
如果你話粗口,我冇"打"喎,,
如果你又話挑戰版主,我冇咁做呀,,除非小小野又有版主對號入座,,
論壇唔係咁做既,睇唔順眼就Ban人,原因都唔俾個,
咁你同xx論壇個班鍵盤戰士有咩分別?
唔岩就起底,同你唔岩就Ban人分別係邊?
做人都唔係咁啦下話,做老細睇個員工唔順眼都唔可以就咁炒佢啦,
Ban我個位,留個原因Ok?

Ron 發表於 31-5-2011 16:19:02

由於閣下指出 "歡迎挑機,罵戰也無妨", 這會引起會員發生罵戰,

再加上指出 "什麼白目風箏,滿天都是小星星", 足以令閣下禁訪

至於你叫版主不要對號入座, 當然他們不會對號入座,

因為沒有一個版主們是白目, 他們的才智是達到一定的水準,

如果判斷能力有問題, 我和其他管理員定必不留情

我身為管理員有責任抵抗敗壞言論, 而本壇管理員有絕對權力處理任何一個帳號

今次又咩事 發表於 31-5-2011 16:48:49

回復 2# Fantasma

管理員出面的話,我亦沒話可說,
但該版之所以形成這種風氣,引致我這過激的言論,
我想作為管理員的你也應該大慨了解情況,
被權力欺壓而不能作以文字上的反抗的話,
那言論自由在那?
要不是管理人員做事手法過激,我也不會有過激的反應,
最後,鎖了也罷,反正不上Nakuz也影響不了什麼,
多講一句,論壇本意For交流/分享討論之用吧,
在玩什麼文字獄意義何在?

brian12345 發表於 1-6-2011 00:56:26

一入黎就見到扣左5000幾樂點
哇心諗肯定犯左罪大惡極既衰野喇
又唔係喎,一場罵戰咁話
可能管理層/板主覺得一件都唔可以容許啦
依點可以理解既
另外樓主把口臭d思想可能未夠成熟
諗野又太陰謀論
但係點解佢發起罵戰就扣咁多加埋封帳
其他參與既無事喎 好似係
乜唔係全部版既版規應該有一項
發起/參與罵戰 都會扣分禁言架咩?
哎睇黎我問左d唔應該知道既野
無需要向會員交代
嗯,我只係為左等自己認清黑白 所以打左d字出黎
任何得罪 勿見怪 我怕的

Ron 發表於 1-6-2011 20:14:32

一入黎就見到扣左5000幾樂點
哇心諗肯定犯左罪大惡極既衰野喇
又唔係喎,一場罵戰咁話
可能管理層/板主覺得 ...
brian12345 發表於 1-6-2011 00:56 http://nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

首先, 本壇有本壇的規矩, 本壇不是法庭, 不需大事小事都要向你交代, 更何況你不是該被禁會員

本人是以侮辱版主罪已封鎖其帳號,

至於是否有侮辱成份, 是由本人決定, 不是版主或是會員決定

你從何見得我是因為"罵戰"主因而封鎖帳號?

brian12345 發表於 1-6-2011 23:06:47

我當然知道管理楷層並不是等於法庭
個尺度係點 咩叫存有侮辱成份
的確唔洗向會員交代
唔需要透明度 旁外人不得干涉
哎呀 對唔住 我睇少左原來版規入面話 最後決定權係版主同管理層手上!
所以呢 你講左比我知 你用咩理由封佢帳號
已經格外開恩 我係度多謝你先

嗯,在上面我已經提到 回覆只係為左等自己認清是非黑白
我只會從表面去睇件事 亦都講左 任何得罪冒犯 還請你見諒^^
再一次多謝你 破例講比我知佢咩原因比人封號

Ron 發表於 2-6-2011 02:30:37

我當然知道管理楷層並不是等於法庭
個尺度係點 咩叫存有侮辱成份
的確唔洗向會員交代
唔需要透明度 旁外人 ...
brian12345 發表於 1-6-2011 23:06 http://nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

我勸你少點浪費時間去作出咁無謂既回覆

邊個有惡意, 我心中有數, 就係咁簡單

至於你有沒有, 我都一樣心中有數
頁: [1]
查看完整版本: 今次又邊位版主/超版睇我唔順眼?(管理人員請進)