樂古Nakuz

標題: [F2P超新手系列] 升LV + 賺錢 方法 by jcjefferson [打印本頁]

作者: jcjefferson    時間: 11-4-2010 17:50
標題: [F2P超新手系列] 升LV + 賺錢 方法 by jcjefferson
這個是我的第一個Guide, 多多指教

我最鍾意升combat skills -3-
所以這個係幫超新手點樣可以好快咁賺第一舊金

方法一 殺小雞

係新手村出左黎 您可以前往附近的雞竇 這裡有很多雞任君選擇.
雞都至係1 Level, 大家可以留係到 至到20 Level.

通常殺左啲雞之後 佢地會跌羽毛 雞肉 同骨
我建議想賺錢嘅您拎羽毛 因為羽毛只係喺袋佔一個空間

羽毛價值 14-16 元

正常我會賣16元 等下就會賣晒

方法一賺錢總數: 假若您由1 Level Attack 升到 20 Level Attack,
可賺錢如下 :-
一雞12經驗值
20 Level 為 4470經驗值
4470/12 = 372.5 <-- 您需要殺373雞
假設平均一雞跌10羽毛 10*373 = 3730 <-- 您會有3730羽毛
3730*16=59680 <-您會有59680元
如果您同時提升 Strength & Defence 由1 Level 到 20 Level,
59680*3 = 179040 <- 您會有 179040元!! (179K)

方法二 殺乳牛

係新手村出左黎 您可以前往附近的牛竇 這裡有很多牛任君選擇.
牛都至係2 Level, 大家可以留係到 至到20 Level.

通常殺左啲牛之後 佢地會跌牛皮 牛肉 同骨
我建議想賺錢嘅您拎牛皮

牛皮價值 216-240 元

但每個牛皮會佔一個空間 所以拎左28個牛皮後要到銀行儲存 (藍線, 銀行在三樓)

方法二賺錢總數: 假若您由1 Level Attack 升到 20 Level Attack,
一牛36經驗值
4470/36 = 124.2 <-- 您需要殺125牛
一牛跌1牛皮 1*125 = 125 <-- 您會有125牛皮
125*228=28500 <-您會有28500元
如果您同時提升 Strength & Defence 由1 Level 到 20 Level,
28500*3 = 85500 <- 您會有 85500元!! (85K)

方法三 殺人

係新手村出左黎 您可以前往Edge的人竇 這裡有很多人任君選擇.
人都至係2 Level, 大家可以留係到 至到20 Level.

通常殺左啲牛之後 佢地會跌錢 同骨
我建議想賺錢嘅您拎錢 同骨

骨價值 144-160 元

但每個骨會佔一個空間 所以拎左27個骨(+1錢)後要到銀行儲存 (紅線)

方法三賺錢總數: 假若您由1 Level Attack 升到 20 Level Attack,
一人28經驗值
4470/28 = 159.6 <-- 您需要殺160人
一人跌3錢&1骨 3*160 =480 & 1*160 = 160 <-- 您會有480錢 & 160骨
480+ 160*152=24800 <-您會有24800元
24800*3 = 74400 <- 您會有 74400元!! (74K)

我都做到 您都一定得 加油 !

作者: Clmak814    時間: 11-4-2010 18:00
勁guide
勁過我其他guide
作者: Megarunes    時間: 11-4-2010 18:18
Thnx JC, this helped me a lot in rs, appreciated. ;P
作者: 小笨紫    時間: 11-4-2010 18:24

對於新手黎講算唔錯架啦^^
其實雞肉都唔平-3-
一舊15x~160><"
加雞先同骨
重貴過真實果d...囧
作者: Clmak814    時間: 11-4-2010 18:24
講真.. 我啲pure之前都用過依招xD
cc比左好多suggestion你啦用唔用除你啦
作者: jckachunrs    時間: 11-4-2010 18:27
Thanks!!!!
作者: 因子-yanchi    時間: 11-4-2010 18:57
wow等我開個main去搵錢先...呢排窮....
作者: icy920801    時間: 11-4-2010 19:06
真係好x guide, phat 遲早到手

(笑左一陣..)
作者: sp_wong    時間: 11-4-2010 19:35
雞竇 這裡有很多雞任君選擇.

Funny description .
作者: jcjefferson    時間: 11-4-2010 19:38
標題: [F2P超新手系列] 升LV + 賺錢 方法 by jcjefferson
wow等我開個main去搵錢先...呢排窮....
因子-yanchi 發表於 11-4-2010 18:57

超新手牙
作者: jack19921214    時間: 11-4-2010 19:44
清楚加詳細

樓主 Goodjob!
作者: leechinting    時間: 11-4-2010 20:36
thanks!!!!!!!!
作者: 見人就串    時間: 11-4-2010 20:59
Megarunes 新手果陣實成日去雞竇^^
作者: 火原燎    時間: 11-4-2010 21:12
我最鍾意升combat skills -3-

表情撚
作者: jcjefferson    時間: 11-4-2010 21:28
表情撚
火原燎 發表於 11-4-2010 21:12

-33333-" 捉到添
作者: Megarunes    時間: 11-4-2010 21:55
見人就串 發表於 11-4-2010 20:59
開新ac就以為我唔知你邊位? 仲要off topic, 板主做野啦
作者: wesleyku    時間: 11-4-2010 21:59
學下我咁, 整d gif 嘛 @@
作者: jimmylui253    時間: 11-4-2010 22:32

如果真係有耐心玩既人..
cowhide係最好

個時我個fd打cowhide打到60lv -v-
打到成套full rune g + wizard g
作者: briankttse    時間: 11-4-2010 23:27
我人生F2P第一個 1M 係MINE COAL番黎
不過雞竇都係一個選擇-_-
作者: 火原燎    時間: 11-4-2010 23:51
見人就串 發表於 11-4-2010 20:59

7.7串人都要開新ac廢到你呀
作者: aR龍    時間: 13-4-2010 11:16
其實殺牛去lumbridge mill個度有效率d.
好post!
作者: [H]lht00494    時間: 13-4-2010 18:48
我想問下點樣補prayers?
作者: 石更石翏    時間: 13-4-2010 19:24
[H]lht00494 發表於 13-4-2010 18:48

認真: o) ?
作者: dealyou    時間: 13-4-2010 19:49
[H]lht00494 發表於 13-4-2010 18:48

去各大altar祈禱一下就得-0-
作者: [H]lht00494    時間: 13-4-2010 21:46
我係超新手
我再問一個
我岩岩香左
我個墳閃左兩下就唔見左,係咪姐係俾人爆左個墳,偷哂d野?
作者: dealyou    時間: 13-4-2010 22:45
我係超新手
我再問一個
我岩岩香左
我個墳閃左兩下就唔見左,係咪姐係俾人爆左個墳,偷哂d野? ...
[H]lht00494 發表於 13-4-2010 21:46

你個grave入面d野無人可以拎到
唔見左個墳係因為超過左時限,唔同既墳有唔同既時限,過左時限你d野就會唔見
作者: [H]lht00494    時間: 14-4-2010 17:54
你個grave入面d野無人可以拎到
唔見左個墳係因為超過左時限,唔同既墳有唔同既時限,過左時限你d野就會唔見 ...
dealyou 發表於 13-4-2010 22:45

我死左2分鐘左右渣喎!!
作者: dealyou    時間: 14-4-2010 18:04
我死左2分鐘左右渣喎!!
[H]lht00494 發表於 14-4-2010 17:54

如果你係f2p咁正常-_-,f2p可以買到既grave最多得3min時限
作者: jcjefferson    時間: 15-4-2010 04:38
版主唔加分俾我 sosad
作者: Clmak814    時間: 16-4-2010 20:02
你post錯區唔扣都算笑啦(pm火火啦)
作者: jcjefferson    時間: 17-4-2010 02:23
你post錯區唔扣都算笑啦(pm火火啦)
Clmak814 發表於 16-4-2010 20:02

Dungeoneering Boss Guide同樣post錯區la..佢又有分加
作者: icy920801    時間: 17-4-2010 03:29
Dungeoneering Boss Guide同樣post錯區la..佢又有分加
jcjefferson 發表於 17-4-2010 02:23

你呢個 guide 又有用又有趣  應該刀要加分 !!! :lol
作者: jcjefferson    時間: 17-4-2010 05:00
你呢個 guide 又有用又有趣  應該刀要加分 !!!
icy920801 發表於 17-4-2010 03:29

作者: 火原燎    時間: 17-4-2010 12:13
jcjefferson 發表於 17-4-2010 02:23

都話左版主廢架啦
整d區黎唔用既
作者: jcjefferson    時間: 17-4-2010 12:23
都話左版主廢架啦
整d區黎唔用既
火原燎 發表於 17-4-2010 12:13

版主廢5廢 我唔評論
但整d區的確無用..
作者: Megarunes    時間: 17-4-2010 14:20
版主廢5廢 我唔評論
但整d區的確無用..
jcjefferson 發表於 17-4-2010 12:23

作者: Zplus05    時間: 19-4-2010 19:33
WOW, SO 詳細, 想當年,我係靠自己摸出黎GE =))
作者: dbsbookg    時間: 19-4-2010 22:24
jc玩番????
作者: jcjefferson    時間: 22-4-2010 20:07
jc玩番????
dbsbookg 發表於 19-4-2010 22:24

old news is so 唔識吋...
作者: manutd345    時間: 25-4-2010 13:20
JC??????????

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontadtwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2