樂古Nakuz

標題: 你們覺得龍之谷最後的結果是???? [打印本頁]

作者: Cloris    時間: 23-1-2012 20:29
標題: 你們覺得龍之谷最後的結果是????

我曾經玩過數隻由橘子所代理的遊戲,令我印象深刻有以下幾個

巨商,係我玩咁多遊戲玩得好耐的一個,玩左佢四年,就斷線斷左兩年幾就放棄,曾經有一段時間的玩家係越來越少,但最後佢都無事家下仲有大把人玩,真係奇蹟出現咁到可以起死回生

HP,係我玩幾隻槍GAME覺得最好玩的,但最後汁粒前幾年瘋狂斷線,整到由原本3個SER的人數可以滿爆變成連1個SER滿爆都十分難見,可以講係除非係奇蹟出現先會見到,如果唔汁粒既話我估我自己仲係度玩緊,不過可惜汁左粒

DNF,我玩得最多錢既GAME,玩到6個人物60級,玩左成皮野,之後等左成半年都唔更新,外掛猖狂,斷線瘋狂,最後都唔玩,橘子仲要放任係度,咁好既GAME咁就比人收左皮,我後悔玩左港台版,我一早玩日版或者國內版既就唔洗送左成皮野比黑橘

DNF的情況係我覺得龍谷最有可能出現的情況,我覺得DNF既好玩程度不低於龍谷太多,但連DNF咁既GAME都比橘子收左皮

我覺得龍谷仲有將來的機率真係好低。。。雖然斷線情況仲未超過以上我所講既3隻GAME既情況

仲有我覺得做得橘子既員工一定係看過李宗吾先生既《黑厚學》呢本書,入面有教人 心黑”要黑如煤炭”  臉皮厚”要厚如城

如果唔係點解橘子仲可以生存到家下,就係每個員工都夠黑心臉皮厚,如果唔係點解每次打電話同EMAIL去到得個吉

只會回答一點普通既問題,斷線等等問題會推比第二個或者唔答之類

最後呢個只係統計我只係想知大家對龍谷仲有沒將來既,以上所講既都可以當沒見過,希望版主唔好關我帖
作者: jimmg12    時間: 23-1-2012 20:38
其實有部份原因唔關橘子事既.....
作者: Cloris    時間: 23-1-2012 20:43
回復 2# jimmg12

咁有邊D係唔關佢事==?我想知道...廢是罵錯地方就唔好@@
作者: jimmg12    時間: 23-1-2012 20:50
回復  jimmg12

咁有邊D係唔關佢事==?我想知道...廢是罵錯地方就唔好@@
Cloris 發表於 23-1-2012 20:43

D幣商係咁用脫機掛刷金,SER既負荷自然大左
斷線背後的成果...
金價終於由200蚊=1萬金去到130-140蚊=1萬金

斷線越強,金跌得越快 ...
jimmg12 發表於 20-1-2012 18:02

作者: Cloris    時間: 23-1-2012 21:10
回復 4# jimmg12

但係橘子有責任去對付幣商==
作者: jimmg12    時間: 23-1-2012 21:22
回復  jimmg12

但係橘子有責任去對付幣商==
Cloris 發表於 23-1-2012 21:10

但問題係佢捉極都捉唔晒

好似IPHONE既JB咁,APPLE封完一個漏洞轉個頭又有個漏洞比人JB到

佢之前都成功過,有一排少左好多斷線,但金價暴升
作者: Cloris    時間: 23-1-2012 21:50
回復 6# jimmg12

雖然我都好憎幣商,就係因為佢地同橘子一剩係識搵錢,比橘子更黑人憎所以我從來都唔會同幣商買錢

我情願同一D玩家買仲好,可能沒佢地賣得咁多,有部分都唔係用外掛賺黎,又平過佢地,雖然會有點風險...

但點解之前就成功家下又失敗==(可能我問錯人><
作者: jimmg12    時間: 23-1-2012 21:52
回復  jimmg12

雖然我都好憎幣商,就係因為佢地同橘子一剩係識搵錢,比橘子更黑人憎所以我從來都唔 ...
Cloris 發表於 23-1-2012 21:50

正如上面所講,封完一個漏洞又會搵到另一個漏洞繼續做同一樣野
作者: 尐籽:$    時間: 23-1-2012 22:16
橘子會整好條線路問題,斷線等情況出現越來越少,只會越做越好
有存在可能性?
不如刪呢一個選擇;D
作者: Cloris    時間: 23-1-2012 22:36
回復 9# 尐籽

呢個只不過係假設性既選擇
作者: aoc牛屎仔    時間: 23-1-2012 22:58
海龍就係元兇
沖一次成千金=.=
作者: Cloris    時間: 23-1-2012 23:25
回復 11# aoc牛屎仔

如果海龍真係元兇咁你講少左一個就係綠龍==
作者: aoc牛屎仔    時間: 24-1-2012 00:17
回復 12# Cloris

6龍仲未到佢出場 限時6龍出左之後 夠打既人都唔會多得去邊 = =
作者: ho_samson6729    時間: 24-1-2012 00:17
D幣商搞到我地係咁斷,
我地係咁斷就唔會買幣,
冇人買幣,佢地刷黎都冇用.....XD

次次做任都斷....
700疲用得最快一定係我-3-
做一次任單刷125疲....(斷)
最後單刷練兵場又斷....
700疲30分鐘都唔知洗唔洗...
頂多得10%經....

新年願望:
玩龍之谷唔好再斷
作者: jimmg12    時間: 24-1-2012 00:18
D幣商搞到我地係咁斷,
我地係咁斷就唔會買幣,
冇人買幣,佢地刷黎都冇用.....XD

次次做任都斷....
700疲用 ...
ho_samson6729 發表於 24-1-2012 00:17

但佢唔刷幣我地沖裝就變相好貴@.@
作者: ho_samson6729    時間: 24-1-2012 00:26
jimmg12 發表於 24-1-2012 00:18

我覺得線路問題重要o的-3-
係咁斷線,買平金沖裝去打副本同pvp 都唔爽.....
作者: jimmg12    時間: 24-1-2012 00:48
我覺得線路問題重要o的-3-
係咁斷線,買平金沖裝去打副本同pvp 都唔爽..... ...
ho_samson6729 發表於 24-1-2012 00:26

我正係知道我等個價到一定價錢就大量收購等佢升番....
作者: geoff888    時間: 24-1-2012 00:49
原·本如此 .

諗住用哂D錢買

作者: ho_samson6729    時間: 24-1-2012 00:57
jimmg12 發表於 24-1-2012 00:48

你勁囉@@b
作者: jimmg12    時間: 24-1-2012 01:21
你勁囉@@b
ho_samson6729 發表於 24-1-2012 00:57

之前40蚊1萬金

跟住600蚊1萬金
宜家150蚊1萬金
作者: ho_samson6729    時間: 24-1-2012 01:25
之前40蚊1萬金

跟住600蚊1萬金
宜家150蚊1萬金
jimmg12 發表於 24-1-2012 01:21

只想問600蚊1萬金真係有人買? @O@
我就真係冇咁多錢.....

咁你個陣好唔好搵
作者: 落難軍人    時間: 24-1-2012 01:28
但問題係佢捉極都捉唔晒

好似IPHONE既JB咁,APPLE封完一個漏洞轉個頭又有個漏洞比人JB到

佢之前都成功過, ...
jimmg12 發表於 23-1-2012 21:22

根本只係橘子既防外掛機制做唔好

反外掛一定只係用防外掛程式?

我玩過其他ONLINE GAME
見過有個做得幾好
就係每指定時間隨機抽玩家問問題
連續答錯3次既就強制下線+封鎖一陣

又唔見果隻GAME D外掛離譜?

仲有 , 點解封極ACC D外掛申請ACC都可以咁快?
橘子根本無封 ?  申請ACC手續過份簡單?

登入 , 出城 , 入副本前 , 開箱後  呢?
設多個驗證碼好難?

根本係佢地無心搞
瑪奇果面點?  咪廢到要關SERVER1,2日
巨商呢? 外掛離譜到根本正常升LV都難
仲要亂封人地帳號

一句到尾
橘子問題最大.
作者: 落難軍人    時間: 24-1-2012 01:30
jimmg12 發表於 24-1-2012 00:18

jimmg12 發表於 24-1-2012 00:48

就係因為出現左呢種心理

咪助長晒D外掛
作者: ho_samson6729    時間: 24-1-2012 01:32

見過有個做得幾 ...
落難軍人 發表於 24-1-2012 01:28

贊成+1

P.S 你加我-3-(音速烏龜) 聽日比番D金你.....
     (幾多金....?)
作者: jimmg12    時間: 24-1-2012 01:35

見過有個做得幾好
就係每指定時間隨機抽玩家問問題
連續答錯3次既就強制下線+封鎖一陣
落難軍人 發表於 24-1-2012 01:28

但呢D已經唔係橘子做到既野......
根本係佢地無心搞
瑪奇果面點?  咪廢到要關SERVER1,2日
巨商呢? 外掛離譜到根本正常升LV都難
仲要亂封人地帳號

一句到尾
橘子問題最大.

我都係講部分原因姐@@"
作者: jimmg12    時間: 24-1-2012 01:37
贊成+1

(幾多金....?)
ho_samson6729 發表於 24-1-2012 01:32

仲未解決
作者: ho_samson6729    時間: 24-1-2012 01:50
哇仲未解決
jimmg12 發表於 24-1-2012 01:37

冇計~~!
我邊有你機智狡猾既頭腦,
搵咁多金-3-
作者: jimmg12    時間: 24-1-2012 02:11
冇計~~!
我邊有你機智狡猾既頭腦,
搵咁多金-3-
ho_samson6729 發表於 24-1-2012 01:50

<---講就天下無敵,做就無能為力
作者: geoff888    時間: 24-1-2012 08:18
jimmg12 發表於 24-1-2012 02:11

t其實龍谷我係可以好正常咁玩 不過我唔係HKBN 因為我日日6點鍾起身用埋沈日既FTG 仲要係9點重置做任做到11點就停 因為11點之後會一個鍾斷一次 之後就係一個鍾斷幾次 真係onxx...lol P.S 你知唔知咁早起身要幾大既勇氣同幾涷 為左隻龍谷-0-
作者: 陰濕鬼    時間: 24-1-2012 11:05
t其實龍谷我係可以好正常咁玩 不過我唔係HKBN 因為我日日6點鍾起身用埋沈日既FTG 仲要係9點重置做任 ...
geoff888 發表於 24-1-2012 08:18

因為d外掛11點起身刷幣
作者: geoff888    時間: 24-1-2012 11:28
回復 30# 陰濕鬼

55E+開始彈第一次
作者: avin0072    時間: 24-1-2012 11:33
我覺得係第3囉= =
(其實宜家已經憬咁)
咁搞落去一定唔掂, 我好多FD都退谷啦- -
多得個連線問題同虧SER唔少... o_o
作者: 尐籽:$    時間: 24-1-2012 11:56
1都有人投...
希望越大失望越大;(
作者: Cloris    時間: 24-1-2012 12:44
回復 33# 尐籽

可能佢覺得龍谷會好像巨商咁起死回生呢==
作者: ho_samson6729    時間: 24-1-2012 13:02
回復  尐籽

可能佢覺得龍谷會好像巨商咁起死回生呢==
Cloris 發表於 24-1-2012 12:44

可能真係搞得番呢~~!
作者: Cloris    時間: 24-1-2012 13:44
回復 35# ho_samson6729

但可能性就真係低到同人類可以係太空呼吸==(真係無可能的!
作者: ho_samson6729    時間: 24-1-2012 14:04
話口未完又斷-3-
E家嬲嬲地去,
試下整斷個D洗幣掛先~!
唔知得唔得>_<
希望得啦-3-
作者: frank1111    時間: 24-1-2012 15:38
最後去晒陸服玩?
我之前玩台服既,,,斷線問題好嚴重  
陸服無咩斷  最多lag ( 人多 )
作者: tomtom213    時間: 24-1-2012 15:48
最後去晒陸服玩?
陸服無咩斷  最多lag ( 人多 ) ...
frank1111 發表於 24-1-2012 15:38
我驚嗰度啲人話我哋係狗。
作者: Cloris    時間: 24-1-2012 15:49
最後去晒陸服玩?
陸服無咩斷  最多lag ( 人多 ) ...
frank1111 發表於 24-1-2012 15:38

如果港台橘子真係認真去做既話就唔洗搞到越玩越少人==

人地陸服點解唔會好像我地咁?咁係因為人地有做野,其實我都想玩陸服==

但係好像好難玩咁...港台神裝=陸服比較高級既裝=0=,大陸D人有錢到無野講...
作者: 落難軍人    時間: 24-1-2012 17:58
但呢D已經唔係橘子做到既野......
我都係講部分原因姐@@"
jimmg12 發表於 24-1-2012 01:35

佢唔整即係佢有問題啦

贊成+1

(幾多金....?)
ho_samson6729 發表於 24-1-2012 01:32

果陣200=而家400==

我叫赤髮鬼 你寄過黎就OK
作者: 曖在鬼瑪★    時間: 24-1-2012 20:41

我覺得可以加多項選擇,[台灣玩家最終可能會步香港玩家後塵]
之前特登申請台灣橘子帳號去杰倫特server望過
D外掛唔似其他server咁多,原因可能係台灣橘子同香港橘子申請樂豆帳號方式"唔同"有關!?
(杰倫特server僅限台灣樂豆帳號能登入)

香港橘子帳號隨隨便便都可以申請成功,而台灣需要門市或手機認證
問題係 點解連杰倫特server都可以出現外掛?
(雖然帳號未經認證,唔會即時封鎖帳號,但 總比_橘所謂既偵測外掛既速度快!?,因為我自己擁有8個台灣橘子帳號,當時未申請龍之谷遊戲帳號,而係最近,去申請龍之谷遊戲帳號(8個),睇下幾耐會被鎖帳號,結論係1-2週內有5個龍之谷遊戲帳號被鎖,而所謂既防外掛偵測機制,佢地報稱幾千筆鎖帳,有邊個會知真定假!?只有_橘自己先知)

原因如下:
係我自己玩緊個server周不時會見到廣播(藍鳥)520金~1200金來收購帳號認證
仲要係大量合作,好難唔令人懷疑就係外掛工作社既人
係連線方面,我諗台灣玩家最後結果都會同香港玩家一樣,唔係我黑心,而係絕對有呢個可能性。
作者: Cloris    時間: 24-1-2012 22:33
回復 42# 曖在鬼瑪★

唔錯既意見@@家下得台灣沒事真係搞到我有D憎台灣佬==每次玩天梯一有問題就...囧
作者: DavidTang    時間: 24-1-2012 23:29
橘子只會馬虎去做,一段時間不斷線,一段時間瘋狂斷線 !
作者: Cloris    時間: 25-1-2012 00:44
橘子只會馬虎去做,一段時間不斷線,一段時間瘋狂斷線 !
DavidTang 發表於 24-1-2012 23:29

...呃分==(我都係
作者: wu678678678    時間: 25-1-2012 14:20
我整係知會狂lag
作者: webb18    時間: 26-1-2012 12:50
但問題係佢捉極都捉唔晒

(心中話:之前我在巴哈看到1幅圖說外掛是GM放進來的,極速被DELETE)
作者: Cloris    時間: 26-1-2012 14:27
(心中話:之前我在巴哈看到1幅圖說外掛是GM放進來的,極速被DELETE)
webb18 發表於 26-1-2012 12:50

真定假=口=GM放外掛????可能性真係好低下==
作者: tomtom213    時間: 26-1-2012 15:14
真定假=口=GM放外掛????可能性真係好低下==
Cloris 發表於 26-1-2012 14:27

有冇搞錯呀?佢有冇職業操守?
作者: PrinceEdward    時間: 26-1-2012 16:55
GM放外掛咁邪惡?!
唉~DN呢隻GAME咁正希望唔好每況愈下
作者: loiiar497    時間: 26-1-2012 20:56
比黑橙搞既game都唔會有好下場...
作者: Cloris    時間: 26-1-2012 23:58
比黑橙搞既game都唔會有好下場...
loiiar497 發表於 26-1-2012 20:56

極度非常認同你的說法
作者: 曖在鬼瑪★    時間: 27-1-2012 15:15
睇返#42,預言已經成為不爭既事實.......
估唔到台灣個邊 繼琴日既混沌Server同秩序Server失守之後,今日輪到太古Server了
作者: 影乂旋律    時間: 27-1-2012 20:36
=3=繼SER繼到我唔想玩啦
玩左冇2日本來好愛E隻GAME
但今日開始繼繼繼 好煩呀/口\
作者: kenyuwb    時間: 6-3-2012 10:18
D幣商係咁用脫機掛刷金,SER既負荷自然大左
jimmg12 發表於 23-1-2012 20:50

唔係好明咩叫脫機掛刷金~?
作者: jimmg12    時間: 6-3-2012 17:38
唔係好明咩叫脫機掛刷金~?
kenyuwb 發表於 6-3-2012 10:18

姐係卡個角色係個SER度刷金,然後用另一個角色上去再卡....
作者: Samlee556    時間: 13-3-2012 22:31
但問題係佢捉極都捉唔晒

其實如果Apple真系要封既話系應該封到嫁-.-

Steve Jobs 知道有呢樣野 佢吾解決 可能就系比大家一個機會

其實越獄原本只係解除某些限制...Cydia既軟件都系要收費

只系有些人研發破解板 ... 遊戲不用錢 軟件不用錢

造成大部份人既諗法 --- 越獄 = Must , 老翻 ...

-----------------

離題了 ... 其實樣樣野都會有漏洞 ... 所以黑客先可以查詢同破解-,,-

如果可以阻止就儘量阻止啦^^

Steve Jobs個隻系造福人群 橘子個隻系做低人群:handshake
作者: jimmg12    時間: 13-3-2012 22:32
其實如果Apple真系要封既話系應該封到嫁-.-

Steve Jobs 知道有呢樣野 佢吾解決 可能就系比大家一個機會 ...
Samlee556 發表於 13-3-2012 22:31

考古
無奈....
作者: alextomfaiqq    時間: 14-3-2012 22:13
我覺得橘子只會馬虎去做,一段時間不斷線,一段時間瘋狂斷線 XD
作者: 吏伊    時間: 4-5-2012 14:44
再吾出野就會吾店啦
作者: 死靈騎士A    時間: 27-5-2012 10:47
遲早收P 鑒定完畢
作者: ckk1993    時間: 12-6-2012 22:56
路過的,頂一頂先
作者: sean90008    時間: 18-4-2013 12:36
我覺得很悲哀阿
這遊戲算是屬一屬二好玩的
可是現在沒人玩 我回去重新開始玩連個巢穴都刷不暸
這樣的遊戲活不下來的QQ
作者: addtom    時間: 18-4-2013 19:46
應該會倒吧= = 橘子太黑了
作者: crackersu    時間: 18-4-2013 20:52
好遊戲得要配個好代理商,這樣玩家才能有效的溝通。
作者: tokin999    時間: 27-4-2013 19:09
我覺得應該改變不了甚麼,橘子的遊戲以前玩過很多,後面都爛尾!
作者: 896984934    時間: 29-5-2013 17:47
執~
作者: sqaz55123    時間: 5-7-2013 05:43
外掛猖狂到連橘子都對付唔到,最後只能放任龍谷生死
作者: tsleeaa    時間: 7-7-2013 13:59
比黑橙代理得既GAME預左死
仲要係台橙.....
算吧啦
作者: roompklee    時間: 21-7-2013 23:41
汁~~
作者: snoopy1023    時間: 25-7-2013 15:31
呢個只不過係假設性既選擇
作者: allwind    時間: 25-7-2013 20:15
橘子太爛了,唉...

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontadtwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2