樂古Nakuz

標題: 蝙蝠俠-黑夜之神 真係好好睇 [打印本頁]

作者: 仁仔=.=    時間: 21-7-2008 12:50
標題: 蝙蝠俠-黑夜之神 真係好好睇
蝙蝠俠-黑夜之神 入面個小丑 真係做得好好,好似真既一樣咁,可惜死左....
作者: 24321371    時間: 21-7-2008 15:19
標題: 回復 樓主 的帖子
好慘丫呢.....我都鐘意佢做戲=.="幾正的說~~~~~[[yoyo_149]]
作者: FONG    時間: 21-7-2008 21:42
我想問下佢點解會死既??
作者: 仁仔=.=    時間: 21-7-2008 23:51
好似係 食過量藥物,-.-  係戲到 佢收埋部手提電話落條友身體入面,勁恐怖...............
作者: 仁仔=.=    時間: 22-7-2008 14:58
標題: 蝙蝠俠 黑夜之神,已經成為imdb既第1位
蝙蝠俠 黑夜之神,已經成為imdb既第1位,打低左godfather

Heath Ledger更加可以成為影帝

套戲真係好正

http://www.imdb.com/chart/top

作者: hk_hong    時間: 24-7-2008 01:57
這電影真的要推~^.^
作者: [H]星空下的緣份    時間: 30-7-2008 13:52
我未睇 你地講到咁正 真係要快D睇
作者: kelvinx    時間: 30-7-2008 16:32
原帖由 仁仔=.= 於 22-7-2008 14:58 發表
蝙蝠俠 黑夜之神,已經成為imdb既第1位,打低左godfather

Heath Ledger更加可以成為影帝

套戲真係好正

http://www.imdb.com/chart/top

過左身..仲點做影帝- -
作者: [H]型仔東    時間: 3-8-2008 02:39
標題: 回復 8# 的帖子
之前都有一個人死左都可以拎oscar
作者: asa2004123    時間: 4-8-2008 13:22
大家睇果陣見5見到陳x希[[onion_68]]
作者: 英雄仔    時間: 6-8-2008 21:29
原帖由 asa2004123 於 4-8-2008 05:22 發表
大家睇果陣見5見到陳x希[[onion_68]]

好似出現咗三妙[[yoyo_112]]
作者: asa2004123    時間: 8-8-2008 20:38
[[yoyo_145]] 我1秒都睇5到[[yoyo_165]]
作者: [H]~煉獄~    時間: 10-8-2008 08:24
我反而覺得一般
小丑真係做得好好!!可惜演員卻揪離5到小丑的黑暗面而自殺...可惜
但其他野...都覺得只是一般而已...
劇情ok亂(初頭)
唯一的一幕我覺得好的是小丑爆果間醫院時,小丑姐係果下幾搞野

最頂5順係果架裝甲車同蝙蝠俠ge裝備
舊車廢極都擋到飛彈,e架1下火箭炮ko了
身上的裝備十隻手指數得晒...上集的沒咁少的
冇左蝙蝠俠之前所俾我ge印象︰擁有先進科技
作者: RaY:]    時間: 10-8-2008 21:03
見到=\ =陳x希..我仲同個fd講..佢話見唔到
作者: kelvinx    時間: 11-8-2008 12:21
原帖由 [H]~煉獄~ 於 10-8-2008 08:24 發表
我反而覺得一般
小丑真係做得好好!!可惜演員卻揪離5到小丑的黑暗面而自殺...可惜
但其他野...都覺得只是一般而已...
劇情ok亂(初頭)
唯一的一幕我覺得好的是小丑爆果間醫院時,小丑姐係果下幾搞野

最頂5順係 ...

火箭炮一野爆係好正常既事....唔爆就唔正常.....
不過今集的確係少左道具...希望依家搞緊既下集會多番d item
作者: [H]~煉獄~    時間: 11-8-2008 18:40
佢果架係特製裝甲車
上集d敵人ge重火力武器都打5爆上集果架車
但今集1下火箭炮就死左火...
(我5信上集d重火力武器比今集ge火箭炮差!!)
若果e集以現實化咁拍ge話...
咁我冇咩野講
一條類似恐怖份子ge人就搞到一個市咁亂...真夠現實呢

作者: 周杰倫    時間: 12-8-2008 18:14
乜仲有下一集咩  = =??

我諗應該冇啦

個鏡都已經打爛佐
作者: 我係比賽人    時間: 13-8-2008 09:52
標題: 回復 17# 的帖子
只要你想做落去,幾多集都無問題[[onion_61]]
作者: 周杰倫    時間: 13-8-2008 14:58
原帖由 我係比賽人 於 13-8-2008 09:52 發表
只要你想做落去,幾多集都無問題[[onion_61]]

有的話我都會睇既
作者: 水    時間: 14-8-2008 18:06
我覺得成套戲整體都好好!!
有錢我想去睇多次!
作者: 仁仔=.=    時間: 17-8-2008 19:32
樓上幾位,一早話有3集啦-.-,同埋16樓果位,你睇多次先啦,你就知點解小丑咁勁
作者: 大和    時間: 29-8-2008 20:38
依套戲好深
我仲係諗唔通
作者: 周杰倫    時間: 30-8-2008 15:30
原帖由 大和 於 29-8-2008 20:38 發表
依套戲好深
我仲係諗唔通

係咩唔明先

講黎聽下
作者: 241099    時間: 2-9-2008 22:56
作者: 仁仔=.=    時間: 3-9-2008 12:00
標題: 回復 22# 的帖子
小丑係理用人地兩面,好果1面,壞既1面,黎搞破壞
好似two face,本來係1個好人,最後比小丑搞亂左佢心理,孌左壞人
唔知有冇錯
作者: 咒術師    時間: 3-9-2008 13:21
原帖由 241099 於 2-9-2008 14:56 發表
Joker 好正
陳x希.....出左1秒就收檔 = ="

我連佢有出過場都唔知
之後聽返朋友講先知原來果個保安就係佢(汗

其實香港叫做黑夜之神個名真係好差
黑暗騎士的意義不是這樣
作者: Hoobastank    時間: 7-9-2008 20:29
蝙蝠俠架車好型,可以拆開變架電單車,=o=了   個小丑做得唔錯丫,完全搵條命去博(汗..
作者: 大和    時間: 12-9-2008 22:28
原帖由 仁仔=.= 於 3-9-2008 12:00 發表
小丑係理用人地兩面,好果1面,壞既1面,黎搞破壞
好似two face,本來係1個好人,最後比小丑搞亂左佢心理,孌左壞人
唔知有冇錯

邊有咁淺
佢既探究罪犯心理學,又研究人性論,再加埋社會學添
作者: 仁仔=.=    時間: 19-9-2008 20:41
標題: 回復 28# 的帖子
其實之前聽人講過,不過太長同太難記 囧
作者: 煒:o)    時間: 21-9-2008 20:31
可惜我上網睇 好暗 睇得唔爽 希望tv快d出[[onion_47]]
作者: starwars2005    時間: 26-9-2008 18:55
原帖由 [H]~煉獄~ 於 11-8-2008 18:40 發表
佢果架係特製裝甲車
上集d敵人ge重火力武器都打5爆上集果架車
但今集1下火箭炮就死左火...
(我5信上集d重火力武器比今集ge火箭炮差!!)
若果e集以現實化咁拍ge話...
咁我冇咩野講
一條類似恐怖份子ge人就搞到 ...

今次衣個導演拍既係真實既feel
所以先會咁多人話好睇 當然要代入普通市民既角色去睇 (可能你特務出身 現職戰鬥機機師 見慣大場面 / 睇得太多科幻片
若果你要睇 超級英雄既話 我只可以話 衣系列既 batman 吾岩你

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontadtwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2