樂古Nakuz

標題: *咒術師技能分析*11月19日更生[咒術技能屬性問題#321]一定幫到你 [打印本頁]

作者: 吉吉﹏*    時間: 10-8-2007 23:44
標題: *咒術師技能分析*11月19日更生[咒術技能屬性問題#321]一定幫到你
轉貼請回POST同在轉貼的地方前加上轉貼2字,另外加上BY樂吉:吉吉﹏*(因為最近我發現某人偷文去某論壇不寫轉貼板主加他的分
完全是過份的行為,我打這文都是希望解說一點咒術師的問題,這樣偷文對我的心靈做成創傷的=[)

正文:-----玩左咒術禁耐,,我同大家分析一下咒術既技能,等大家可以了咒術師同你想玩咩種類既咒術
水屬性技能:
冰球:追加冰凍後是一招PK技,水咒要學,其他可以選擇學唔學,水咒提升要學,發動快,先發制人,但冰凍只有40%.
水漩:水咒所有提升要學,範圍技,發動快和攻擊力好,個人有學.

火屬性技能:
火球:火咒要學的技能,爆發同提升都要學,用這招打怪怪都沒有9成的血OR秒發動時間快.
火柱:火咒要學的技能,提升要學,發動時間慢,距離太近,攻擊力很好,範圍技.
火槍:火咒學的加刀技能,火柱打不死的怪都可以用這個來加多幾刀殺怪,發動很快.

光屬性技能:
魔力飛彈:光咒一定要學,發動中等,清怪非常好,距離遠.
威力魔彈:秒暗怪很快,發動很快,攻擊力不錯.

無屬性技能:
石晶:可以學可以不學,PK技,打怪也很有用,有暈的較果,發動很快,範圍技.
mp:可學可不學,拿走對方的mp,發動中等,早期沒錢買mp水用這個不錯
信而:不錯的技能,PK技,逃亡時很有用,可愈過物件,可學可不學,但CP很有扣的說
睡眠:發動中等,令人訓覺,加冰球一起用有很不錯的較果
冰盾:對遠攻擊有很大的防衛力,早期不太有用.後期是極有用的技能
光盾:暗抗加10,防衛力增加,咒術一定要學的技能
氣流:咒術一定要學的技能,回血,提升後可點很多的血,沒這個沒人回跟你團升的
黑霧PK技,發動中等,完全令弓手無法害自己,有用的技能,早期不太有用.
蓄氣:喜歡學可以學,但沒很大的用,只是加400損害,不如加屬性之力更好.

技能組合:
火咒:火球,火柱,火槍,另外加一些其他技能,方便自己清怪
水咒:冰球.水漩,魔力飛彈(水技太小,要用多一點其他範圍技),加一些其他技能方便自己清怪
光咒:所有光技,加一點火技or水技,其他技能自己組合.
迷:相信沒有人玩暗咒吧=口=(逃)

提升技能方面,一些技能一定要學,一些是不要的就不要浪費CP
如果你是玩火or水咒你就要提升能量球,光槍咒要學組合槍提升(39JOB)

個人的技能是:冰球,水漩,威力魔彈,魔力飛彈,信而,睡眠,氣流,光盾,石晶.
你們大可以自己組合技能練一個特別的角色~~~(微笑)

--------
-(更生)技能組合:
之前我玩咒術既所有技能組合-__-給你們看(微笑)

一開始應該要玩火咒先  因為赤紅魔法師係火同埋第一隻令到既精係火精  方便你練等  技能唔岩心水第時先再洗技學過
火咒果陣我既技能係:
火球 火柱 火槍 石晶 水漩 光盾 氣流 魔力飛彈

水咒:
冰球 水漩 石晶 光盾 氣流 魔力飛彈 (點解技能會小左?因為d光怪只要你放一放冰球or加多一下能量球都死=])

光咒時:
光槍 魔力飛彈 (到你job43時魔力飛彈提升後會係光的) 石晶 水漩 冰球 氣流 冰盾 光盾

一d小技巧:
36lv前,你可以玩火咒,水咒升lv,因為赤紅魔法師係火,你解任刷時石都會用到佢架
        水咒要換水精,係煩左d,但係你玩落會發現升得快d,水打光好痛架,果陣你應該係打緊神殿入口d野升lv-3-玩水咒幾好架

job39可以張組合槍提升,提升之後係光架,加好既槍既打一下暗怪都可以扣千幾

技能提升後:
job41提升埋光槍,清暗怪好快,仲升lv好快tim
job43提升埋最後一招光技,魔力飛彈,提升之後會係光既-__果招清怪超快,如果你有45lv水樣杖既咁就正咧,出一次你山3可以令人地dMP
job45石晶提升,打既怪多左,招技仲令左-3-
job47提升水漩清怪很快,仲好令tim

PK技同其他技能,可以學可以唔學,玩PK果D一定要學哂你先會有機會嬴
有得PK都幾好玩架,不過低LV果陣一1D都唔好玩-.-因為你唔會夠cp去學pk技,你要用d cp黎學技升lv-.-""""

--------------------
9 月17日更生
相信你地一D玩家都轉左36s卡咧,咁你地一定問去邊升job最快,咁其實有幾個地方比你升
(我個post只會講咒術有炸-3-(奸- +)

赤紅魔法師:你轉左我諗第一時間你都係用下睇下好唔好用啦係咪先-.-但係我話你知,一D都唔好用-.-
                因為得一招-.-你打幾隻怪好快就JOB5架咧,JOB5既時候你可以去刷28,升JOB超快-______________-
                又可以去魔法師之塔1同2F打魔劍,果度係超超好升-.-又好快就有好多錢錢$_____$
                你都可以合暗坑裝之後去神殿拉怪升-.-不過小心Dbor=-=如果你暗坑夠既基本上D狗狗(很口愛XD)扣你好小血
                記住就係,33LV果陣你轉左水咒架,要練火精你可以裝住佢做一陣其他野-.-(我ON光之9/10既時間都唔係升LV-.-)
                咁就非常好用咧>___<
神聖魔法師:神聖我諗有人有咧掛,係超超超好用,JOB5之前,你可以係神殿入面打怪升,因為神聖本身都有N多暗坑所以係非常運吉(用錯的)
               但係神聖大多都係輔助同回血既技能,打怪既技能只有3招-.-好小=___=不過光柱同槌仔勁令令(LOVELOVE)
                你地可以一開始轉左就去刷46,有NPC做血盾(奸)D狗狗又扣你好小-.-,JOB升得好快架,升到JOB16去就克林山地D洞穴入面升
               JOB16係可以加光之力同暗坑50-.-(個洞D野都係暗架-.-明益你)係果度升到JOB20,就會有好多人同你一齊打修罹王.等等-V-

就出藍色魔法師@___@(微笑)好緊張牙xdd
睇完都唔回文,係唔係想我食左你\口/(嬲)
-----------------------------------------------------------------------------------------
10月7日更生
咒術一開始練法+後期技巧

20-25lv
冒險家轉左咒術之後
你大多數16-18lv果陣job20轉咒術
轉之之後,先要學技能
一開始一定要學火球 (一定要學 爆發
                     火柱 (清怪的 唔洗提升
                     冰球 (可學可唔學 學左既冰凍就一定要學
我諗冇哂cp架咧 之後解既任都好易
真係唔夠打可以搵人幫
20lv果陣可以入去洞穴入面升
不過小心d唔好比一堆哥布林一齊打你
早期乃低你未必夠打   打番黎既石唔好唔要
做任要的!!!!低lv所以血小 食雞串夠升lv架咧
冇mp食朱古力 !!20lv係洞入面升升到21
21lv果陣刷21時石 一開始唔識打唔好行係可布林中間
等你慢慢知道幾多幾多秒會出怪既時候就可以升得好快
刷21時石升到25lv  做埋d任之後 可以刷25時石
不過怪多 要清怪快d  但係有npc做血盾 所以唔洗咁驚打唔嬴
好易打架姐,   刷25可以升到28.

26-32
刷25升到28之後就梗係做埋d任佢啦
之後你要刷28 升到lee個 lv又要學技-__-氣流(提升未洗學住 一定要學
                                                     水漩(學左可以幫你清怪 可學可唔學
                                                     火槍(可學可唔學 清怪好幫手
如果28唔夠打就搵人幫手  d凱文 血都幾多下
不過可以刷到32lv 升得勁快 完全可以話係易

32-36
刷32時石升  用哂哥布林打番黎果d種子既話
可以轉一轉水咒 打果d狗狗(很口愛 姐係神殿入口果度果d
因為水打光係很痛的  水咒要學既技  冰球(水咒要學 學左要學埋冰凍
                                                 水漩(水咒要學 提升唔洗住
升到35會好卡等 但係都打神殿入口D野升
令多D種子 第時刷時石用  ~升到36快D去解赤紅\口/
個任好易解  解之前學多招----魔力飛彈(提升可以學埋
如果解唔到既  可以睇下攻略果D 大家都識既冰之NOSTALE
話說--果陣我解既時候冇睇都嬴-.-不過之前食左N次
所以大家都係睇左攻略先啦-3- 第一 同二都唔難
第三會難小小 記得令多D水 同埋雞串 仲有朱古力
唔洗理其他怪  最後間房打黑暗屎達林
嬴左之後你就有赤紅魔法師咧=口=(微笑
仲唔快D升JOB20??你地要快得快既
就裝番火清打 神殿入口果度D野
一開始會吃力D  升到JOB5會好好多
之後去魔法師之塔  果度既1同2F打魔劍
果度可以令你JOB升到20  仲有LV升到40
勁正-_-OR你可以刷37時石 一場打哂D怪有14000A__A
好正牙>__<(微笑)刷到42A___A

42-46
大家要刷42升到46T___
加油埋d任之後升到46lv 咁你就要令神聖魔法師s卡(好口愛>V<
個任用赤紅打跟本冇可能輸 除左.........(無言
唔識打都係果句 睇 攻 略 拉-v-
跟本易到死-__-令左之後仲唔拿拿林裝上去用?
一開始你裝佢刷46刷到job5啦 46時石有npc頂血
但係都要打得快!刷到48lv果陣 你神聖都有job19-20
47時石 48時石 49時石 基本上用神聖自己一個都打得嬴--
但系--(我自己打唔嬴-.-原來係唔記得食水-.-大家記得要食水牙--)
之後升50lv會卡等d lee個時候 去打茶茶啦-.-(好玩=口=
用赤紅有技巧咁打 d對話唔好禁住 等到d時間行果陣先禁
可以cd技能 好易打到張茶茶 之後就去隕石升
茶茶job20既時候都就升51 解任照解
升茶茶job除左打隕石都可以打豆豆 升得幾慢下都
一路升同人講下野就唔會悶!

51-56
除解任之外 其他時間都係刷51時石升
用神聖很過d暗之虫就得 佢虫扣你n小唔洗咁驚
打51升到56,如果覺得55升56卡等既
可以刷暗王章 4-5個字一場 名譽好多
exp都有好多 唔錯既升lv方法
解左55時石之後act完成了(太好了 個故仔好感人T___T
個po冇位-__-ps.自身48-50lv果陣job會有39 lee個時候去克林山地學組合槍提升招技會係光 轉光槍咒 其他野係上面有得睇=D
-------------------------------
更生在#321    技能屬性問題   個PO冇位- -||

汁汁的練法技巧在14頁的#135  #137  #148, #195可以解說到點解你地43LV咁卡等,很多人都有這個問題!
#298係46s卡汁汁既心得<----神聖魔法師

作者: 神殺風    時間: 11-8-2007 17:30
雖然我唔係玩咒~不過都支持一下
作者: card804    時間: 11-8-2007 22:44
臭吉逼人回文/3\
不過都寫我唔錯A_A
作者: 。笨︴小風﹏    時間: 11-8-2007 22:47
嗯嗯 不錯不錯 幫到我這個新手很大的忙唷
作者: 吉吉﹏*    時間: 11-8-2007 22:49
原帖由 。笨︴小風﹏ 於 11-8-2007 22:47 發表
嗯嗯 不錯不錯 幫到我這個新手很大的忙唷

你是新手嗎=口="?
你好像比我高等~~~(痛哭)
作者: 。笨︴小風﹏    時間: 11-8-2007 22:52
是嗎=_=我剛剛才玩滴-
作者: 吉吉﹏*    時間: 11-8-2007 22:54
原帖由 。笨︴小風﹏ 於 11-8-2007 22:52 發表
是嗎=_=我剛剛才玩滴-

呵呵,,風風真是kuso~~(微笑)
作者: 。笨︴小風﹏    時間: 11-8-2007 22:58
嗯嗯,,那又如何\./?不爽嗎\口/!?
作者: *櫻花滴夢*    時間: 11-8-2007 23:16
嗯..我近來打算開個咒術玩 你這篇文章對我有莫大幫助~(笑)謝謝分享..:lol
作者: ::糯米雞::    時間: 12-8-2007 00:23
吉吉掂哂-_____-"
咁詳細---
我e個新手獲益良多!!
強.
作者: kenken1212    時間: 12-8-2007 11:22
分析不作加分
作者: 吉吉﹏*    時間: 12-8-2007 13:22
原帖由 kenken1212 於 12-8-2007 11:22 發表
分析不作加分

以後不發分析文,,,(哭)
作者: SiUYaN    時間: 12-8-2007 17:44
真是麻煩你了= =V

CP不足很難搭技的說
作者: ﹏叛逆雪♀    時間: 14-8-2007 09:19
嘿 能量球沒提升吧 瞬移 ?信而? 一開始睇吾明

分析不作加分

金蟲好野!~~~呵呵
作者: kaisa2ooo    時間: 28-8-2007 01:15
反正我都吾太玩FS。。无所谓
作者: kakakayiu    時間: 28-8-2007 13:08
我都想玩咒= =但係如果有圖好d=  =
作者: hinhin2006    時間: 28-8-2007 23:14
虽然我吾系玩咒~玩弓
不過路過支持下^__^
作者: p000832001    時間: 30-8-2007 11:58
唔該晒..幫到我呢個新手好大o既忙
作者: Ka武    時間: 30-8-2007 15:15
標題: 回復 #14 ﹏叛逆雪♀ 的帖子
能量球有得提升架.提升到唔知幾lv可以打幾隻的= =
我公測都玩咒.台版我玩劍.唔係幾好玩.咒應該幾正的
作者: eric05130513    時間: 30-8-2007 15:31
原帖由 kenken1212 於 12-8-2007 11:22 發表
分析不作加分

原來金囧做左e道版版主=.=(eric0513:金囧...逃...)

金蟲好野!~~~呵呵 [/quote]
你在呃po麼??  @W@

作者: Ka武    時間: 30-8-2007 19:53
掂啦你!!比人轉貼左去2xxxfun:lol
作者: 吉吉﹏*    時間: 2-9-2007 09:39
原帖由 Ka武 於 30-8-2007 19:53 發表
掂啦你!!比人轉貼左去2xxxfun:lol

-_______-果度咁多人中意轉貼既-________-(晝圓圈
唔洗問都係冇寫轉貼樂古 吉吉﹏*架啦(哭
作者: jimmy12220    時間: 2-9-2007 13:16
請問火槍技能
強唔強
作者: mArY    時間: 3-9-2007 09:55
爆發同提升全名係乜野=0=
我係新手唔知
作者: 艾石石    時間: 3-9-2007 11:09
學技能有先後之分
唔講清楚d好易誤導人地架bor@@
對某d分析有少少保留
其他都唔錯^^
作者: 吉吉﹏*    時間: 3-9-2007 18:59
原帖由 艾石石 於 3-9-2007 11:09 發表
學技能有先後之分
唔講清楚d好易誤導人地架bor@@
對某d分析有少少保留
其他都唔錯^^

我沒有說要教他們怎練等=口=(汗
我只是對咒術師做一個技能分析=口=
加不同技能的組合,,完全沒有說過我要教他們怎加技能練等呢(晝圓圈)
作者: Ka武    時間: 3-9-2007 20:29
標題: 回復 #22 吉吉﹏* 的帖子
你過去罵佢a.a!!!佢有寫轉貼.不過冇寫係樂古吉吉﹏*
= =
作者: 艾石石    時間: 4-9-2007 20:56
原帖由 吉吉﹏* 於 3-9-2007 18:59 發表

我沒有說要教他們怎練等=口=(汗
我只是對咒術師做一個技能分析=口=
加不同技能的組合,,完全沒有說過我要教他們怎加技能練等呢(晝圓圈)

例如人地新手見你話光膜一定要學
一夠lv就走左去學就唔係幾好啦
我所講既誤導只係呢個意思姐
冇話你教錯人
作者: 誼...''    時間: 6-9-2007 03:56
對於我呢個新手黎講只係明d招有咩用-口-....
實際係點都不太明...
岩岩今日封測玩到轉左職就休息
作者: [H]之比~    時間: 9-9-2007 23:28
我呢個新手想問下-.-
玩咒術後轉左無耐(打算之後玩火咒)
可唔可以學1d第d屬性既招黎低lv果陣易升d lv??
作者: 吉吉﹏*    時間: 10-9-2007 22:47
原帖由 [H]之比~ 於 9-9-2007 23:28 發表
我呢個新手想問下-.-
玩咒術後轉左無耐(打算之後玩火咒)
可唔可以學1d第d屬性既招黎低lv果陣易升d lv??

火既技能當然係要
升LV升易D既可以加一D其他加刀技
都可以加範圍技
我火咒時既技能係

能量球
火球 火槍 火槍 水漩 魔力飛彈 冰球(用來加刀的)
光盾同氣流依然都要
作者: [H]之比~    時間: 11-9-2007 18:09
原帖由 吉吉﹏* 於 10-9-2007 22:47 發表

火既技能當然係要
升LV升易D既可以加一D其他加刀技
都可以加範圍技
我火咒時既技能係

能量球
火球 火槍 火槍 水漩 魔力飛彈 冰球(用來加刀的)
光盾同氣流依然都要

唔該哂
點解唔用吸取??
加得小@@??
作者: 三隻字…    時間: 11-9-2007 21:24
正呀-o-"aaa!!
作者: 吉吉﹏*    時間: 11-9-2007 23:32
原帖由 三隻字… 於 11-9-2007 21:24 發表
正呀-o-"aaa!!

是嗎-___-我會加油多發文的=口=
作者: zerok5354    時間: 12-9-2007 20:38
好正牙,.....我咁岩想搵人教我玩咒
作者: 吉吉﹏*    時間: 14-9-2007 23:41
原帖由 zerok5354 於 12-9-2007 20:38 發表
好正牙,.....我咁岩想搵人教我玩咒

job39前最好玩火咒(火槍,火柱,火球)
job43係光槍咒既完全體(光槍,魔力飛彈)好像蘋果=口="

悄悄話,水咒很口玩的(神氣
作者: p22064173    時間: 15-9-2007 07:05
牙~~
太好啦~
岩岩想問咒術師d野~就有啦!!
♀≧▽≦♀

加油呀~~
作者: fai003    時間: 15-9-2007 08:45
請問幾lv 同邊到就 咒術師職-0-?
作者: 吉吉﹏*    時間: 15-9-2007 14:09
game中轉job係15lv,20job就轉得
搵艾利(香港好似唔係叫艾利,我玩台板的)汗
作者: fai003    時間: 15-9-2007 18:29
請問如果 玩火ge 話, 一開始點樣加點先岩??
作者: 吉吉﹏*    時間: 15-9-2007 23:02
原帖由 fai003 於 15-9-2007 18:29 發表
請問如果 玩火ge 話, 一開始點樣加點先岩??

玩火咒既技能係
火球火柱火槍
其他自己喜歡
要有光盾氣流<---重點

原帖由 [H]之比~ 於 11-9-2007 18:09 發表

唔該哂
點解唔用吸取??
加得小@@??

唔用係因為,我冇mp都係食水架啦
咁都係食水加mp做咩要學技加mp呢,好哂cp架bor,留cp學多招學仲好=]
作者: fai003    時間: 16-9-2007 00:21
原帖由 吉吉﹏* 於 15-9-2007 15:02 發表

玩火咒既技能係
火球火柱火槍
其他自己喜歡
要有光盾氣流

我搵吾到火槍,同 火盾..... 系咪要系其他地方學?
作者: sko244987    時間: 16-9-2007 06:53
火咒同水咒有咩大分別丫...
作者: 吉吉﹏*    時間: 16-9-2007 16:26
原帖由 sko244987 於 16-9-2007 06:53 發表
火咒同水咒有咩大分別丫...

火咒用火技-__-水咒用水技-__-
火咒早期練得快,因為36s卡赤紅魔法師係火架
中期神殿d好口愛既狗狗=口=光的,水→光,所以果陣玩火咒係升得最快
後期大多怪都係暗,所以玩光咒,但係記得合坑力bor
刷時石係升得最快的=]

原帖由 fai003 於 16-9-2007 00:21 發表

我搵吾到火槍,同 火盾..... 系咪要系其他地方學?

所有技能都係係學技果個人學
火槍姐係,爆咩咩彈-.-(台灣既叫法,我玩台板的)
香港我唔知叫咩-___-你睇下有個技能紅色中間有枝槍既果招咪係囉
唔係火盾,係光盾,台板叫光之護咩(忘了XD)
有d技能提升係係克林山地度學(台灣係叫克林山地的
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 17-9-2007 18:03
請盡快開新msn加番我,  勁多野問你-.-凸
作者: 吉吉﹏*    時間: 17-9-2007 20:46
原帖由 乂蘋果汁卍 於 17-9-2007 18:03 發表
請盡快開新msn加番我,  勁多野問你-.-凸

\
我msn比人害到中左毒T__T
我有申請架但係我驚send左 d毒比你-.-
汁汁我有千言萬語同你講T^T
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 17-9-2007 22:08
不要緊,,,星期六能談電話嗎...? 我大把野同你傾+問,

我學左火球+水旋+光( 最basic果招,

仲有無要學,,,? 我想行偏水+光ge路線,
作者: 如飛似雪    時間: 17-9-2007 22:19
想問下
32lv咒術,應該打咩野升
我而家就係29時石打緊(因為刷唔到杖....)
特別係而家lag到爆....所以通常去時石打...
有人話升lv黎講,28時石比較快...(拖一堆護衛隊之後火柱)
咁到底28好定29好?
順便問埋...如果唔lag機,咁係唔係打返同自己lv差唔多既怪?
--------------------
入返題(上面離晒題..囧)
火球學強化定爆發?
水漩渦係唔係等JOB20個陣,學到魔力導彈範圍加成就刪得?

作者: 吉吉﹏*    時間: 17-9-2007 22:23
原帖由 如飛似雪 於 17-9-2007 22:19 發表
想問下

32lv咒術,應該打咩野升

我而家就係29時石打緊(因為刷唔到杖....)

特別係而家lag到爆....所以通常去時石打...

有人話升lv黎講,28時石比較快...(拖一堆護衛隊之後火柱)

咁到底28好定29好?
...

冇錯,28係升得最快架-...-如果你有枝好d既杖你可以去魔法師之塔度打魔劍升  29都可以刷,但係我覺得28快d-___-
升得超快的說,同埋36張s卡有左第5招火風就可以去魔法師之塔度升job,41之前都一定會赤紅魔法師20job

所有咒師技能既提升都唔好學個圓形中間有粒點既提升,因為都係冇用架,
所以你扣火球係要學爆發.

水漩清怪好快架,不過我認為33lv後先提升好d,因為33lv先有水精,一1開始你可以用佢加刀先
後期佢係你刷時石同清怪既好幫手.ps 47水漩提升個樣會唔同左勁令令-33333-

魔力飛彈,香港叫魔力導彈?
一定要學,攻高,清怪快,發動快,你應該係學左魔力先學水漩,到你33-36lv果陣你轉水法,
加埋石晶之後水漩係升得好快架-333-

原帖由 乂蘋果汁卍 於 17-9-2007 22:08 發表
不要緊,,,星期六能談電話嗎...? 我大把野同你傾+問,

我學左火球+水旋+光( 最basic果招,

仲有無要學,,,? 我想行偏水+光ge路線,

汁汁T__T你PM我
我好想同你講電話T__T
我E+先發現MSN係好重要-.-

作者: 乂蘋果汁卍    時間: 18-9-2007 16:31
水旋定系火柱有用d,,,, ( 我而家19lv,,, 打咩升..? 我打緊17lv怪升xD
作者: 吉吉﹏*    時間: 18-9-2007 19:02
原帖由 乂蘋果汁卍 於 18-9-2007 16:31 發表
水旋定系火柱有用d,,,, ( 我而家19lv,,, 打咩升..? 我打緊17lv怪升xD

早期火柱有用d
水漩係33lv先開始有用,
最有用係後期-.-
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 18-9-2007 19:36
我將火球DEL了,,,改了做冰球,

感覺上差不多,, 不過好像回得快一點 (感覺上

一問,

時任lv18 喪刷好嗎?_?
作者: Smart〝笨    時間: 18-9-2007 20:40
好複雜,好似講到火咒廢過水同光咁
可唔可以一直玩火咒唔轉ga?
作者: 吉吉﹏*    時間: 18-9-2007 22:40
原帖由 Smart〝笨 於 18-9-2007 20:40 發表
好複雜,好似講到火咒廢過水同光咁
可唔可以一直玩火咒唔轉ga?

下-.-我一直講緊火咒係一開始要玩架bor
我只係講埋水咒同光咒既練法同玩法咁炸bor-.-
你可以一直玩火咒架-.-
一樣咁好升-3-火打暗扣好多架-.-
同埋火球最後提升左出技好陣好令-.-
火咒可以一直做落去-.-
光咒一開始就做難d,光咒要39job先好開始
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 19-9-2007 17:11
吉,

我d技同你完全一樣xD ( ,,,你次次都吾答我問題,, [生氣+拍桌]

石晶我都學左,,,但系,,

MP100+ 攻擊力上佳,,, 值得嗎,,囧
作者: 吉吉﹏*    時間: 19-9-2007 20:42
原帖由 乂蘋果汁卍 於 19-9-2007 17:11 發表
吉,

我d技同你完全一樣xD ( ,,,你次次都吾答我問題,, [生氣+拍桌]

石晶我都學左,,,但系,,

MP100+ 攻擊力上佳,,, 值得嗎,,囧

-.-你d技同我一樣-.-?
我係光槍咒-___-
光槍咒係job39之後先做架bor-.-
你玩火咒or水咒先咧-33-
石晶一定要學架-___-
石晶加水漩扣怪好多-__-同埋
如果覺得好扣mp既食mp水好咧-.-
唔好學令人地mp果招,
廢架-.-
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 20-9-2007 16:06
暫時技能配搭,

23lv,,,job 8lv (太低,,?

冰球+水旋 ( 學左進一步,,強了很多,    +石晶+回hp+威脅魔彈+魔力導彈, 有無咩錯,,,?

打怪通常以石晶+冰球+威脅 / 魔力+石晶+冰球,,

>3<   加油,,,順道問問, 我隻羊吾夠打了,, 轉咩寵好.../口\
作者: 吉吉﹏*    時間: 20-9-2007 21:35
原帖由 乂蘋果汁卍 於 20-9-2007 16:06 發表
暫時技能配搭,

23lv,,,job 8lv (太低,,?

冰球+水旋 ( 學左進一步,,強了很多,    +石晶+回hp+威脅魔彈+魔力導彈, 有無咩錯,,,?

打怪通常以石晶+冰球+威脅 / 魔力+石晶+冰球,,

>3<   加油,,,順道問問 ...

用住先--
到左33lv捉32果隻母野山羊勁爆-3-
你未有水精靈點解咁快玩水咒=口=
你買左點果隻水精=口=?
作者: xoscarhy12    時間: 20-9-2007 23:15
第一次玩呢隻game  覺得幾難玩...
宜家易好多   thx
作者: [H]~冥~    時間: 21-9-2007 01:31
28lv係邊升好呀=口=thx
作者: ﹏叛逆雪♀    時間: 21-9-2007 06:54
原帖由 吉吉﹏* 於 2007/9/17 10:23 PM 發表

冇錯,28係升得最快架-...-如果你有枝好d既杖你可以去魔法師之塔度打魔劍升  29都可以刷,但係我覺得28快d-___-
升得超快的說,同埋36張s卡有左第5招火風就可以去魔法師之塔度升job,41之前都一定會赤紅魔法 ...

^-^" 28時空的確多經^-^幾分鐘一場/.\?
29時空 我35仲刷佢 一場都有4% 全清 just 5分鐘
放棄光冒了 我同龜都唔玩 ~.~"...
水咒幾時出^-^? 不如吉吉我送支杖比你^-^你幾lv ^-^

另外吾知第幾頁吾知第幾個#既
能量球吾系提升系強化 ^-^"
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 21-9-2007 07:42
什麼=口=

咁我系咪要轉返做火咒先,,,?___?  ( 別跟我擔心錢,,打到不少了,,-\/-,

光果2招咪迫我轉,,好勁,   

水旋都有夠強的說,
作者: 吉吉﹏*    時間: 21-9-2007 16:16
原帖由 ﹏叛逆雪♀ 於 21-9-2007 06:54 發表

^-^" 28時空的確多經^-^幾分鐘一場/.\?
29時空 我35仲刷佢 一場都有4% 全清 just 5分鐘
放棄光冒了 我同龜都唔玩 ~.~"...
水咒幾時出^-^? 不如吉吉我送支杖比你^-^你幾lv ^-^

另外吾知第幾 ...

唔洗比我-.-
我55lv=口=
仲有我冇玩好耐T__T我冇時間打機T^T
台灣板的藍色魔法師10月出=口=
很口愛的(lovelove)

原帖由 乂蘋果汁卍 於 21-9-2007 07:42 發表
什麼=口=

咁我系咪要轉返做火咒先,,,?___?  ( 別跟我擔心錢,,打到不少了,,-\/-,

光果2招咪迫我轉,,好勁,   

水旋都有夠強的說,

33lv先做水牙=口=你都冇水精你出咩技都係差唔多=口=
汁汁我跟你玩香港板光之好了(有時間的話,,囧)

作者: 乂蘋果汁卍    時間: 21-9-2007 16:58
好的,,,

那我del d技先,,學番哂火先 ( 我儲$$速度極快, 同我定@ @v
作者: 宇宙最強邪神    時間: 21-9-2007 17:42
臭吉俾你msn我ok?
pmpmpm俾我
有野搵你
作者: 吉吉﹏*    時間: 21-9-2007 21:41
原帖由 宇宙最強邪神 於 21-9-2007 17:42 發表
臭吉俾你msn我ok?
pmpmpm俾我
有野搵你

你邊位?=口=
如果識既叫我吉吉=口=
唔識別叫我臭吉(神氣地說)
作者: chanyat    時間: 22-9-2007 07:32
點合暗坑裝??...
作者: 吉吉﹏*    時間: 22-9-2007 10:26
原帖由 chanyat 於 22-9-2007 07:32 發表
點合暗坑裝??...

練金npc
要有暗坑手套
合5合
仲有暗鞋
合5合=]
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 22-9-2007 14:29
吉,,

我改了招,,,如下,

火球 ( 加強 ,  火柱,  光盾, 魔力飛彈, 石晶, 能量球(加強,

系咪到33lv轉返做水咒,,,?   而家我火咒升得ok快, 28lv 13 job lv

水咒打光系咪真系扣吾少架,,?     我而家系曙光打,, 有時會去個咩入口到打,,升得算快,

>333333333333<  愛死你 ( 肉麻xD
作者: 吉吉﹏*    時間: 22-9-2007 14:55
原帖由 乂蘋果汁卍 於 22-9-2007 14:29 發表
吉,,

我改了招,,,如下,

火球 ( 加強 ,  火柱,  光盾, 魔力飛彈, 石晶, 能量球(加強,

系咪到33lv轉返做水咒,,,?   而家我火咒升得ok快, 28lv 13 job lv

水咒打光系咪真系扣吾少架,,?     我而家系曙 ...

水→光→火→暗→水
水打光係扣好多架,,你d技夠你用到33lv架咧,
你33先轉咧>__<水咒<------(指著重點=
作者: 如飛似雪    時間: 22-9-2007 17:19
轉左赤紅...目前job19....

想問下job20之後應該去邊度升...

魔塔係邊.....?台版唔明

另外...之後應該拎咩杖...?
作者: 吉吉﹏*    時間: 22-9-2007 20:24
有咩杖就用咩杖--
打水樣會有45既杖
果枝夠你用到60幾lv
用一次魔力飛彈可以full哂 mp
魔法師之塔係神殿入口右上果度果個傳點
入左去之後果度既下面果一個傳點就係魔法師之塔
作者: [H]wm199174    時間: 23-9-2007 11:18
我想問咩係冰盾= =咩樣嫁...我自己搵唔到,,,,
同埋家陣我覺得我d cp 唔多夠用
作者: 吉吉﹏*    時間: 23-9-2007 12:51
冰盾唔洗學住--
高lv d先有用-.-
cp唔夠用你就要睇下有邊d技你係真正要既
幫到自己升lv先係最重要
作者: 佐騰龍之助    時間: 23-9-2007 14:48
實在太正了,忍唔往要回貼~~~~~
作者: °迷途小曦'    時間: 23-9-2007 15:38
螢__吉.....
有冇玩港板-3-"
帶mE 升lv
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 23-9-2007 16:38
吉,,,

我知道我升得好慢,,,(哀,    31Lv  16 Job Lv.

33lv捉隻羊羊黎用呀可?___?

而家打怪大致上2招秒 ( 火球+能量球,   升lv速度算快, 但我更期待水咒>3<  

你建議水咒還是光槍咒較好呢,,?  其實咩叫光槍咒??  點解要加個槍字上去._."
作者: 吉吉﹏*    時間: 23-9-2007 23:17
原帖由 乂蘋果汁卍 於 23-9-2007 16:38 發表
吉,,,

我知道我升得好慢,,,(哀,    31Lv  16 Job Lv.

33lv捉隻羊羊黎用呀可?___?

而家打怪大致上2招秒 ( 火球+能量球,   升lv速度算快, 但我更期待水咒>3<  

你建議水咒還是光槍咒較好呢,,?  其實咩 ...

組合槍39job最後提升會係光架
有好既槍同你光精夠高既
扣暗怪過千>3<你39job刪左火技後會夠cp學埋水技=口=

原帖由 °迷途小曦' 於 23-9-2007 15:38 發表
螢__吉.....
有冇玩港板-3-"
帶mE 升lv

我沒有玩香港的

作者: 三隻字…    時間: 23-9-2007 23:28
-.-睇完都唔明你up咩
作者: hoho10120998    時間: 24-9-2007 11:37
有用~我而家都做緊法~不過得29 lv~之後仲有排玩~a_a
作者: 吉吉﹏*    時間: 24-9-2007 16:19
原帖由 hoho10120998 於 24-9-2007 11:37 發表
有用~我而家都做緊法~不過得29 lv~之後仲有排玩~a_a

加油=口=支持你=口=
你上面果個既說話很口怕
冇用洗唔洗咁--咁話我--
打文好辛苦架bor-____-
作者: 再見啦地球人    時間: 24-9-2007 16:49
我想問...
我想做光咒
但我加左一點火技 姐係用左5cp去火技到
咁點算好
同埋咩叫光槍??我想學
作者: 神山滿月    時間: 24-9-2007 20:33
d技洗唔洗加強佢先??????????
作者: 如飛似雪    時間: 24-9-2007 20:39
而家43LV,JOB23

打咩野升好?(當然變赤紅打)

42時石自己打唔贏

38LV每一次升得BASE4%同JOB6%....

實在唔知點做好= ="
作者: 吉吉﹏*    時間: 24-9-2007 20:55
原帖由 再見啦地球人 於 24-9-2007 16:49 發表
我想問...
我想做光咒
但我加左一點火技 姐係用左5cp去火技到
咁點算好
同埋咩叫光槍??我想學

光咒要job39先可以做-__-
一開始你唔做火咒基本上要練等是很難的
你又要冇光精你點做光咒-__-
你job冇39組合槍未提升都唔係光黎
點夠打=口=你都係做番火咒先啦
到左job39就可以開始做光槍咒了

原帖由 神山滿月 於 24-9-2007 20:33 發表
d技洗唔洗加強佢先??????????

睇你係咩咒術
你係火咒你話火技洗唔洗加你個人喜歡=口=
到後期你一定要加架-__-
好似光槍咁--你唔提升點升lv-.-

原帖由 如飛似雪 於 24-9-2007 20:39 發表
而家43LV,JOB23

打咩野升好?(當然變赤紅打)

42時石自己打唔贏

38LV每一次升得BASE4%同JOB6%....

實在唔知點做好= ="

42最好係搵個戰士幫你做血盾
同埋冇血要食水-__-冇mp食mp水-.-
基本上成個game係要不停食水=口=打遠征果d都係=口=(汗
赤紅刷既時候大可以令隻母野山羊做血盾
我既野野山羊55lv血多過7000-8000
同埋要睇下你清唔清得哂d怪
睇睇自己大可以係幾多時間入面清幾多怪
38時石血得好快,如發現自己真係唔夠打42
去刷38吧
記得第3間房果度唔好打因為係花海=口=你赤紅會即刻比d花打死

作者: 乂蘋果汁卍    時間: 24-9-2007 21:08
囧吉,

33等了-\/-   做左英任-.-+

系咪轉哂d招去水招,,?!   等左呢刻好耐了-.-+

寵就用超級山羊, , , , ,  17等14xx血 (跟我差不多=口="   真的佷強呢@@.

可以當超級肉盾用嗎?___?
作者: 我玩信長好勁    時間: 24-9-2007 22:55
咁我想問火球學強化定學爆擊??
作者: °迷途小曦'    時間: 25-9-2007 09:05
吉                       咩咒最好玩=]
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 25-9-2007 17:09
光咒要等job lv 39先做得,

咪即系等成世=口=""?!
作者: 彳圭亍    時間: 25-9-2007 17:36
我想問額外技能係咪淨係可以加一樣???
同埋玄冰球友冰封好定強化好???
烈焰球加爆擊定強化好???
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 25-9-2007 23:28
我想問埋,,,,,,,-______-, soR 麻煩哂,

點解我同伴仲系雷雷Ge,, 我想轉做另外一個人, 點轉.

能量球範圍增加學吾學, '

34等水咒師發問,
作者: 吉吉﹏*    時間: 26-9-2007 15:25
原帖由 乂蘋果汁卍 於 24-9-2007 21:08 發表
囧吉,

33等了-\/-   做左英任-.-+

系咪轉哂d招去水招,,?!   等左呢刻好耐了-.-+

寵就用超級山羊, , , , ,  17等14xx血 (跟我差不多=口="   真的佷強呢@@.

可以當超級肉盾用嗎?___?

就係要你捉果隻做血盾-.-
我果隻55lv羊7000-8000血=口=
轉左水技去神殿入口練啦=口=

原帖由 我玩信長好勁 於 24-9-2007 22:55 發表
咁我想問火球學強化定學爆擊??

爆發!

原帖由 °迷途小曦' 於 25-9-2007 09:05 發表
吉                       咩咒最好玩=]

我鐘意水+光=口=

原帖由 乂蘋果汁卍 於 25-9-2007 17:09 發表
光咒要等job lv 39先做得,

咪即系等成世=口=""?!

好快姐=口=
你多d刷時石升牙-_-
係出面冇咁快架-3-

[quote]原帖由
作者: 再見啦地球人    時間: 26-9-2007 16:09
我想問d野
我宜家20lv job 6
我學左烈焰球,玄冰球,魔力導彈,方晶岩塊,吸收
我學左好多技
係咪加錯晒
洗唔洗重開丫.......
作者: 乂蘋果汁卍    時間: 26-9-2007 16:45
原帖由 再見啦地球人 於 26-9-2007 08:09 發表
我想問d野
我宜家20lv job 6
我學左烈焰球,玄冰球,魔力導彈,方晶岩塊,吸收
我學左好多技
係咪加錯晒
洗唔洗重開丫.......

嗯,,呢個問題我或者幫到你,,

烈焰球同玄冰球 2者選1,  要烈焰球先啦,,,

你遲d有火精加火技好多,,

水招可以等33lv之後先學,

魔力導彈+方晶 呢2招系咒術都要學,

吸收初期有用, 我都有學,,吾使用到mp水, 方便的說,

我還建議你學威脅魔彈( 呢個吾使都得,  光盾一定要學,  還有,,,學回血, 咁就算系全面ge咒術 (初期,

當然吾夠cp 梗系學左幫你升lv ge 技先啦,
作者: 如飛似雪    時間: 26-9-2007 17:58
目前LV45 JOB27....係38打左成日既成果....

換左把45LV優越+5杖,想問...

而家仲應唔應該打38升?

定係同人組隊,打神殿B1?

暗係唔係剋水?定相反?

水技打暗屬效果會唔會比火技打暗屬好?
作者: [H]wm199174    時間: 26-9-2007 19:36
火球:火咒要學的技能,爆發同提升都要學,用這招打怪怪都沒有9成的血OR秒發動時間快.

爆發同提升都要學 <--? 點樣學哂2個=_=
作者: 吉吉﹏*    時間: 27-9-2007 00:27
原帖由 如飛似雪 於 26-9-2007 17:58 發表
目前LV45 JOB27....係38打左成日既成果....

換左把45LV優越+5杖,想問...

而家仲應唔應該打38升?

定係同人組隊,打神殿B1?

暗係唔係剋水?定相反?

水技打暗屬效果會唔會比火技打暗屬好?

刷42-__-
唔夠打就搵個氟一齊打
要刷42刷到46lv
暗克水牙你講得冇錯-3-火克暗
我叫大定轉水咒既時間係33lv果陣-__-
同埋水咒果陣未要刪火技住
到轉光槍果陣水技可以留
但係火技就真係冇用
如果你想玩水咒一直落去
你要裝暗坑係身
咁d暗怪打你就好似R很咁架咧-3-

原帖由 [H]wm199174 於 26-9-2007 19:36 發表

爆發同提升都要學  

朋友--
火球有3個另外技能--

強化 爆發 提升

我叫大家學爆發同提升,唔係強化,,,囧

作者: [H]wm199174    時間: 27-9-2007 05:43
but- -我只見到強化同爆擊有得學=_=
作者: 劍風行    時間: 27-9-2007 11:38
SP牙 不過我唔係玩咒 我玩劍 得閒你整返個劍-3-
作者: 再見啦地球人    時間: 27-9-2007 19:34
原帖由 乂蘋果汁卍 於 26-9-2007 16:45 發表

嗯,,呢個問題我或者幫到你,,

烈焰球同玄冰球 2者選1,  要烈焰球先啦,,,

你遲d有火精加火技好多,,

水招可以等33lv之後先學,

魔力導彈+方晶 呢2招系咒術都要學,

吸收初期有用, 我都有學,,吾使 ...

咁我洗唔洗重開丫
同埋將來學咩技好

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontadtwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2