樂古Nakuz

標題: [分享] 昌2使用分享【圖片已失效】 [打印本頁]

作者: Minglun    時間: 17-4-2006 15:05
標題: [分享] 昌2使用分享【圖片已失效】

因為近日有唔少團員話唔識用昌2
所以我開呢個post,希望可以幫到果d唔識用昌2既玩家
識用果d唔好係度串我,有咩整得唔好,多多包涵!!

貼多幾張打冥使既圖

低lv d既昌2+低血既mp帥同補血帥打冥使既圖

貼d細場比你地睇下~~

打閻王~~~~

應團員要求,貼幾張細場打冥象既圖,不過打得唔好,希望都有少少幫助

[ Last edited by Minglun on 2006-5-24 at 01:05 PM ]

這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =【巨商】貼圖及影片專區= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的

[ Last edited by Minglun on 2006-9-30 at 05:08 PM ]
部分圖片連結已失效
2015/08/25 小妍字。

作者: 吉澤明步    時間: 17-4-2006 15:23
作者: gn01234567    時間: 17-4-2006 15:43
多謝小p,終於識用啦

[color=red]這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =【巨商】貼圖及影片專區= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的[/color]
作者: 我愛你Man    時間: 17-4-2006 16:13
我覺得幾好....

加分=0=

[color=red]這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =【巨商】貼圖及影片專區= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的[/color]
作者: ottolee    時間: 17-4-2006 16:22
貼多d出黎丫不如@o@

作者: kaiskykai    時間: 17-4-2006 16:40
要加分啦..最好入精華..頭先見有d網友唔識用..我搵唔到比佢...e個正post入精華啦..板主...
ps..唔該樓主...學多左d野...我用昌二打蛇慢你好多..學到了..thx

作者: Minglun    時間: 17-4-2006 16:46
Originally posted by ottolee at 2006-4-17 16:22:
貼多d出黎丫不如@o@

冇咁好心機慢慢影=.=

這帖子是由 ...Illusions* 管理人員從 =【巨商】貼圖及影片專區= 版塊移動到 =【巨商】兵種使用、搭配及加點討論區= 版塊的
作者: qg6343    時間: 17-4-2006 17:02

作者: ...Illusions*    時間: 17-4-2006 17:48
再post = = ... 始終可能係隻昌廢=  =" 唔識打/口\
成日震後防可以點做A.A?

PS.別忘記是149-.-
但照你經驗應該無關係吧?
只係有乜方法唔會震死後面D冰= =
EG.要升既冰-.-(你燕同林平都過千啦..汗")

[ Last edited by ...Illusions* on 2006-4-17 at 05:50 PM ]

作者: 馭空之邪龍    時間: 17-4-2006 17:55
大蛇射死mp女同埋退魔點算=.-

作者: Minglun    時間: 17-4-2006 18:00
Originally posted by ...Illusions* at 2006-4-17 17:48:
再post = = ... 始終可能係隻昌廢=  =" 唔識打/口\
成日震後防可以點做A.A?

PS.別忘記是149-.-
但照你經驗應該無關係吧?
只係有乜方法唔會震死後面D冰= =
EG.要升既冰-.-(你燕同林平都過千啦..汗&q ...

你留意下我d圖既左下角←有藍點同紅點果度
易死果d野係離開戰場好遠,所以根本唔洗驚會死
細場就走入d洞度,實冇事,至於d mp女,你可以行後d,要補果陣就行上黎補,補完即走

仲有,你後面果d野最好唔好係遠攻,你邊隻野打中d冥使佢就會震你果隻野
唔係好似而前我隻主咁係咁死

[ Last edited by Minglun on 2006-4-17 at 06:12 PM ]

作者: ...Illusions*    時間: 17-4-2006 18:41
Originally posted by Minglun at 2006-4-17 18:00:

你留意下我d圖既左下角←有藍點同紅點果度
易死果d野係離開戰場好遠,所以根本唔洗驚會死
細場就走入d洞度,實冇事,至於d mp女,你可以行後d,要補果陣就行上黎補,補完即走

仲有,你後面果d野最好唔好係遠攻,你 ...

嘩..都好似好近咁bor = =
仲有,.,..
D血唔夠似乎真係唔夠秋= =

作者: cy415415    時間: 17-4-2006 19:08
咩叫爆車??

作者: Minglun    時間: 17-4-2006 19:11
Originally posted by ...Illusions* at 2006-4-17 18:41:

嘩..都好似好近咁bor = =
仲有,.,..
D血唔夠似乎真係唔夠秋= =

你睇清楚d先啦-.-

易死果d兵係紅色圓圈果度,張圖見唔到佢地d樣架-.-
係5隻野戰黎

作者: 阿玉番薯    時間: 17-4-2006 19:17
前代未暈...我識唷...我post相教識你要加分喔@0@"
急要分..XDD

作者: Minglun    時間: 17-4-2006 19:18
Originally posted by 阿玉番薯 at 2006-4-17 19:17:
前代未暈...我識唷...我post相教識你要加分喔@0@"
急要分..XDD

你咪又係我教既=.=
係都加我分先啦-.-

作者: wongkwongkan    時間: 17-4-2006 19:20
打象都可以咁打???

作者: Minglun    時間: 17-4-2006 19:21
Originally posted by wongkwongkan at 2006-4-17 19:20:
打象都可以咁打???

我用昌2打乜都係咁打-.-

作者: 阿玉番薯    時間: 17-4-2006 19:22
Originally posted by Minglun at 2006-4-17 19:18:

你咪又係我教既=.=
係都加我分先啦-.-

我係話...我可以令到D使者只係打昌昌...= ="

作者: ...Illusions*    時間: 17-4-2006 19:30
Originally posted by Minglun at 2006-4-17 19:11:

你睇清楚d先啦-.-

易死果d兵係紅色圓圈果度,張圖見唔到佢地d樣架-.-
係5隻野戰黎

如果係咁我D 燕燕補血佬咁廢咪唔洗打?

作者: 壞孩子小傑    時間: 17-4-2006 19:30
SP真係好野,咁快打哂冥使同蛇-0-
你知我係乜水先算啦

作者: Minglun    時間: 17-4-2006 19:32
Originally posted by ...Illusions* at 2006-4-17 19:30:

如果係咁我D 燕燕補血佬咁廢咪唔洗打?

我用冰慧星個ac試比你睇-.-

作者: gg~~~    時間: 17-4-2006 19:33
我都唔識遠射牙
近攻就得><"

作者: gn0788000    時間: 17-4-2006 19:34
勁/~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

作者: 壞孩子小傑    時間: 17-4-2006 19:37
推推大房POST

作者: 籐原佐為    時間: 17-4-2006 19:48
激讚的好帖。。
感恩。。

作者: 壞孩子小傑    時間: 17-4-2006 20:16
Originally posted by Minglun at 2006-4-17 11:52:

多謝你幫我推post,不過你小心比人扣分

to版主先生:

[img]http://uploader.luvzone.net/view.php?img=060417/195654_syw0 ...

你乜名都昌2=.=
玩咩...?

P>S
作者: Minglun    時間: 17-4-2006 20:24
[quote]Originally posted by 壞孩子小傑 at 2006-4-17 20:16:

你乜名都昌2=.=
玩咩...?

P>S
作者: [S]00蛇00    時間: 17-4-2006 21:31
可唔可以教埋係打橫黎ge怪點打呀= ="
一打橫ge就勁放龍~好晒mp~_~

作者: 口號    時間: 17-4-2006 21:39
點打象??

作者: Minglun    時間: 17-4-2006 21:40
Originally posted by [S]00蛇00 at 2006-4-17 21:31:
可唔可以教埋係打橫黎ge怪點打呀= ="
一打橫ge就勁放龍~好晒mp~_~

唔知你想問咩場,貼出黎比我睇下

Originally posted by 口號 at 2006-4-17 21:39:
點打象??

象都係咁打-.-
冇分別的

作者: 過路的人    時間: 17-4-2006 22:10
Thx wo, 我開始識厄昌lo ^^/

作者: 牙乂斌    時間: 17-4-2006 22:38
Originally posted by 吉澤明步 at 2006-4-17 15:23:
我想問你 幾時爆車 ????

咒人地爆車
人地都話左埋身前就可以清晒
點會爆車

作者: DicKY~”    時間: 17-4-2006 22:53
唔錯唔錯...努力升昌中~

作者: 阿玉番薯    時間: 18-4-2006 07:14
估唔到原來無朝子都可以打蛇=口=
不過有朝子好d既...

作者: Minglun    時間: 18-4-2006 08:20
Originally posted by 阿玉番薯 at 2006-4-18 07:14:
估唔到原來無朝子都可以打蛇=口=
不過有朝子好d既...

我打蛇不嬲都唔洗朝子-.-

作者: Boaz    時間: 18-4-2006 11:09
spoon~
原來我同你用昌既放法都唔同^^
我想問你貼個個場打蛇放左幾多野?
打蛇不過昌+補血+燕搞掂=.=

作者: 爆笑小貓    時間: 18-4-2006 11:50
作者: Minglun    時間: 18-4-2006 13:37
Originally posted by Boaz at 2006-4-18 11:09:
spoon~
原來我同你用昌既放法都唔同^^
我想問你貼個個場打蛇放左幾多野?
打蛇不過昌+補血+燕搞掂=.=

唔記得lu~~
淨係知12野↓

作者: Boaz    時間: 18-4-2006 15:02
Originally posted by Minglun at 2006-4-18 13:37:

唔記得lu~~
淨係知12野↓

好啦~
今晚等我又開post同你打對台bao_17

作者: Minglun    時間: 18-4-2006 17:14
Originally posted by Boaz at 2006-4-18 15:02:

好啦~
今晚等我又開post同你打對台bao_17

點樣打對台-.-?

作者: Boaz    時間: 18-4-2006 18:02
Originally posted by Minglun at 2006-4-18 17:14:

點樣打對台-.-?

開多個昌打怪囉~bao_36

作者: Minglun    時間: 18-4-2006 23:38
Originally posted by Boaz at 2006-4-18 18:02:

開多個昌打怪囉~bao_36

又話今晚開post.........仲未見wor=.="

作者: l~Ov~e    時間: 18-4-2006 23:45
149lv 仲要
晒時間~.~

作者: Minglun    時間: 18-4-2006 23:51
Originally posted by l~Ov~e at 2006-4-18 23:45:
149lv 仲要
晒時間~.~

你覺得晒時間姐.......
大家既目標唔同,你為高lv,我為搵錢
要升兵升得快,唔用昌2打唔通用燕1打牙-.-?

作者: [H]linchunhung    時間: 18-4-2006 23:51
我隻昌打一大堆冥使都還可以~~但要打蛇就d............蛇.....未...行到黎就死左~~
(一定要係大場先得)

作者: leung989    時間: 18-4-2006 23:51
作者: Minglun    時間: 18-4-2006 23:54
Originally posted by leung989 at 2006-4-18 23:51:
樓主你隻火龍車爆血 ??????-3-

唔係
加左370力-.-

作者: B.B.Q    時間: 19-4-2006 11:18
咁昌2火龍技點打閻王
可唔可post D圖教下我

真`巢皮 昆左我隻102lv大定魚生同D eq
請大房唔好收佢
http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2345095

[ Last edited by B.B.Q on 2006-4-19 at 03:22 AM ]

作者: 巨商劍客    時間: 19-4-2006 11:47
post用昌2打炎王ok?

作者: FRIZEN10415    時間: 19-4-2006 12:43
多謝分享~

作者: Minglun    時間: 19-4-2006 13:53
Originally posted by 巨商劍客 at 2006-4-19 11:47:
post用昌2打炎王ok?

post左啦
但打得唔係幾好,隻閻王臨死前放左個大定,不過都冇事-.-

作者: Boaz    時間: 19-4-2006 13:55
Originally posted by Minglun at 2006-4-18 23:38:

又話今晚開post.........仲未見wor=.="

教緊我個大徒弟用昌=.=bao_15
唔得閒呀!bao_35
快D打閻王啦你bao_01

作者: Minglun    時間: 19-4-2006 16:34
Originally posted by Boaz at 2006-4-19 13:55:

教緊我個大徒弟用昌=.=bao_15
唔得閒呀!bao_35
快D打閻王啦你bao_01

洗唔洗教咁耐呀-.-?
我教臭虫用都唔洗半粒鐘-.-

作者: 神戒神行者    時間: 19-4-2006 16:42
前代係巨商版比人串xd
臭臭的

作者: Minglun    時間: 19-4-2006 17:40
Originally posted by 神戒神行者 at 2006-4-19 16:42:
前代係巨商版比人串xd
臭臭的

係?!
咁抵死-.-
我去搵下個post先

作者: 我愛你Man    時間: 19-4-2006 17:51
都好啵..等我轉左昌昌識用

作者: 丫瑋    時間: 19-4-2006 17:54
我睇完之前識打啦~thx

作者: 果然翁>○<    時間: 19-4-2006 18:09
作者: alanlo242002    時間: 19-4-2006 18:34
sorry ar 板主,我仲係唔明咩野(龍既背脊打中怪的最下面先句會扣得多血...)呢句

作者: Minglun    時間: 19-4-2006 20:59
Originally posted by alanlo242002 at 2006-4-19 18:34:
sorry ar 板主,我仲係唔明咩野(龍既背脊打中怪的最下面先句會扣得多血...)呢句

即係紅色果d位打中綠色果個位

作者: wing1217    時間: 19-4-2006 22:24
好正同好勁呀

作者: alanlo242002    時間: 19-4-2006 22:33
但是我有two silly questions ask u
1.昌2係咪要常常逐隻逐隻怪對住他們的底部出技?唔可以一石二鳥?
2.點樣先可以容易地對住隻怪的底部出技?(按右掣未必可以對正他們的底部)
thx u to answer my silly questions

作者: 不明人類    時間: 19-4-2006 22:53
收啦,你當我地低b嫁,呢d野我地都識啦,哂你教!!
你個仆街板主好地地加咩野分被佢牙,真係頂你個肺牙

作者: Minglun    時間: 19-4-2006 23:10
Originally posted by alanlo242002 at 2006-4-19 22:33:
但是我有two silly questions ask u
1.昌2係咪要常常逐隻逐隻怪對住他們的底部出技?唔可以一石二鳥?
2.點樣先可以容易地對住隻怪的底部出技?(按右掣未必可以對正他們的底部)
thx u to answer my silly questions

1.d怪好多時都近乎直線咁行埋黎,所以對住最前果隻出技都會打到後面果d
2.你禁右制通常都會對到,唔得就移過少少or出技個點移過d

Originally posted by 不明人類 at 2006-4-19 22:53:

你咩事呀你??係青山出黎架??冇人叫你入黎wor,我有話呢個係教學post咩??我講明係分享,我鐘意post出黎呀,你吹牙??你去驗下隻眼先入黎吠啦!!識咪走番出去囉,版主加分比我關你咩事呀!!
嘈乜鬼野姐你,無啦啦走入黎爆晒粗咁,你咁勁,你post d野出黎睇下丫 !!
垃圾

[ Last edited by Minglun on 2006-4-19 at 11:17 PM ]

作者: H5N1    時間: 19-4-2006 23:10
Originally posted by 不明人類 at 2006-4-19 14:53:

擺明玩野...............

作者: 我愛你Man    時間: 19-4-2006 23:12
我想睇你d eq多d

作者: Minglun    時間: 19-4-2006 23:19
Originally posted by 我愛你Man at 2006-4-19 23:12:
我想睇你d eq多d

http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2344555

here

作者: B.B.Q    時間: 20-4-2006 14:42
多謝樓主分享
我終於識用昌2技喇
不過就唔係次次都打中怪
都比未睇post之前好左好多
真係非常多謝你
未睇post之前放4下中1下
睇完post之後放4下中3下
我係唔係有進步呢  哈哈
都係摟主D圖整得好
我想問下點係圖上加字
唔該樓主教下我得唔得
thx

[ Last edited by B.B.Q on 2006-4-20 at 02:43 PM ]

作者: 二轉王    時間: 20-4-2006 17:39
多謝分享(雖然我冇昌2)

作者: SiU強xD    時間: 20-4-2006 19:03
Originally posted by Minglun at 2006-4-17 15:29:

我打左咁耐蛇,大場一定唔會爆車,我爆車就唔會貼出黎啦
你咪係度運吉!!

------------------------------------------------------------------------------------------------
貼多幾張打冥使既圖
[img]h ...

[size=-1]149昌! - ___ - 我都想要aR! 你升左幾耐?!

作者: 精英大屍    時間: 20-4-2006 19:06
我想問隻昌2要點企先岩???
企係隻怪ge左邊/右邊定中間???
我覺得隻昌2ge企都好緊要 但係就唔知點企= =
我睇定個post only識數主果幾個放龍法 即向右下 右上 但係我就唔識點向左上 左下放
樓主請教下我.......剛轉了昌2兩日= = 唔係好識用

作者: steven456    時間: 20-4-2006 19:13
多謝樓主~
我識啦~~~~

作者: ~杰少卍    時間: 20-4-2006 22:02
終於識用啦 haha

作者: m100702    時間: 20-4-2006 22:14
好野
我識用昌昌啦
多謝你呀

作者: Minglun    時間: 20-4-2006 23:28
Originally posted by SiU強xD at 2006-4-20 19:03:

[size=-1]149昌! - ___ - 我都想要aR! 你升左幾耐?!

兩個星期倒,好耐之前升既-.-

Originally posted by B.B.Q at 2006-4-20 14:42:
多謝樓主分享
我終於識用昌2技喇
不過就唔係次次都打中怪
都比未睇post之前好左好多
真係非常多謝你
未睇post之前放4下中1下
睇完post之後放4下中3下
我係唔係有進步呢  哈哈
都係摟主D圖整得好
...

用photoimpact,photoshop,小畫家等等既軟件都加到

Originally posted by 精英大屍 at 2006-4-20 19:06:
我想問隻昌2要點企先岩???
企係隻怪ge左邊/右邊定中間???
我覺得隻昌2ge企都好緊要 但係就唔知點企= =
我睇定個post only識數主果幾個放龍法 即向右下 右上 但係我就唔識點向左上 左下放
樓主請教下我....... ...

盡量幫下你,不過唔知你睇唔睇得明-.-

作者: 精英大屍    時間: 21-4-2006 16:02
Originally posted by Minglun at 2006-4-20 23:28:

兩個星期倒,好耐之前升既-.-

用photoimpact,photoshop,小畫家等等既軟件都加到

盡量幫下你,不過唔知你睇唔睇得明-.-

oh....多謝晒bao_28
而家即刻去試下先

作者: 豉油仔    時間: 21-4-2006 19:01
多請分享...
終於明白點用昌2了...

作者: Minglun    時間: 22-4-2006 21:49
版主~~~~~~~~~
既然呢個post幫到人,不如列入精華啦
我唔想成日係巨商入面比人問,叫佢黎搵post又搵唔到-.-

作者: womanbeatmania    時間: 22-4-2006 23:21

真係一篇睇完新中高手都有裨益既post

我隻昌既lv先岩岩破百冇內
我之前用昌係靠感覺出技
依家可以試試你既方法

不過你既方法好似有少少問題,
你話一開始用昌普攻第一隻怪, 再指下一點出技,就可以放技放到幾乎同'怪條'平行.
但昌的火龍是由車中心發出...(e度比較難解釋...用圖~)

我的理解

我的見解

如果我用得唔岩
希望你指點

作者: alantam1992    時間: 23-4-2006 01:27
講真 蛇細場我覺得好難打
大場好好多bao_30

作者: 精英大屍    時間: 23-4-2006 01:44
Originally posted by womanbeatmania at 2006-4-22 23:21:

真係一篇睇完新中高手都有裨益既post

我隻昌既lv先岩岩破百冇內
我之前用昌係靠感覺出技
依家可以試試你既方法

不過你既方法好似有少少問題,
你話一開始用昌普攻第一隻怪, 再指下一點出技,就可以放技 ...

係平行左之後再落半格(即斜行)
再放龍就好勁
多得樓主教我ja 而家識用昌昌啦bao_32bao_32
多謝樓主
p.s.昌2幾lv可以打蛇/冥使

作者: Minglun    時間: 23-4-2006 09:34
Originally posted by 精英大屍 at 2006-4-23 01:44:

係平行左之後再落半格(即斜行)
再放龍就好勁
多得樓主教我ja 而家識用昌昌啦bao_32bao_32
多謝樓主
p.s.昌2幾lv可以打蛇/冥使

70lv倒都夠架

作者: 樂古之王    時間: 4-5-2006 21:03
...........我點睇都唔係幾明...
可唔可以親自教教我...?

作者: Minglun    時間: 5-5-2006 01:12
Originally posted by 樂古之王 at 2006-5-4 21:03:
...........我點睇都唔係幾明...
可唔可以親自教教我...?

你睇唔明,我都幫你唔到=.=

作者: Japan4_哨牙    時間: 5-5-2006 01:20
作者: Minglun    時間: 5-5-2006 10:37
Originally posted by Japan4_哨牙 at 2006-5-5 01:20:
3千幾hp 800mp 之後係唔係全力牙??

我係800mp,370力,全血

作者: ...Illusions*    時間: 5-5-2006 10:58
Originally posted by Minglun at 2006-5-5 10:37:

我係800mp,370力,全血

小spoon打蛇個位似乎有D符碌..
不過... 負負下又好似好勁咁=_=
精華左..不過好亂-_-

[ Last edited by ...Illusions* on 2006-5-5 at 11:11 AM ]

作者: kenken1212    時間: 5-5-2006 11:18
其實你d野高lv之 教學唔係打蛇呀 d新手昌2得幾lv 都唔夠血la 你個d甘高lv 一定winge

作者: 12012010    時間: 5-5-2006 11:50
作者: Minglun    時間: 5-5-2006 16:44
Originally posted by kenken1212 at 2006-5-5 11:18:
其實你d野高lv之 教學唔係打蛇呀 d新手昌2得幾lv 都唔夠血la 你個d甘高lv 一定winge

無人叫d新手幾lv去打蛇啵-.-
我張圖隻昌冇錯係149lv,但你有冇諗過我係點樣升到149??
咪又係係冥5升~~~~我6十幾lv就去打冥5啦
你睇埋中間果d先,有幾張係用9十幾lv既昌影既,不過好似係打冥使-.-
仲有,打蛇講既係快,根本同血冇乜關係,細場唔岩位就咪打,岩位打,d蛇根本埋唔到身

Originally posted by 12012010 at 2006-5-5 11:50:
你點解用昌昌打~
唔升其他2轉~
昌都149~

搵錢緊要呀~.~
其他帥又換晒甲喇,升唔升都冇乜所謂
升其他帥=間接地倒自己米=.=
搵錢慢勁多,不如我用昌2打,比佢地吸下經好過,又搵到錢

[ Last edited by Minglun on 2006-5-5 at 04:45 PM ]

作者: happystjc    時間: 10-5-2006 22:08
死圖呀...><

作者: arthurli1992    時間: 10-5-2006 22:11
剩係睇到叉包........

作者: Minglun    時間: 10-5-2006 23:26
Originally posted by happystjc at 2006-5-10 22:08:
死圖呀...><
Originally posted by arthurli1992 at 2006-5-10 22:11:
剩係睇到叉包........

upload圖個網岩岩今日汁左-.-
我盡快整番上黎

作者: 樂古之王    時間: 13-5-2006 21:49
得未-,-

作者: breeze123456    時間: 13-5-2006 23:02
都睇唔到ge~~~有冇搞搞搞錯

作者: 望    時間: 14-5-2006 11:10
Originally posted by breeze123456 at 2006-5-13 23:02:
都睇唔到ge~~~有冇搞搞搞錯

--你有冇睇上面....UP網死左...樓主都話盡快整番--

等下啦bao_42

作者: ilpf9202    時間: 14-5-2006 11:15
重未整好既?

作者: 決戰之風    時間: 15-5-2006 18:38
依家睇唔到了....

作者: ottolee    時間: 15-5-2006 18:40
我要睇呀..嗚../__\

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontadtwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2