樂古Nakuz

標題: 終於知道左點解百變hk 少左人玩- -" [打印本頁]

作者: 林東    時間: 7-2-2009 15:12
標題: 終於知道左點解百變hk 少左人玩- -"
岩岩見呢派玩得太多巨商有d悶...
所以dl番個百變玩來- -"(我本身玩tw)
見你地成日話hk 新手多- -"
我就去左會一會佢地

玩左3場////
我就delete左hk吉
原因 :
1.玩左3場...3場都比人用粗口問安
咩都可以9- -" 行又9..跑又9..反都可以叫9 orz
2.連續3場...我都係入3地場..而場名都係叫高手場
<原因2之解釋>
入面所謂ga高手...都會睇等級踢人
我個ac 係白虎爪...d人1見到就踢....orz
e個問題會令到好多新手(唔係指實力...只係指等級)得唔到進步
只會成日同d等級差唔多ga對戰
咁玩法...法2玩都悶la..成日都係個d人- -"
3.好多人都仲係唔知百變d用語(例如:卡)

以上都只係我ga見解
作者: wong87    時間: 7-2-2009 15:48
仲有百變d裝出完又出
好似雪精咁又話淨係聖誕節出,家下新年又出
d點貴到!?80hk買得果3件裝勁既2件
成日死ser
作者: 洛基    時間: 7-2-2009 21:52
o  是這樣的麼
誰來算算看我沒玩多久了[[bao_45]]
作者: troy    時間: 8-2-2009 00:32
i我玩台版會好lag
so被迫玩港版= =
作者: orochi    時間: 8-2-2009 00:47
咩9咩9果d xd
我覺得係講笑ge用詞
不必太在意
至於比人踢呢一點的確好煩..
成日一入去咩制都未禁就踢左
有d仲黑人憎ge就係禁踢人禁得勁慢
搞到我等左勁耐先踢
作者: tommychowme    時間: 8-2-2009 11:27
估唔到係2年前玩既港版百變依家仲係咁    而且我玩台版唔lag
作者: 我是外星人    時間: 8-2-2009 15:21
我用炎鋒削人有人暗串我無技術
我同佢玩正面一反死佢佢無聲出仲踢
我唔係唔知點解玩台會好lag都唔玩hk....
作者: SIUkingking    時間: 9-2-2009 01:37
間唔中回歸睇一睇,GA版果然比當時仲有型左
作者: 白若雪    時間: 9-2-2009 16:52
香港百變d人實在唔識形容...
乜都話你9...仲有我唔明咩叫(卡)..
呢d野係台版係絕對唔會出現...之所以話香港百變新手多就係咁解..
如果香港百變d人見到龍爪咁點..?,,唔洗玩?
作者: ababy1    時間: 9-2-2009 16:58
呢d野係台版係絕對唔會出現...之所以話香港百變新手多就係咁解..
如果香港百變d人見到龍爪咁點..?,,唔洗玩? ...
白若雪 發表於 9-2-2009 16:52

見到龍爪又點?
作者: 林東    時間: 9-2-2009 17:55
見到龍爪又點?
ababy1 發表於 9-2-2009 08:58

見到龍爪...hkser會有行動...1係就踢...1係就擦晒鞋....
作者: 白若雪    時間: 10-2-2009 17:02
見到龍爪又點?
ababy1 發表於 9-2-2009 16:58

依家樓主講緊香港百變既人..見到高lv就踢,,,
龍爪就係最高lv...難到不知道嗎..??
作者: bestso88    時間: 10-2-2009 17:34
港版唔冇品冇可能生存到= =
(將百變改做限制版應該少d咁既情況....)
作者: 林東    時間: 10-2-2009 23:20
港版唔冇品冇可能生存到= =
(將百變改做限制版應該少d咁既情況....)
bestso88 發表於 10-2-2009 09:34

最少要有15+ - -"
作者: 我是外星人    時間: 11-2-2009 16:26
無辨法
依家d小學生太早識講粗口
我小二都只係識舉中指未識講
依家d小學生勁我太多
咁早識講好多粗口
作者: 白若雪    時間: 11-2-2009 18:40
無辨法
依家d小學生太早識講粗口
我小二都只係識舉中指未識講
依家d小學生勁我太多
咁早識講好多粗口
我是外星人 發表於 11-2-2009 16:26

哈哈..形容得好
依家d人真的很沒品耶-3-"...
這樣下去香港百變實在不行-3-"
作者: Cadence@2hit6    時間: 14-2-2009 10:37

係你自已接受唔到

怪邊個

點解就係識睇事情既一面

有人咩話9咩9係佢地既事

點解要標籤所有HK ser既玩家?
作者: (D_J)    時間: 21-2-2009 17:03

唔會話你9可能台灣人有品d...或者講左你都唔知,因為台灣人講d野好多都同香港人好大分別,例如盪=彈左..
卡係指係地下格鬥e個場一開始個個位,係個到打佢或者屈佢落去!
以上子作參巧
作者: BonGA-Lok    時間: 22-2-2009 13:18
唔會話你9可能台灣人有品d...或者講左你都唔知,因為台灣人講d野好多都同香港人好大分別,例如盪=彈左..
卡係指係地下格鬥e個場一開始個個位,係個到打佢或者屈佢落去!
以上子作參巧 ...
(D_J) 發表於 21-2-2009 17:03

攞黎 7 X2
狗呢個字全GA既起緣 IS TW
作者: rockman913    時間: 1-4-2009 20:06
百變tw既玩家多個百變hk多多聲啦 所以我都係玩tw hk太多人講粗口啦 win左的就比人踢,仲有百變hk既人玩得太垃圾,百變tw強好多,好有實力!!!
作者: a0209456    時間: 5-4-2009 07:36
我認為呢..
係老手既眼中..
9.只係1個講笑既字..
姐係有時輸左同人玩下咁就話下人9..無惡意的..
只係新手 只會說人on.9 又不管自己的實力..
作者: 成     時間: 5-4-2009 11:19
我認為呢..
係老手既眼中..
9.只係1個講笑既字..
姐係有時輸左同人玩下咁就話下人9..無惡意的..
只係新手 只會說人on.9 又不管自己的實力..
a0209456 發表於 5-4-2009 07:36

點先叫老手;P
作者: 嗚人    時間: 5-4-2009 19:19
當人地話你9,係指欣賞你就得啦
作者: tommychowme    時間: 6-4-2009 14:50
樓主講既野 好非常之準確

當人地話你9,係指欣賞你就得啦
嗚人 發表於 5-4-2009 19:19

講得好岩== 我讚同你的說法
作者: rAv3v雨    時間: 8-5-2009 19:35
我發覺港版啲人一見你贏左2~3場以上就踢...無言
作者: 林東    時間: 8-5-2009 19:55
我發覺港版啲人一見你贏左2~3場以上就踢...無言
rAv3v雨 發表於 8-5-2009 11:35

2~3場先踢咪好lol=.=
我玩個時嬴1場就踢la=.=
作者: rAv3v雨    時間: 8-5-2009 20:30
2~3場先踢咪好lol=.=
我玩個時嬴1場就踢la=.=
林東 發表於 8-5-2009 19:55

通常2打2都係同室長一組果條友出聲先
例如:死跑9,室長踢佢啦等等 , 所以對港版有點兒心淡...
作者: 張飛仔    時間: 9-5-2009 08:08
我見到一d佢講高手場
一入到去玩3地
一go人唔出t字卡我
我講佢卡我
佢話我卡佢真係o咀
作者: 鴛尢.爻    時間: 9-5-2009 23:34
我都見太耐無玩,早兩日dl黎試下

嗯,小朋友與粗口橫飛,慘不忍睹,唯有del game

依家已經唔係當年咁興玩ga既年代喇..
作者: 洛基    時間: 10-5-2009 11:35
WA  肥爻出現!!   
其實前日開始我有玩返a_a
作者: 鴛尢.爻    時間: 11-5-2009 00:27
呢度得番你識我,真係感慨當年我無人不知曉既威風:O

我HK版無裝好無癮,費事玩
作者: 洛基    時間: 11-5-2009 01:57
你好像從沒威風過.......
HK版開左新人玩  有元素裝玩A_A
作者: 鴛尢.爻    時間: 12-5-2009 02:08
什麼是元素裝
作者: 膠膠膠︱    時間: 12-5-2009 19:22
作者: 林東    時間: 18-5-2009 22:42
e家d百變裝要好多w
買800點只得2-3件
哂好多錢買
打死左d人 佢地又用粗口  唔係就踢人
膠膠膠︱ 發表於 12-5-2009 11:22

可以整條工式出來= =
A) 買裝=有機會令自己勁 (可能吧xD)
B) 多數裝=要用w買  (g裝戰士勿凸- -)
C) 勁=比人凸           (有同感吧._.")
把a合c
買裝會=比人凸-----D)
把D合B
用w(錢)=比人凸
^^v
作者: SIUkingking    時間: 19-5-2009 17:41
35# 林東

你iq好高,條公式仲深過雙對論,唔去從事科學研究真係浪費
作者: 小山田萬太    時間: 19-5-2009 18:04
算啦... 而家我都轉game玩 好唔妥佢地
作者: 黑太陽731    時間: 22-5-2009 17:59
香港版幾時有多人玩過=_=?
作者: 林東    時間: 23-5-2009 00:00
香港版幾時有多人玩過=_=?
黑太陽731 發表於 22-5-2009 09:59

有一期連唔到台吉個時...
最多人玩=.="
作者: bestso88    時間: 23-5-2009 16:01
有一期連唔到台吉個時...
最多人玩=.="
林東 發表於 23-5-2009 00:00

港吉啱啱公測,台吉封左海外ip,好慘...
不過我都堅持冇去玩港...
作者: 林東    時間: 23-5-2009 20:27
港吉啱啱公測,台吉封左海外ip,好慘...
不過我都堅持冇去玩港...
bestso88 發表於 23-5-2009 08:01

我有去玩..因為台個到有班hk fd 叫我去玩~~"
點知玩左無耐...= ="
佢地個個唔玩恰吉~~"
從此沒有了有品有實力的朋友~~
作者: kwan0007    時間: 2-6-2009 14:48
唉~我又可常唔係狂比人踢呢~乂大力神乂見到我即~踢真囧
我銀獅爪姐甘都比人踢-.-"
同人玩乜都9~跑9、跳9乜都有~佢地又唔係淆9嗎-.-?"
作者: sanmy903    時間: 10-6-2009 11:10
真係咩都叫9~
跳又可以叫9~
跑又可以叫9~
仲有吹到cam9都有!
我諗諗下我都覺得佢地幾9
作者: Cadence@2hit6    時間: 10-6-2009 17:10
見到龍爪又點?
ababy1 發表於 9-2-2009 16:58

YO!金寶!
作者: 紅彗星    時間: 17-6-2009 13:50
唔想同百變d細路玩
咩都話9
係唔係都講哂粗口咁
輸又輸唔起
唉-_____-
作者: 膠膠膠︱    時間: 17-6-2009 13:54
作者: SIUkingking    時間: 19-6-2009 08:14
玩死1個裝..玩到勁就唔洗買咩勁裝
我玩技術嫁 同練1個裝
作者: 林東    時間: 19-6-2009 11:44
裝都唔洗買=="
本身有某d職空裝都好勁
作者: a24762864    時間: 30-6-2009 03:39
55  百變d細路係唔係都講粗口[[onion_08]]
作者: greengrass    時間: 13-7-2009 09:35
d人呢冇文化既~勁少少就話人~
作者: tom1234    時間: 15-7-2009 14:27
我覺得唔只係新手/細路既問題..
佢地通常都會做呢3樣野..
1:睇名做人----日文名呀..同名(好似xx之a君,xx之b君..類似啦)
2:睇戰績做人----好似只容許 輸得多同殺得少既同佢地玩..勁個d即踢..
3:9----呢個字我諗係百變一日會出現100次以上..唔明有咩好9..用個裝殺左人又話9..跳踢又話9..防又話9

但係亦都有第2類人..我絕對相信佢同呢班細路有得比..就係個自稱神手之後落新手區恰人個d人..
佢地有咩衰?!
1:自大-----殺到人會串幾串..(e.g.死了別吠^^)..死左又話要出實力個d...一定比9呢個字仲反感
2:同上面冇乜分別..不過有d人仲會周街話人垃圾..有時9字都係會照出..
3:鬧隊友-----通常呢班神手見到隊友廢少少..地下單挑滿血唔夠砌個d..就話人垃圾..
                  and..(少數)見到識反個d..會串句"好垃圾既假新^^"..

(小小意見..別插)
其實話d新手/細路成日打個9字..全因為某d 自以為是既"老手" 落黎恰新手既惡果囉..
多新手玩..又要走哂落黎恰佢地..咁仲邊有新手敢玩呀..
唔該..老手想去新手區練唔係問題..但唔該都體諒下佢地既能力啦...
勁你又踢..廢你又串..神仙都死啦....

p.s唔係想起罵戰..不過身為1位長居新手頻的中手..實在頂唔順d老手落黎蝦蝦霸霸
作者: 林東    時間: 16-7-2009 19:23
1:睇名做人----日文名呀..同名(好似xx之a君,xx之b君..類似啦)
2:睇戰績做人----好似只容許 輸得多同殺得少既同佢地玩..勁個d即踢..
3:9----呢個字我諗係百變 ...
tom1234 發表於 15-7-2009 06:27

估唔到個post開左咁耐都仲有肯打咁長ga野xDD

就你講ga問題...
我都同意
但我無可奈何
我e+ 玩台好lag=.=
只好死狗似的去番hk 玩/口\ (天要我亡~!?)
e+我都算ok好運...岩岩入左個叫J2ga團...仲好榮幸做到其中的粉紅戰士(xDD粉紅夠姣..夠定癮)
可能平時大家見到我..都會見到我打個( 9 )字 (唔通我都變左~~?)
但我可以講ga係...我只會向相熟玩家話佢9 ( 當然唔係重點話佢“狗” 只係講出來大家有個話題 )
可能有d新玩ga玩家見到我又係咁話人9 ( /口\" 我自大緊~!?)
所以就有樣學樣又話人9..之後1個傳一個咁..個個都係咁講9
希望各玩家可以明白“9”唔係亂講
如果對我個回祇有咩意見~~
唔怕開心見成講....
當然唔好人身攻擊~~"
作者: tom1234    時間: 17-7-2009 12:07
唉...玩返1個禮拜百變..
真係完全頂唔順..
最最最反感真係班老手..
好似全世界只可以得佢地贏..
贏左咪7.7..輸左就妖一聲之後踢..
我見到咁真係o哂嘴囉.../

第2個問題..
我諗百變既人真係要重新學下咩叫卡囉..
新手係唔識..老手就唔識扮識...
仲要轉過頭黎鬧人..
講真...咁無理取鬧既香港人..
真係冇乜mood同佢地玩囉..

可能你會話做咩我要繼續玩..
我而家玩既原因100%係為左隻game囉..
如果係第2隻game我早就轉左10世啦..
作者: 林東    時間: 17-7-2009 14:47
唉...玩返1個禮拜百變..
真係完全頂唔順..
最最最反感真係班老手..
好似全世界只可以得佢地贏..
贏左咪7.7..輸左就妖一聲之後踢..
我見到咁真係o哂嘴囉.../

第2個問題..
我諗百變既人真係要重新學下咩叫卡囉..
新手 ...
tom1234 發表於 17-7-2009 04:07

又係你@@" 估唔到仲有人係到

卡e個問題對我冇咩影響
個人認為老手ga定義係 "年資"(ps包括實力)並唔係指"等級"
多數win就踢個d...應該係新手~~
win就踢...咁仲點練技術~~
佢地只打"新手"
佢地pts會係咁升..最後等級升高
但係咪有技術呢??無人知(xDD踢走)
最後只會係 惡性循環
1代不如1代xDD
作者: 小溯子    時間: 24-7-2009 14:15
3:9----呢個字我諗係百變 ...
tom1234 發表於 15-7-2009 14:27

你所講既野我經常見到 , 而係呢個論壇入面 就有類似咁樣既高手
作者: Sky仔~~    時間: 25-7-2009 16:13
港版D人不嬲都係輸左鬧人 唔洗理佢地 D友我都覺得煩,又唔知廢 又要吠人
作者: 林東    時間: 8-8-2009 21:23
港版D人不嬲都係輸左鬧人 唔洗理佢地 D友我都覺得煩,又唔知廢 又要吠人
Sky仔~~ 發表於 25-7-2009 08:13

ps: 係某部分人
作者: timtim1992    時間: 12-8-2009 11:05

因為港人太嫩  勁既都玩台版  一班嫩嫩就玩港版啦  係咁

一句講曬  港版恰吉係野蠻人既世界

作者: Johnchu5201314    時間: 12-8-2009 17:32
其實大家知唔知之前香港人係台申請d acc因為出左香港版
但又無咩人玩  死橙就封哂香港人係台版D ACC d 裝仲要無得賠
哂左好多$
作者: 林東    時間: 27-8-2009 20:35
其實大家知唔知之前香港人係台申請d acc因為出左香港版
但又無咩人玩  死橙就封哂香港人係台版D ACC d 裝仲要無得賠
哂左好多$
Johnchu5201314 發表於 12-8-2009 09:32

個期唔係因為  台灣大地震...
海底網路cut左
所以先玩唔到咩= ="??
作者: H.W    時間: 14-9-2009 09:02
我蛋都踢 有乜咁出奇- -
作者: 林東    時間: 15-9-2009 00:49
我蛋都踢 有乜咁出奇- -
H.W 發表於 14-9-2009 01:02

出奇蛋- -?
搞gag而已 = =

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontadtwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2