樂古Nakuz

標題: [原創]象神分享- 新增兩張圖-象2加點&EXCEL傷害計算 [打印本頁]

作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 16:15
標題: [原創]象神分享- 新增兩張圖-象2加點&EXCEL傷害計算

以下內容只可參考 唔係100%實用

影片搬左去2#(因為呢個貼又爆萬字-.-...)
or直接去>my video

新增:象2加點..另加EXCEL傷害計算      (9月16日)
新增:上載燕1冰牆  權2鐵壁技能修改檔  (9月13日)
新增:象2放技示意圖                         (9月12日)
新增:100lv象2及152lv權2打鐵圖影片  (9月11日)
其他新增-無吉2打鐵男影片
           -分食云最簡易技巧

如果覺得鍾意呢個POST 就禁一下 支持

PS 睇第2種HP模式  係對話到打/hp 2  
用下面呢個方法..極方便分出邊隻係召出來
[url=][/url]
如果仲係唔明..可以用以下方法..睇扣血

有dl以下excel既..幫手回一回..話我知會唔會好大誤差

象2公式傷害計算 2007 EXCEL
象2公式傷害計算 2003 EXCEL

-----------------

見好多人問加點  係呢到講一次吧...

有錢:云手+王腰+雙妃戒+130扇  就有1080MP.. 頭甲鞋 最好有加打抗=]
       OR 甲:平既可以海甲 貴既咪200甲/鳳甲 之後全血就OK
       以我200SET ..180%打抗 比食云咬一下900左右 鐵男打一下600左右 好好頂
       (不過放左200SET了..而家用緊其他/.\...)

無錢
:盡能力買加智裝.. 跟住先將MP加到有1080  就可以全血了=]
       (唔建議加力...影響不大  主傷睇LV)

200LV 爆技一下360MP 所以加到1080MP 可以放3下

------------------------

唯有向戒指發展...20萬戰...期待
-------

kimbomb1.Spr
icebarrier.Spr

^將file放入"x:\Gamania\Gersang\fnt" 覆蓋左就ok
如果怕有毒 可以唔dl 自己改都ok的 可以睇樂古既改檔教學

注:改檔有一定風險輕機 (雖然我無輕過)
    改檔前請留下原檔 以免第日要改返果陣要重dl
    改檔後有任何輕機/其他事 本人不負責

--------------------

[attach]455361[/attach]
[attach]455362[/attach]
[attach]455363[/attach]
[attach]455364[/attach]

[attach]455365[/attach]
[attach]455366[/attach]

見有好多人都問放技既問題..睇完圖希望你地會明白啦
大概位置都係咁放,總之你放技既怪唔好分得太遠
第1隻一定要爆到第2隻同第3隻 效果最好

-------------------------------------------

v比較重要既技巧之一v

更容易分食云

相信大家玩得多巨商..都知一樣野
召野出來果陣..隻野會係鼠標既上小小位彈出來
應用返係鐵男..佢召食云果陣 多數會係鐵男上面出來

-----------------------------------------

美田雪既 152lv權2 能力圖同埋裝備:
普通鬼面刀 普通竹頭銅甲(=`3=)  射腰 雙虎戒 鬼40鞋

多謝團友美田 雪 借出100lv 象2 ac拍片=]
一樣可以打鐵男=] 無花無假=] 相信再低lv少少既象2都一樣打到

[youtube]AmG5w7OShu0[/youtube]

[youtube]q4ix79VKfqY[/youtube]

-------------------------------

在下真係太愛象2了
終於200lv 而家上哂裝
著左200SET
鬼虎戒 鬼妃戒 130扇
7528血..xd 1272MP  (簽名果張係小海C加左100智V_V)
戰力19XXXX!  =]

打鐵男升 1粒鍾1200-2000m不等 睇點怪速度
(鐵男區而家真係好多人..又多吸手係到企街..攪到成日好難點怪)

純血權..加左少少智,用緊鬼倚天劍<就係靠佢加速清怪..130就用到
比起火劍只差15攻 但火劍170先用=]

ps 我隻權改左技..改左係加2落地果招技=] doranoseukia(T3)_teleport1.Spr
    而燕招冰改左  On01_inducement 冰血巫師-強制移動-藍框

更正1:食毛唔會扣紅利=]

------象2技能分析------

先此聲明 以下資料純自己分享 有錯請引出 勿串勿插 否則del post

象2 基本上唔使勁裝  簡單裝就ok啦  mp只要你keep住放到3下(因為招技每升1lv 大概加1-2mp)
我而家200lv 一下爆技要360mp 定技就要58mp

先講定技... 定技係乜怪都定到..包括最強既神獸-﹏-
作用係..定住boss 清小怪先.. 另一作用係..升lv時 有小怪埋來..可以定住佢..跟住就唔使理佢
而被定既怪物 會變無敵

而爆技  分3階段
第1階段 係向指定目標放低一個15秒既定時炸彈,而目標8格包括目標在內係15秒內都會持續扣血
扣血程度受力量影響(但無必要加力..因為佢主傷唔係呢個階段)   (睇法抗 - 陰C)

當目標死亡 進入
第2階段 目標死亡後發生大爆炸  爆炸範圍 個人認為 比暴雷擊大d
爆炸既傷害=怪hp * (象2lv/5+4%)  (可見主要受等級及怪物血量影響)
(以我200象2為例..而家爆食云/鐵男 傷害為26888,  除返60000血 =44.8%左右 所以公式有少少誤差)

當爆炸完畢 進入
第3階段 受到爆炸傷害既怪物,會產生後遺症=] 中毒,中毒傷害受力影響 (睇打抗 - 念C)

爆技重複放係同一隻怪到無效 你放兩下技係同一隻怪到 唔會隻怪死左爆兩次
我多數會係放3下係分別3隻怪到  如果3隻怪同時死 就會爆26888X3!

例子:放技落 >怪A 60000血      係佢隔離既怪B 120000血
A死左  B就會扣  (象2LV/5 + 4%)*60000血 = 26888傷害

更正:    公式應該係 象2LV/5+4%

--------技巧--------

點樣分食云係召出來/正常?

可以睇影片 我指住左隻食云 佢比正常食云係少1塊血(因為召出來既怪每秒扣血)
第2個方法 單人升果陣 睇扣血數字 2人血果陣就睇扣血速度同埋少1塊血
另外 盡量唔好放半透明既(即係分身)既食云 因為多數係正常既食云來
(點解要放召出來既食云? 因為無抗性 易殺易死 象2放落去=加快完場速度)

點解唔等鐵男召多d/食云分多d先開始打?

因為計返時間其實一樣=] 同埋召怪同分身呢d機率性既野 唔係你等佢就會召/分
所以 快清+快完+快走場=經驗

點解唔組人?

經我實驗,自己一個升會快過組1個人升 而組2個人升 則會比自己一個/2個人升快
原因 自己一個升會快d  2個人升時間慢d 但經驗又多得5%
而3個升 時間同2人一樣 不過經驗多10%
(基於我自己既一條公式 時間x經驗=效率)
(正常  1x1=1  但時間慢左 經驗多左變左   效率就有變=])

點樣多經d?

當權開左盾行埋去果陣 盡量企係鐵男中間
等d食云圍佢果陣 象2放完技 爆果陣炸多d鐵男
記住.清哂d鐵男=多經d (唔係廢話..自己玩下就知)

力權/血權?

其實一樣=] 因為食云會出降力既技
血同力權降完力之後傷害好接近 , 不過留意..武器所加既攻擊力不受影響
所以..花多d錢係武器到就ok@~@ 不過 79lv鬼面刀都夠用ga啦=]

吉2係咪一定要?

雖然我片中都有吉2..一開始就放熊貓
作用主要係比較安全..以免鐵男/食云咁快行埋來
我而家升緊日男 已經無用吉2了=]
所以吉2唔一定需要  不過有一定影響既 點都會多少少經既=]

用吉2 一入場就放貓放岩方向

我諗我既片入面 可見我放貓速度都算快
主要係一個小小小小技巧 就係一入場睇象2行邊
象2個視線都幾大..一入場大場都會自己郁..
跟住佢既方向出貓=] 作用係 更安全 令自己有多D時間控制兵陣

因為一時之間整太多野 有d技巧未諗到講出來
有問題可以發問=]

請勿再串 純分享 你唔喜歡/唔鋸可以自己post來比較=] 唔好靜係識踩人

作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 16:15

----------影片分享-----------

無吉2後打鐵男

[youtube]-XKEcztlQn8[/youtube]
一首歌既時間大概176M經  (原片太大..轉左格式..質素較差-﹏-)
由於影片差睇唔到經驗前後對比...睇下圖片吧-﹏-係下面
可以話升得快左..雖然經驗唔多 但清場時間快左
之前D片 最快3MIN=100M經 15MIN有500M 1粒鍾=2000M
而家4.30 就有176M經..  不過呢D自己取捨啦=]
而家研究緊點放技先多經D 但又清場快....就快研究完
到時再POST   希望大家支持=]

左右夾

[youtube]5YpWM5Y9SoM[/youtube]

16秒清場

[youtube]eGUEtQSMK1M[/youtube]

分食云 (留意19秒指住隻食云少1塊血)

[youtube]b66wwLIwIS8[/youtube]

http://www.youtube.com/user/azraelsing?feature=mhsn

可以去youtube睇返我既影片=]
作者: `虛無飄渺    時間: 5-9-2010 16:16
看不到有圖
作者: 神菊姬    時間: 5-9-2010 16:16
死啦- -見唔到片既
作者: 愛~隨風~    時間: 5-9-2010 16:16
點解得空白ge???
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 16:18
等.-.- 好累 而家研究緊
作者: REQUIEM    時間: 5-9-2010 16:19
樓主D片/圖LOAD唔到
係咪格式唔岩?

另外
另外,有人話我隻權食過無想 其實無xd
我用左小海c 多左400血je 不過食過毛..都少左百幾點-3-..

食過毛會少點?
作者: 稚气`花生    時間: 5-9-2010 16:19
期待樓主上傳影片
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 16:21
樓主D片/圖LOAD唔到
係咪格式唔岩?

另外

食過毛會少點?
REQUIEM 發表於 5-9-2010 16:19

會無左紅利
作者: on10732112    時間: 5-9-2010 16:23
我想問問
定緊怪個時自己會唔會無敵?
作者: leungkit1991    時間: 5-9-2010 16:23
我都有興趣升象
等緊你搞番掂D片
作者: REQUIEM    時間: 5-9-2010 16:23
會無左紅利
夢碎玻璃 發表於 5-9-2010 16:21

我記得好多個版之前食毛唔會扣點
而家係改版改到會扣點?
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 16:24
我想問問
定緊怪個時自己會唔會無敵?
on10732112 發表於 5-9-2010 16:23

唔會~

有無人幫幫手

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5YpWM5Y9SoM?fs=1&hl=zh_TW"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5YpWM5Y9SoM?fs=1&hl=zh_TW" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

整唔到片...我有+[youtube]  但變空白-.-
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 16:24
我記得好多個版之前食毛唔會扣點
而家係改版改到會扣點?
REQUIEM 發表於 5-9-2010 16:23

..5係好知 不過我記得好耐之前就會啦=﹏=...
我都唔肯定了你咁一問-﹏-..

但係我記得會唔計紅利的
作者: Sea*    時間: 5-9-2010 16:25
片在哪裡?
空白好辛苦
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 16:26
努力緊..請等等..  整左成朝-.-
我都研究緊.. v_v
作者: Ma粒佬=]    時間: 5-9-2010 16:28
我都有d想玩下隻象2.. 不過見套片好似好難秒位咁既 -   . -
作者: on10732112    時間: 5-9-2010 16:28
回復 13# 夢碎玻璃

咁象2死左隻野係唔係自動解?
咁的話打神獸會唔會好易比怪仔打死??
p.s仲未夠打神獸-,-SO唔知..
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 16:30
回復  夢碎玻璃

咁象2死左隻野係唔係自動解?
咁的話打神獸會唔會好易比怪仔打死??
p.s仲未夠打神獸- ...
on10732112 發表於 5-9-2010 16:28

嗯..象2死左就會解 不過招技.都好遠下..正常小怪唔會打到佢= =

有無人可以幫幫手  整唔到d 片..
已經跟格式
作者: lawrencefei    時間: 5-9-2010 16:31
[youtube]5YpWM5Y9SoM[/youtube]
嘗試代貼

[you@tube]5YpWM5Y9SoM[/youtube]
請將紅字移除
作者: 657    時間: 5-9-2010 16:31
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 16:34
嘗試代貼

[you@tube]5YpWM5Y9SoM[/youtube]
請將紅字移除
lawrencefei 發表於 5-9-2010 16:31

我有呀...都係唔得-.-好怪..
作者: 稚气`花生    時間: 5-9-2010 16:34
樓主不如唔好用電話之類既野拍啦-o-..咩都睇唔到
作者: 愛~痕    時間: 5-9-2010 16:34
睇唔到片-3-"
作者: lawrencefei    時間: 5-9-2010 16:36
回復 22# 夢碎玻璃
樓主呀樓主-.-"

http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
睇你條link都知貼錯

你條link係連去"我的已上傳影片"

只係自己見到自己D片 其他人睇唔到嫁-.-"
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 16:36
...ps  已經用軟件  都好清ga啦.. 而家整緊
清既程度放全mon都可以睇到數字
作者: 初見    時間: 5-9-2010 16:36
樓主有心...但組1個人一定快過自己打...組2個人快過1個(以我黎講...)
by 抽左象神6次裝的我
作者: wrxstiman    時間: 5-9-2010 16:39
玩野牙-.-
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhum
條link去左我自己上傳既影片到既-.-
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 17:03
好.....已整完......終於   累死了
作者: `虛無飄渺    時間: 5-9-2010 17:08
支援樓主!! 象神真係好正 屈黑爪
作者: patchan123    時間: 5-9-2010 17:15
象2一向都正  又靚又好打xd...所以一早轉左@@
作者: 小南.    時間: 5-9-2010 17:17
哇,.象2甘勁嫁?
作者: 卍傻小子卍    時間: 5-9-2010 17:17
樓主d技術好勁 =0=
作者: vC.`    時間: 5-9-2010 17:18
哇,.象2甘勁嫁?
小南. 發表於 5-9-2010 17:17

象2不嬲都係咁勁,   要轉都係呢隻轉先啦
作者: 劉少    時間: 5-9-2010 17:26
作者: 吹雪丸〞    時間: 5-9-2010 17:26
到底食毛會唔會冇紅利呢..
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 17:35
已更正=] thx
作者: 黑夜星    時間: 5-9-2010 17:38
想問隻怪用誘惑定左之後會無敵..
咁要點打佢?
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 17:40
想問隻怪用誘惑定左之後會無敵..
咁要點打佢?
黑夜星 發表於 5-9-2010 17:38

禁返招技放手
基本上你用呢招技預左係清小怪先=]
作者: 黑夜星    時間: 5-9-2010 17:42
禁返招技放手
基本上你用呢招技預左係清小怪先=]
夢碎玻璃 發表於 5-9-2010 17:40

姐係定左佢之後完全打佢唔到?...?
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 17:45
嗯..無敵
作者: ☆炎云★    時間: 5-9-2010 17:45
象2之前都未有人發現咁勁0,0
作者: 『玩出我天地』    時間: 5-9-2010 17:49
咁我隻149力權殺唔殺到召出尼既食云?洗唔洗用埋陰陽c?同埋
你個扣血公式唔同52網既?
作者: keita516    時間: 5-9-2010 17:51
我象2放技成日唔中分身,
我又睇唔到佢一開始少左個1格,因為比隻權扣左
點先可以知到邊隻係分身?
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 17:53
咁我隻149力權殺唔殺到召出尼既食云?洗唔洗用埋陰陽c?同埋
你個扣血公式唔同52網既? ...
『玩出我天地』 發表於 5-9-2010 17:49

149力權足夠...最重要係時間問題.. 高lv權用耐d咁解je
149都殺到了 如果你象2放技..靜係放召出來既食云 唔使陰c都得
召出來既怪無抗性 降左同無降一樣

52果到未必一定係正確答案=]
我而家200lv 扣26888   /60000血 =44.8xxxxx%
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 17:54
我象2放技成日唔中分身,
我又睇唔到佢一開始少左個1格,因為比隻權扣左
點先可以知到邊隻係分身? ...
keita516 發表於 5-9-2010 17:51

睇扣血速度  如果自己一個升可以睇數字
打多d就會習慣到...我都打左好耐=]
作者: karenaho28    時間: 5-9-2010 17:57
我諗除左恭喜你升到200之外都冇乜野可以講- -
所以 恭喜你夢b-,- 中甲分錢
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 18:00
我諗除左恭喜你升到200之外都冇乜野可以講- -
所以 恭喜你夢b-,- 中甲分錢
karenaho28 發表於 5-9-2010 17:57

中左鞋-.- 你分錢比我..xd
作者: 『玩出我天地』    時間: 5-9-2010 18:00
唔好意思,我仲想問下象2幾lv去打黑男呢?
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 18:03
唔好意思,我仲想問下象2幾lv去打黑男呢?
『玩出我天地』 發表於 5-9-2010 18:00

最多接近100...

其實低lv都ok.. 不過扣得少 清場慢 睇你權頂唔頂得
100lv 可以扣13000左右

最緊要你要放得準落d召出來既食云到=]
到你高lv 放錯左都唔緊要 放返岩一隻..爆左連爆效果都ok
作者: 快得好    時間: 5-9-2010 18:05
太多片 太多字=.=
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 18:08
太多片 太多字=.=
快得好 發表於 5-9-2010 18:05

=]整左好耐..今朝開始錄的..
已半虛脫..
作者: JACKY96913    時間: 5-9-2010 18:10
如果我封冰 用象會放技會扣好少? 一定要用 明男/權2?
作者: [H]fjkwok123    時間: 5-9-2010 18:12
超正@@

等我升埋主爆升隻象仔先
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 18:13
如果我封冰 用象會放技會扣好少? 一定要用 明男/權2?
JACKY96913 發表於 5-9-2010 18:10

=]封冰都ok ga  睇你點打
我舉個例子 你角位../入洞  封4條
用吉2/臣2打  但係你要知道 鐵男咁樣唔會召怪..你就會打得好慢..
召出來既怪係無抗性 <
作者: JACKY96913    時間: 5-9-2010 18:19
我咩都吾用 入左洞放象技 等爆 扣d血係咪一樣嫁咋
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 18:21
我咩都吾用 入左洞放象技 等爆 扣d血係咪一樣嫁咋
JACKY96913 發表於 5-9-2010 18:19

1.招技15秒就無消失
2.目標死左後爆既傷害睇返公式  固定傷害 唔會改變
作者: 北角kai子    時間: 5-9-2010 18:23
同團支持 @@
夢夢..記得多d帶我=v=唔好收錢呀 ^^
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 18:24
同團支持 @@
夢夢..記得多d帶我=v=唔好收錢呀 ^^
北角kai子 發表於 5-9-2010 18:23

我只收同團藥xd
作者: Ma粒佬=]    時間: 5-9-2010 18:24
又想試  又驚5識玩  -   ,  -
作者: 北角kai子    時間: 5-9-2010 18:26
回復 59# 夢碎玻璃

咁衰呀 @@俾1舊 400你又點話=v=
作者: JACKY96913    時間: 5-9-2010 18:29
姐係我用咩都吾會 淨係用象2招技 扣既傷冇分別?
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 18:30
姐係我用咩都吾會 淨係用象2招技 扣既傷冇分別?
JACKY96913 發表於 5-9-2010 18:29

嗯  你可以組隊..人地用權 你用象2..效果一樣
作者: JACKY96913    時間: 5-9-2010 18:34
點加點嫁
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 18:35
點加點嫁
JACKY96913 發表於 5-9-2010 18:34

我果隻1lv>200lv 都係加體=]
作者: Ma粒佬=]    時間: 5-9-2010 18:37
全體都咁勁 . .  吾識玩用黎谷戰都5錯甘b0 a口a
作者: fuc113190    時間: 5-9-2010 18:38
樓主點整走權2招鐵壁既爆雷??
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 18:39
樓主點整走權2招鐵壁既爆雷??
fuc113190 發表於 5-9-2010 18:38

改技...改左加2招落地=]
作者: fuc113190    時間: 5-9-2010 18:40
改技...改左加2招落地=]
夢碎玻璃 發表於 5-9-2010 18:39

可否提供link?thx
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 18:43
可否提供link?thx
fuc113190 發表於 5-9-2010 18:40

我自己改的..無up

你可以自己試下改 doranoseukia(T3)_teleport1.Spr 呢個係加2招技個檔名  唔太記得了 應該係佢

你可以上呢個網睇
http://discuss.webo.com.hk/viewt ... &extra=page%3D1
作者: skyxyxy    時間: 5-9-2010 18:49
樓主隻野幾法...??放到幾下??
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 19:04
1240MP (紅利1點都無加..全裝谷上去)
一下技要360mp
作者: kafu1234    時間: 5-9-2010 19:06
象2 完全是加速打怪速度
作者: ~TOY~    時間: 5-9-2010 19:06
樓主控兵好強呀!
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 19:08
象2 完全是加速打怪速度
kafu1234 發表於 5-9-2010 19:06

對..打神獸..都唔錯..放小怪..加帕羅....效果應該ok

樓主控兵好強呀!
~TOY~ 發表於 5-9-2010 19:06

唔勁...一錄片好緊張..
封冰都錯好多-.-
作者: ~TOY~    時間: 5-9-2010 19:13
如果我隻係血權清唔到d怪係咪轉返力好d?
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 19:16
如果我隻係血權清唔到d怪係咪轉返力好d?
~TOY~ 發表於 5-9-2010 19:13

你可以試下清唔清到..
權lv比較重要.. 頂到耐就一定清到  力權同血權唔會差好遠
因為打食云佢會出降力技...降完力同血權都差唔多
最重要係..要有一把勁武xd
作者: ~TOY~    時間: 5-9-2010 19:18
你可以試下清唔清到..
權lv比較重要.. 頂到耐就一定清到  力權同血權唔會差好遠
因為打食云佢會出降力技. ...
夢碎玻璃 發表於 5-9-2010 19:16

用緊百折鬼面刀,會唔會廢左d-.-?
    同埋隻權要幾lv先好打?
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 19:20
用緊百折鬼面刀,會唔會廢左d-.-?
~TOY~ 發表於 5-9-2010 19:18

哈哈  我既建議係 倚天劍or以上既劍好d

當然 新手無錢就咁鬼面刀都ok
我都清到呀 我未有鬼倚天之前=]
好易清ga渣 果d召出來既食云無抗 好似打一隻60000血既鹿咁xd
作者: raulzx    時間: 5-9-2010 19:39
樓主真係好得閒下,但係好彩你得閒,我地先咁有眼福,多謝樓主^^
作者: James_14    時間: 5-9-2010 19:46
哈 我都有隻 好好玩 4日 升左2e經
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 19:53
哈 我都有隻 好好玩 4日 升左2e經
James_14 發表於 5-9-2010 19:46

1日e幾=]
作者: wdas123    時間: 5-9-2010 20:02
我想問下,樓主隻權改左技檔做咩,我睇到佢冇爆野出黎
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 20:04
我想問下,樓主隻權改左技檔做咩,我睇到佢冇爆野出黎
wdas123 發表於 5-9-2010 20:02

加2招落地技...我打返係第1頁先
作者: yps2008    時間: 5-9-2010 20:08
@@ 升象神吸lv 都好正咁喔
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 20:33
嗯..升1日 d兵吸3000m左右=] (雙經
作者: 啊力神    時間: 5-9-2010 20:41
象2真係幾好玩喎~~
等我又玩下佢先
作者: 神菊姬    時間: 5-9-2010 20:45
嗯..升1日 d兵吸3000m左右=] (雙經
夢碎玻璃 發表於 5-9-2010 20:33

多謝分享^^

我前日都轉左隻,用明男打食魂獸升象2..

但睇你又好似幾好咁,

我想問下,如果我轉台女,當係隻吉D熊貓咁頂好唔好@@
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 20:48
多謝分享^^

我前日都轉左隻,用明男打食魂獸升象2..

但睇你又好似幾好咁,

我想問下,如果我轉台女, ...
神菊姬 發表於 5-9-2010 20:45

都唔錯 我都有諗住.. 隻日男而家195lv
等緊禁人妖..台入都收左-.-
我諗緊升唔升埋200..不過好懶...玩慣左象2..真係覺得象2好易升
一升其他好難-.-
作者: 神菊姬    時間: 5-9-2010 20:50
回復 89# 夢碎玻璃

haha,我都應該有本人妖書,所以先有咁既諗法,

本來諗住用明男帶隻象到200先轉國,

不過睇你打黑鐵男又好似ok咁,

而且隻權又200埋@@應該升象唔難...掛
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 20:52
好易升je..-﹏-
我想放隻吉入廠...轉台女既話..
又多一個帥位xd..玩王巨漢..配合台女d肉獸xd
作者: 晴妹    時間: 5-9-2010 21:00
好勁-.-
點解佢有時扣2.6m ga
作者: 神菊姬    時間: 5-9-2010 21:05
好勁-.-
晴妹 發表於 5-9-2010 21:00

轉至樓主ovo

當目標死亡 進入
第2階段 目標死亡後發生大爆炸  爆炸範圍 個人認為 比暴雷擊大d
爆炸既傷害=怪hp * (象2lv/10+4%)  (可見主要受等級及怪物血量影響)
(以我200象2為例..而家爆食云/鐵男 傷害為26888,  除返60000血 =44.8%左右 所以公式有少少誤差)
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 21:05
好勁-.-
晴妹 發表於 5-9-2010 21:00

=]應該全部都係扣一樣..固定的
隨怪物血量改變

你係邊段片睇到?
作者: 亂 馬    時間: 5-9-2010 21:23
我想問下呢=_=
隻象2放招毒  係咪最多放3下?放多過3下會唔會無用? 定係放得愈多爆既時候扣愈多?
定抑或係 無論你放幾多下 增加既都只係扣血既范圍 唔影響傷害
如果佢 唔係放多幾下扣既血會比較多 咁低Lv果陣爆咁少 咪好難升=_=
唔好意思-.-  因為我都想玩象2 所以問題比較多
作者: wl02541936    時間: 5-9-2010 21:23
原來象2咁神 炸果下爽到0.0
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 21:27
我想問下呢=_=
隻象2放招毒  係咪最多放3下?放多過3下會唔會無用? 定係放得愈多爆既時候扣愈多?
定抑或係  ...
亂 馬 發表於 5-9-2010 21:23

象2放技無限你放幾多下..你鍾意放哂咁多隻怪都得xd
放多幾隻 主要係就範圍..放唔同位既怪 就可以炸死多d怪 咁先多經驗=]
同一隻怪狂放唔會有增傷效果

低lv可以用吉2/臣2/明男之類打食魂 跟住比佢汁
要接近100lv唔難吧=] 100lv開始可以打鐵男
我就記得我果陣7xlv就開始打 不過難d打..扣好少血
100lv開始扣萬3左右 會好d
作者: 只想做情人    時間: 5-9-2010 21:56
同團支持
另外如果你比本明入我就爽yy!_!
再+多本日入硬爽qq
作者: XXjapanXX    時間: 5-9-2010 22:30

控兵技術ok
分析得唔錯
支持下你先
加油!

比小小意見
細場3堆 封冰 唔好封哂
封剩小小位 比隻權自由進出 d怪就唔會跟住d冰行落去你大本到
作者: 夢碎玻璃    時間: 5-9-2010 22:36
控兵技術ok
分析得唔錯
支持下你先
加油!

比小小意見
細場3堆 封冰 唔好封哂
封剩小小位 比隻權自由進出 d ...
XXjapanXX 發表於 5-9-2010 22:30

i see  不過而家好難可3堆細場lu=﹏=..
鐵男區而家人多過怪...

我拍3堆主要係想表達..鐵男無論咩場都可以打到xd

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontadtwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2