打印 上一主題 下一主題
收起左側

*咒術師技能分析*11月19日更生[咒術技能屬性問題#321]一定幫到你

原帖由 乂蘋果汁卍 於 20-11-2007 21:58 發表
吉吉msn記録,

蘋果﹏。說:

吉, ,你台板光之玩番水咒呀可, 咁水漩扣怪有無3000?

吉_____:

5000A____A

吉_____:

汁汁  告訴你

我轉了咒術後出水漩都沒有MISS過
____________________ ...

我的裝備很廢(逃

原帖由 乂蘋果汁卍 於 21-11-2007 18:44 發表

哇=0="  差距好像太大了,!

我建議你去打42時石的說 =]  一場有5~6%Job ( 我當時47等

不要打跟自己差不多等級的怪, 打低約5等的怪, 這樣JOB會比Lv升快好多的說!___!"
(若果42時石不可的話, 試試45時石 ...

數字雖有點,,但42時石是個升JOB好地方

原帖由 包p 於 21-11-2007 20:36 發表

現在49等..希望可以一個清怪吧T^T
!!等我成仙後再回來報告一下

47等打時.都要吃藥才能過!

47等時都要吃葉這個觀念是錯的
話說,,,你地要感受下55時空的可怕......

回復 支持 反對

原帖由 乂蘋果汁卍 於 22-11-2007 18:25 發表
不是解藍魔的時石才可怕嗎

此外你的裝是-.-?

2個一樣咁難
一樣咁食水
話說這張卡.........(不說出真相

我的裝很廢呢 ,,,你可以不信的!
回復 支持 反對

原帖由 dog6134 於 23-11-2007 23:14 發表

話說我自己(55lv)打55時用左半set水多d ,那些用冰的東東,一下千幾,傻的,還要打1x隻,不是人打的說

你不是劍士嗎?
劍士打聽說很易(原因是防高

你要用咒就會明白位舍我要哭了(哭

原帖由 kwan608 於 24-11-2007 11:50 發表

我e家59lv 但job得51-.-點算好@@
據我所知 job暫時只係開到80job

咁多人有LEE個問題=0=||
吾好理個JOB了,,我們隨緣吧(GAG 真的是GAG拉!!!可是.......
是難GAG.......(無言

升LV算了,,JOB又佢自己慢慢升吧

回復 支持 反對

原帖由 乂蘋果汁卍 於 26-11-2007 17:48 發表

請問 幾錢-.-?  定打返黎?

我果把系人地送的說xD

精靈的%是攻擊力最關鍵,,組合槍是次要點
那個技能加的50%光之力是跟精靈一樣的,,精靈的%
所以,,那個技能是很重要的

原帖由 Roaxs 於 25-11-2007 10:06 發表
神聖替我咒術正身加神聖武器的話, ,威脅魔彈一招k, 組合槍攻擊力高達 [52xx]  ^^"
(我的組合槍 :  優越44 +4   @_@)

正常,,因是加光之力,,,光之力的計算方法是
你既攻擊力加埋精靈個%仲有個技能加果50%既光之力=你打出既攻擊力

原帖由 乂蘋果汁卍 於 25-11-2007 09:19 發表

依然沒有,

51Lv應該就是CP開始不夠用的時候啦-_-

威脅魔彈強化+提升 CP4

冰球提升               CP4
魔力導彈提升         CP4
方晶岩塊提升         CP6

還有個水漩渦提升-_- 我差點兒不夠 ...

吸收我冇學到-_-||我用MP水仲好,,
吸收好哂CP,,而且吾系加得多MP

冰盾?後期真的很有用拉(真的拉!~~=口=|||
回復 支持 反對

原帖由 dog6134 於 26-11-2007 22:59 發表

我用廢裝的說...魔60lv才做回那個任吧

你可以找別人幫的-.-||
我也是叫人幫的,,但不要以為有人幫就不用水
要一幫一樣是要水的,,,,一樣咁多水-___-||
回復 支持 反對

原帖由 dog6134 於 28-11-2007 16:39 發表

我自己一個做完了....

很好呢,,!!
可是你是劍士哦-0-""
回復 支持 反對

原帖由 dog6134 於 30-11-2007 20:58 發表

不埋他身就行a_a

那麼,,,,(心想:  先用石晶,,再光槍,,水漩,,睡眠 ,,冰凍,,.........嘿)
(逃

原帖由 Roaxs 於 2-12-2007 09:59 發表
好耐無黎問野啦我 >3<

2.   54魔杖係唔係用到63先換 ?_?     

3.   58槍 好過 44槍 ?

其實裝備吾系太重要
精靈個%先重要-3-
果個%高既仲扣得多過你好裝
但系如果你真系想話換杖lee樣野既話
其實你系光咒既54杖,,63杖其實都好
隨你個人喜歡
但系如果你63lv點解吾用63杖呢系咪先-.-?

58槍打出既攻擊比44槍定力夠高
姐系話冇咁易miss(吾系吾miss,,只系吾會成日iss
44槍爆攻擊機率系170%
比58槍多
個人2把槍都有
一把for我自己練等時用
一把for遠征+打時石用
其實2把我覺得都好好用=__________=||||

原帖由 iskam222 於 4-12-2007 11:10 發表
我想問我轉左光咒組合槍係唔係只係學(光)個招組合槍提升就夠?其他個組合槍強化.
上級植物強化.要唔要學?

其他都要,,組合槍個攻擊力高加埋精靈既%攻擊力+爆攻擊機率 既話
攻擊力會好高,,所以一定要學!!

但系組合槍入面果個上等植物強化果個吾好學
果個一d用都冇!

回復 支持 反對

原帖由 dog6134 於 14-12-2007 22:38 發表

我被這打法打過,完全不能動,死了~~另外點升商精快?

不說給你聽= =|||
超汗的說
這個方法有很多都清楚呢
回復 支持 反對

原帖由 乂蘋果汁卍 於 20-12-2007 11:53 發表
好耐無打過添,,繼續落去50左右Ge 經驗 =)

轉左神聖之後, ,建議大家去46lv時石升神聖個job lv..應該一場左右都升到1lv=口="" 速度好快的說,

再這樣下去, ,2~3日就可以job16了, 此時要看你的裝備夠不夠好了 ...

神聖去洞4升其實吾錯-_-
冇記錯好似系洞4果暗怪(記性不好

原帖由 乂蘋果汁卍 於 16-12-2007 21:22 發表

我是吉吉代言人\口/"  [ 吉吉要準備明天maths 考試, 大家一起祝福他吧-v-! ]

請問你是用什麼仗的-_-" 這個很重要,   大水請不要省, 盡情的浪費吧-   -!

赤紅建議有job18先, , ,我有18都可以輕易打嬴了 ...

=___=|||

原帖由 Roaxs 於 19-12-2007 08:25 發表
吉吉大~

考完試未啊 ^^?  覺得考成點呢 ??
(.__.)  我都岩岩考完 a"a  覺得一般啦 >v

今日岩岩考完,,
打緊藍魔練法+攻略
技能圖片上傳中
期待吧~~=口=

回復 支持 反對

原帖由 史塔蓋 於 21-12-2007 11:58 發表
火焰球係唔係唔可以同時學追加爆發同火焰球強化架 -.-?

你真叻-.-|||系呀-.-||||
記得學爆發<---
別學強化,,那個很沒用的說
回復 支持 反對