雞雞 發表於 15-10-2013 16:08:09

平安咭~~~讀過請入

小弟想整返張平安咭方便做野用~
想請問下讀過既人小小問題~~
--------------------------------------
需要考試嗎.?(定係聽完就可以拎到.?)
在網睇過好多地方都話可以申請到..間間1樣.?
全部平安咭都一樣.? 因有d公司/學校寫左某某職業之類..
有冇話邊間好d.?
如係天水圍有冇近d既方便d既地方可以讀下..

如有問題再補充..
-------------------------------------------------

Thx......................all.

臭蟹座 發表於 15-10-2013 18:02:49

http://www.hkmanpower.com/safety_card.php
入到去揀平安卡課程>之後立刻報名>揀返自己上堂時間及地點>等中心打比你確認時間>之後去返個地址上堂
就ok...(其他細緻去到中心自己問)
上完堂.有20題四揀一題目.中16題就合格..試題只係一般常識問題好簡單..
合格後就會比平安卡你..如要落地盤開工..就申請工人注冊証..
網址入面.有其他工種既牌.有需要都自行報名...

另祝考試合格..搵到一份好工

辜單戈 發表於 15-10-2013 18:09:19

元朗大馬路M記隔離有間好似9樓
好易考渣嗎...有去報都會比你合格
第1次搞好似上足全日堂7粒鐘
續証就幾粒鐘
搞得張卡多數做地盤/保安
地盤既話...要搞埋工人註冊證(係上水消防局對面)

愛玩樂 發表於 15-10-2013 19:22:30

20題MC , 1條5分
最多只可錯4題
不過唔洗擔心 , 我全日訓教只係聽左點帶安全帶都有90分
E.G
佩帶安全帽的目的?
A.潮流 (人帶我帶
B.保護頭部
C.有型
D.以上皆是

其實真係好難唔合格

我係new手 發表於 15-10-2013 20:38:42

建造業議會既應該最好.. 畢竟大機構
同埋一般考完試就有證拎

btw唔合格應該智力有問題. 我考過兩次都pass.唔pass既考官都應該有方法令到你pass.. haha
頁: [1]
查看完整版本: 平安咭~~~讀過請入