樂古Nakuz

標題: 拳法討論區 [打印本頁]

作者: 紫月舞天    時間: 24-3-2006 18:27
大家可以在此發問你對拳法的意見及問題

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
作者: 叻王之王    時間: 24-3-2006 18:58
我唔識玩拳,教教我啦~~

[color=red]這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的[/color]
作者: 俾刈車塔    時間: 24-3-2006 22:06
大家覺得拳升lv快唔快?
我覺得都快。

我加點係4力2體
5lv後3力1體2心
到20lv3力2體1心
30lv3力1體2心
40lv之後4力1體1心

作者: 小龜    時間: 24-3-2006 22:55
我覺得拳學2招到啦...

就係野拳+如封*

同埋佢D功都唔高..

所以唔使專登加力"

2力3血1心到就OK...

再唔係...4血2心都得*

出魔型!

作者: Elek    時間: 24-3-2006 23:14
拳最出名就係暈人...
闖少林(單體暈人)+野球亂舞(群體暈人)+如封似閉(推人)係拳手成名技能
講暈人,刀同內功既風雷破係冇得比既
個人認為拳既定位係肉盾,因為拳既武器只比暗器高少少,如果想秒人既建議你去練刀
試諗下群p果時頂住一堆人,放個野球亂舞,哈哈...真係諗下都覺得好爽呀!!!

所以我建議大家主要加體>心>力
唔洗怕殺唔死人,只要暈左佢,佢就企係度慢慢等死

係可能會問,咁會唔會練得好慢呀?
單練既話真係幾慢,不過組個弓手,槍或者法師就可以解決練功既問題啦
同埋我覺得野球亂舞好似會吸怪咁(呢點唔確定,只係個人感覺)
而弓手,槍,法師一般都比較注重攻擊而體少,所以佢地都會好鐘意你呢個肉盾

好少人玩拳手呀>"<各位拳手唔好放棄呀!!!

作者: 黃孝倫    時間: 25-3-2006 03:23
我認為拳反而唔駛太多血,用一般人用既槍法加點,4力1體1心其實最好,再學如封同野求就得,因為拳手去單打時,你出如封打敵人,敵人更本行唔到埋身,加上你高力,敵人幾野就死;打多人時,你出野求時,敵人大多數都會暈,所以我覺得加1血就夠喇,又夠血打弓手,至於技能則要加拳術同內力提升,令你既攻擊用出招次數提升,我之前咁樣升拳升得好快,pk又勁...

作者: o971122    時間: 25-3-2006 10:27
我玩拳就係4力1體1心~跟住我學左如封同野球~超好用><

作者: happyso    時間: 25-3-2006 10:34
闖少林,分筋錯骨,摧心裂肺
咁d3招有咩用?...唔該答我知><

作者: 俾刈車塔    時間: 25-3-2006 12:25
太低力,你幾血都無用,始終會有俾人打死既一日,人地打多幾下你就死,你打幾十下都未死咁有鬼用咩,所以我覺得係力>心>體

p.s.個人意見,覺得語氣重既sorry~

作者: leepui    時間: 25-3-2006 15:55
闖少林 洗唔洗學嫁??

作者: 0o子龍o0    時間: 25-3-2006 23:12
下.. 你地咁加點架
我加3力1敏1血1心架
唔知咁加岩唔岩呢?

作者: pcboy    時間: 26-3-2006 02:59
拳勁係勁再招可以暈人
前期你可能覺得廢(因為拳太抵攻)
所以要玩耐久戰
我覺得4力2體(多防會扣少d護甲)
力升闖少林/野球亂舞
用如封似閉係禁推開刀既人比較好因為佢太大力比佢打中起碼扣4xxup既護甲
點解唔用金個招定佢(禁佢咪唔可以還手囉)
跟大陸既資料所得你金抗高係唔中
但係拳技係冇屬性!好似係計你技lv同個人lv

作者: 魔殺    時間: 26-3-2006 08:13
我係新手....入黎聽聽先 @@

作者: 隨風    時間: 26-3-2006 12:03
全力= =
我之前果個係咁= =
防可用裝同武功(姐係要+武功點數果隻)+
硬功都係可用裝同武功~
全力可以用最快地搞台一隻怪= =
到後其~0.0幾%都要打好耐的話~你吳會玩

作者: kenwai    時間: 26-3-2006 14:37
Originally posted by 俾刈車塔 at 2006-3-25 04:25:
太低力,你幾血都無用,始終會有俾人打死既一日,人地打多幾下你就死,你打幾十下都未死咁有鬼用咩,所以我覺得係力>心>體

p.s.個人意見,覺得語氣重既sorry~

支持支持
應該要多力d呀

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
作者: 俾刈車塔    時間: 26-3-2006 14:38
Originally posted by 0o子龍o0 at 2006-3-25 23:12:
下.. 你地咁加點架
我加3力1敏1血1心架
唔知咁加岩唔岩呢?

你加敏黎做乜.....無奈中,加敏係弓,暗先有用架...

Originally posted by kenwai at 2006-3-26 14:37:

支持支持
應該要多力d呀

感動中..

[ Last edited by 俾刈車塔 on 2006-3-26 at 02:40 PM ]

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
作者: lemon3117k    時間: 26-3-2006 16:42
我都覺得4.1.1好

作者: lemon3117k    時間: 26-3-2006 16:44
4力1體1心  咁好唔好?!!

作者: asdffg2005    時間: 26-3-2006 17:07
比我就會加 3力2血1心 咁係唔錯的 你用拳唔使咁高攻 但你要夠血 學技我就會學 5如封, 野球亂舞 冰屬的第三招 咁樣升lv 同pk都幾勁

作者: 神快    時間: 26-3-2006 21:13
拳係只有兩種加法有用的
就係4力2體,3力1體1心啦
我覺得注力之後體之後心
呢三招要學 5如封, 野球亂舞 冰屬夠
拳可以屈一機架

作者: 俾刈車塔    時間: 26-3-2006 22:09
Originally posted by 神快 at 2006-3-26 21:13:
拳係只有兩種加法有用的
我覺得注力之後體之後心
拳可以屈一機架

3力1體1心???得5點?

作者: 大眼雞    時間: 27-3-2006 17:56
如果拳用風屬好唔好??

作者: asdffg2005    時間: 27-3-2006 19:11
Originally posted by 大眼雞 at 2006-3-27 09:56:
如果拳用風屬好唔好??

有呢樣屬ga咩 第一日知= =

作者: chan8018    時間: 27-3-2006 21:39
拳好似pk最勁=.=
聽d玩封測ge人講

作者: kenwai    時間: 28-3-2006 18:51
我想問拳 特技戈既戰鬥要學dd咩呀???!
作者: 俾刈車塔    時間: 30-3-2006 10:04
Originally posted by kenwai at 2006-3-28 18:51:
我想問拳 特技戈既戰鬥要學dd咩呀???!

我學拳技學左分筋錯骨(野球都得)愛黎升lv,如封愛黎推人或升lv,摧心就用黎打單體or pk

如封真係好勁,又可以推走人又高攻
分筋都好正(我覺得型,見仁見智),又唔係低攻
摧心,闖少林無得同佢比
摧心打勁多,雖然要32內力
但係闖少林又慢又要30內力,又唔係高攻,都唔知點解會有呢招
作者: 分貝    時間: 30-3-2006 10:18
Originally posted by happyso at 2006-3-25 10:34:
闖少林,分筋錯骨,摧心裂肺
咁d3招有咩用?...唔該答我知><

闖少林用黎單體暈人!!
分筋錯骨係範圍技黎!!
摧心裂肺係單體技(拳招中最高攻擊力)!!

[ Last edited by 分貝 on 2006-3-30 at 03:15 PM ]
作者: 肥康    時間: 2-4-2006 16:41
不過野球d攻唔係太高 up lv要出好多野sin得
作者: manofman    時間: 2-4-2006 17:02
Originally posted by 神快 at 2006-3-26 13:13:
拳係只有兩種加法有用的
我覺得注力之後體之後心
拳可以屈一機架

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨 ...

3力一體一心
你讓人地一點??
作者: 一冰藍一    時間: 10-4-2006 13:45
Originally posted by 神快 at 2006-3-26 13:13:
拳係只有兩種加法有用的
我覺得注力之後體之後心
拳可以屈一機架

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨 ...

請問冰屬內功應學哂定淨學冰3?
作者: 神快    時間: 10-4-2006 13:51
Originally posted by 俾刈車塔 at 2006-3-26 22:09:

3力1體1心???得5點?

打錯3力2體1心6點
作者: ABC仔    時間: 10-4-2006 16:01
拳好鬼屎我用過比高我1lv個人打死在我打得佢200幾血佢500縛血好屎呀拳
作者: 六十四    時間: 10-4-2006 21:04
Originally posted by ABC仔 at 2006-4-10 08:01:
拳好鬼屎我用過比高我1lv個人打死在我打得佢200幾血佢500縛血好屎呀拳

講真...一句...你廢= =

呢個我係對拳既睇法..說真吧..我有1個加點方法..但係唔知到後期勁唔勁.so唔講啦
唔記得係邊到聽個 : 拳者,,權者(好帥呀^^玩拳都係呢個原因呀)
我認為佢主要係學2招拳技..2~3招輔技黎輔左..只  要學咩技睇大家啦..我都試左幾招唔同既技..都唔錯既..但係唔知到後期點..所以都唔講啦..下次有機會會試下..pk呢.公測時同你地p下睇下啦
作者: chanyw    時間: 11-4-2006 18:14
Originally posted by Elek at 2006-3-24 23:14:
拳最出名就係暈人...
闖少林(單體暈人)+野球亂舞(群體暈人)+如封似閉(推人)係拳手成名技能
講暈人,刀同內功既風雷破係冇得比既
個人認為拳既定位係肉盾,因為拳既武器只比暗器高少少,如果想秒人既建議你去練刀
...

好~等我公測再開番個拳!封個陣+好多力- -所以好廢><好!都係唔玩暗啦~玩拳!
作者: [S]miuchiho    時間: 12-4-2006 09:26
222唔係好好咩....
個個都話心小...但係心小到pk果時冇氣咪比番人屈死
作者: 玄野    時間: 12-4-2006 20:09
主要for up lv要加d咩技?
作者: [S]miuchiho    時間: 12-4-2006 23:14
拳係唔係招招都有用
作者: lokman312    時間: 13-4-2006 08:01
你地入官方到 咪有得see短片  有個人用火柱 係唔係拳用
作者: lokman312    時間: 13-4-2006 08:08
牶同暗 邊個勁d   或其他 邊個勁
作者: happyso    時間: 13-4-2006 09:56
你地咁講法- -..講到個個技都有用咁
咁要學咩技ar...thx
作者: 少年    時間: 13-4-2006 15:14
我玩拳既加點方法係 3力1體2心...我覺得多d內力 出多幾招 好過多血黎擋怪= =...
力點都要加 3 or 4...拳本身已經唔高攻...再低落去..真係@@"
作者: 比米迪比其    時間: 13-4-2006 16:56
我想問戰鬥特技怎樣加??
作者: 神快    時間: 16-4-2006 12:27
Originally posted by 少年 at 2006-4-13 15:14:
我玩拳既加點方法係 3力1體2心...我覺得多d內力 出多幾招 好過多血黎擋怪= =...
力點都要加 3 or 4...拳本身已經唔高攻...再低落去..真係@@"

佢低攻咪出招整暈人囉 再出多次招咪死
作者: pcyyeah    時間: 17-4-2006 16:29
拳用咩五行好呀
作者: BanDal~    時間: 17-4-2006 22:01
Originally posted by pcyyeah at 2006-4-17 16:29:
拳用咩五行好呀

作者: dtkc520    時間: 18-4-2006 07:32
想問下拳同人p?
用咩技最好?
咩技最高攻?
次序點出?
作者: [H]政    時間: 18-4-2006 17:09
問題黎啦!!!
拳手...
如果淨係想要兩招技...
學邊兩招呢?
作者: 卍李小龍卍    時間: 18-4-2006 20:25
要學咩內功呀?
作者: 神快    時間: 19-4-2006 17:21
Originally posted by 卍李小龍卍 at 2006-4-18 20:25:
要學咩內功呀?

你係唔係玩內功拳先
作者: 南    時間: 20-4-2006 11:18
咁我玩拳如果一開始就點左全力,e+我18lv,咁點算?
作者: [S]miuchiho    時間: 21-4-2006 20:11
冇乜人答人問題的.....不過我照問喇
我問:拳係玩暈人既...
甘有咩外功同內功係暈到人而機會又大架..
作者: 神快    時間: 21-4-2006 23:10
Originally posted by at 2006-4-20 11:18:
咁我玩拳如果一開始就點左全力,e+我18lv,咁點算?

你應該要加番d血囉
作者: -Dieu-    時間: 22-4-2006 00:01
Originally posted by [S]miuchiho at 2006-4-21 20:11:
冇乜人答人問題的.....不過我照問喇
我問:拳係玩暈人既...
甘有咩外功同內功係暈到人而機會又大架..

個人覺得....拳係單打單的.....
所以武功既話就會係闖少林,同埋野球....但係少林暈既機率就會高好多...
內功就係金會暈到人..但係都唔夠少林高A.A.....
作者: 零刈星    時間: 22-4-2006 10:17
有人話少林暈人高d
有人話少林同野求一樣= = 究竟邊個係真
作者: SiU強xD    時間: 22-4-2006 14:31
全力勁唔勁?! - - d人話勁嫁bo
作者: 月勤    時間: 22-4-2006 14:45
新手玩拳.....
睇左你地講既+點法....
有好多種......
真係唔知邊個好d ~_~
想問問拳最好既+點法係...?
冰個招雪燕要唔要學埋?
痳煩各位 !

[ Last edited by 月勤 on 2006-4-22 at 07:07 AM ]
作者: 神快    時間: 22-4-2006 16:16
Originally posted by SiU強xD at 2006-4-22 14:31:
全力勁唔勁?! - - d人話勁嫁bo

攻擊力係勁但不過會唔夠mp出招
作者: Famitsu    時間: 22-4-2006 18:00
請問拳要學咩內功? 金木水火土既邊幾招?
另外~技能又要練咩同練到幾lv?
我通常用技殺怪~應該著防/內/血/護體既衫呀?
thx all>.<
作者: -Dieu-    時間: 23-4-2006 16:25
Originally posted by 月勤 at 2006-4-22 14:45:
新手玩拳.....
睇左你地講既+點法....
有好多種......
真係唔知邊個好d ~_~
想問問拳最好既+點法係...?
冰個招雪燕要唔要學埋?
痳煩各位 !

[ Last edited by 月勤 on 2006-4-22 at 07:07 AM ]

LEE個就睇個人啦...
有人鐘意金多D...因為佢地會鐘意暈到人...

+點冇咩話最好既....411 500 312都會有...但係真係唔建議人用500又2死..又唔夠招....=.=""

[ Last edited by -Dieu- on 2006-4-23 at 04:29 PM ]
作者: 神快    時間: 24-4-2006 11:51
Originally posted by Famitsu at 2006-4-22 18:00:
請問拳要學咩內功? 金木水火土既邊幾招?
另外~技能又要練咩同練到幾lv?
我通常用技殺怪~應該著防/內/血/護體既衫呀?
thx all>.<

玩外拳可以唔洗學內功
作者: sp47buns    時間: 25-4-2006 14:30
豢咩屬最好??有冇分??
作者: Fung01    時間: 25-4-2006 20:29
有冇人知道野球拳同闖少林暈人ga機率??
作者: g97832    時間: 28-4-2006 10:23
作者: 隨心所欲    時間: 28-4-2006 16:20
Originally posted by g97832 at 2006-4-28 02:23:
上次同刀打~佢爆技~我一招死~勁無奈~佢33lv到~我30~
未打暈我都死左~整到我e家唔覺得拳pk勁~

呢D野好講運氣
作者: nobobyqq    時間: 28-4-2006 19:17
其實拳手d招話暈人
個人暈果陣係點架....
我打怪果陣唔係好覺暈到怪....
定係一定要同人p果陣先出到暈既效果?
作者: pcboy    時間: 30-4-2006 01:52
Originally posted by nobobyqq at 2006-4-28 19:17:
其實拳手d招話暈人
個人暈果陣係點架....
我打怪果陣唔係好覺暈到怪....
定係一定要同人p果陣先出到暈既效果?

你地太快對拳判死(型)
拳要好後期先勁可以話要去到10層技
你頭4層技都唔會見到拳既效果,果時你可能覺得車暈得過0.2秒左右(果時我都係禁諗)
直到第5,6,7,8 e+9層食鬼一暈就暈成3秒以上(我冇數過)
到時你轉左武 見到一個勁拳就會做咩禁傻要轉
不過人就係禁
作者: [S]Cream    時間: 30-4-2006 10:35
如果只學3招技
學邊招好?
作者: pcboy    時間: 30-4-2006 11:23
野球,如封,金鐘
個人認為
作者: [S]Cream    時間: 30-4-2006 14:05
咁被動技加咩?
作者: [S]Cream    時間: 1-5-2006 00:57
頭先有個弓手搵我比武
一開始即刻開金鐘
跟住狂用如封迫佢埋牆
佢又係咁用百步閃後
之後埋到牆我就狂出野球
最後打贏左佢 好開心ar!
我相信拳手都有出路既!

ps:我無問到佢幾lv 我就12lv 不過我諗佢都差唔多la~
作者: shumsai    時間: 1-5-2006 00:58
被動技 睇下你玩唔玩pk果d
唔玩pk淨升lv 拳術 防同打坐就ok的
玩的血 護 內 火防 水防 同金防都要加10lv左右
作者: 不知乂火舞    時間: 2-5-2006 17:35
我係玩拳+法c
作者: pcboy    時間: 2-5-2006 21:22
洗咩曬點加 屬防~~~~
我就加 拳攻 打坐 防 血 內
作者: Morientes    時間: 3-5-2006 19:55
你地點加點?
我4力1體1心,有冇問題?
作者: [S]Cream    時間: 4-5-2006 00:03
Originally posted by Morientes at 2006-5-3 19:55:
你地點加點?
我4力1體1心,有冇問題?

基本上冇問題既~
不過我嫌唔夠mp
作者: chikara811    時間: 4-5-2006 15:41
咁姐係少林 洗唔洗學=.=? 定係學野球算-.....
Ps..唔記得學如封=0= 要學返
作者: 傻雞    時間: 4-5-2006 16:42
5lv個陣學咩技好(打全名)!!!
作者: [S]Cream    時間: 4-5-2006 19:08
拳手必學:'如封似閉'(推人)
               '野球亂舞'(2層或以上範圍暈人)
               '金鐘罩'(加防)
其餘選擇:'闖少林'(單體暈人 唔肯定幾層先可以暈人....)
作者: [H]之比~    時間: 4-5-2006 23:55
拳d攻好低 你地覺唔覺
作者: 105253q    時間: 5-5-2006 15:14
升咩點呀? 咩技最好最勁呀?!!
作者: 105253q    時間: 5-5-2006 15:15
作者: [S]Cream    時間: 5-5-2006 18:28
Originally posted by 105253q at 2006-5-5 15:15:

爬下文好唔好ar大佬!
人人都係咁問埋同樣問題 答得幾多個ar?

PS:仲有ar連post等扣分la!
作者: 冷勁大人    時間: 5-5-2006 19:06
拳: 你地玩內功定外功?????
  玩內功的用開咩招架你地?

仲有用拳係唔係比其他武器差架=.=??
作者: [S]Cream    時間: 5-5-2006 20:58
講真拳我都未見過人用內功wo= =
作者: ufo123    時間: 5-5-2006 21:54
21 lv 既拳打咩怪升lv最快呀><?
我依法唔知打咩升好
好似打咩都咁慢~
勁少少又唔夠打=.=
作者: jones0706    時間: 5-5-2006 22:20
幾lv 壓等最好??
作者: 傻雞    時間: 6-5-2006 00:21
你地學左咩技
作者: Sleeper    時間: 6-5-2006 14:59
我想問下我我14LV拳手 49力34體31心....想問下有冇錯點...同埋31心會唔會小左d?

1000個thx
作者: Bee會長~牙佬    時間: 7-5-2006 18:44
Originally posted by Sleeper at 2006-5-6 14:59:
我想問下我我14LV拳手 49力34體31心....想問下有冇錯點...同埋31心會唔會小左d?

1000個thx

你加錯哂=.="
拳手 應該 5力1心 有時5力1體 咁就ok嫁la~!!
作者: Sleeper    時間: 7-5-2006 20:02
Originally posted by Bee會長~牙佬 at 2006-5-7 18:44:

你加錯哂=.="
拳手 應該 5力1心 有時5力1體 咁就ok嫁la~!!

咁我洗唔洗重玩-_-"一話e+狂加力????

麻煩曬唷
作者: 阿鬼~    時間: 7-5-2006 22:10
麻煩玩拳既高手幫一幫我><”
請問玩PK學咩技能好d. 不過自己知到一定要 "學如封似閉"

請問用黎暈人係咪有2招一招叫"野球亂舞'"同"闖少林'"嗎?
如果係的請問PK用邊招暈人會好d?

[ Last edited by 阿鬼~ on 2006-5-7 at 02:29 PM ]
作者: 月君    時間: 7-5-2006 22:44
闖少林咪單一暈囉...命中高d...
野球亂舞就成班...不過打得唔多囉...都易暈架...
各有各好...睇你鐘意姐><~
作者: 阿鬼~    時間: 7-5-2006 22:51
Originally posted by 月君 at 2006-5-7 14:44:
闖少林咪單一暈囉...命中高d...
野球亂舞就成班...不過打得唔多囉...都易暈架...
各有各好...睇你鐘意姐><~

咁請問洗唔洗學摧心裂肺 PK既話^^?
闖少林咪單一暈...命中高d...係唔係暈人高d?

[ Last edited by 阿鬼~ on 2006-5-7 at 02:55 PM ]
作者: hirlofmr    時間: 9-5-2006 21:32
Originally posted by 0o子龍o0 at 2006-3-25 15:12:
下.. 你地咁加點架
我加3力1敏1血1心架
唔知咁加岩唔岩呢?

拳係近攻你加敏做乜鬼
作者: 風良    時間: 10-5-2006 22:10
其實點3力2血1心到好
想平均d可以2力2血2心
作者: ╭飛╯將軍♂    時間: 13-5-2006 18:50
Originally posted by 0o子龍o0 at 2006-3-25 23:12:
下.. 你地咁加點架
我加3力1敏1血1心架
唔知咁加岩唔岩呢?

你加敏黎做咩@@?
作者: CS低低手    時間: 14-5-2006 11:15
我覺得+3力1體2心就最好
因為可以出多d魔法
作者: 小豪少爺    時間: 14-5-2006 15:03
拳招
野球暈人幾多秒到??!
咁闖少林又會暈到人幾多秒??!
邊樣暈得多秒d呀??!
作者: jr00502168    時間: 18-5-2006 17:48
作者: chleehk192005    時間: 19-5-2006 22:50
我係新手,
拳一開始點樣加好d?

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontadtwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2