樂古Nakuz

標題: 其實我想請教:哪裡買模型會很便宜...? [打印本頁]

作者: 榤奇    時間: 28-2-2012 10:18
標題: 其實我想請教:哪裡買模型會很便宜...?
剛剛被撩起興趣,想買模型回家拼拼,可是街上看見的動輒便是200塊或以上
感覺頗貴...

不曉得旺角有沒有哪處買模型會比較便宜的? (最好是人物模型
作者: 可愛肥仔明    時間: 28-2-2012 21:49
你係咪住係荃灣?
作者: 榤奇    時間: 28-2-2012 21:57
你係咪住係荃灣?
可愛肥仔明 發表於 28-2-2012 21:49

吊頸嶺方向....... 荃灣有點遠@@
作者: 可愛肥仔明    時間: 28-2-2012 22:01
吊頸嶺方向....... 荃灣有點遠@@
榤奇 發表於 28-2-2012 21:57

咁我幫唔到你=-=就算我個度都叫平,咁你都要多車費==
正常AGE既最少個部價錢係126,不過我個度就85~100。
作者: 榤奇    時間: 28-2-2012 22:08
咁我幫唔到你=-=就算我個度都叫平,咁你都要多車費==
正常AGE既最少個部價錢係126,不過 ...
可愛肥仔明 發表於 28-2-2012 22:01

哦...可否也說說位置? 或許有機會會去走走..
作者: 怪盜kid    時間: 28-2-2012 22:09
將軍澳商場有間都幾平,講就唔識講,但係識行
作者: 榤奇    時間: 28-2-2012 22:11
將軍澳商場有間都幾平,講就唔識講,但係識行
怪盜kid 發表於 28-2-2012 22:09

將軍澳商場,是完整的商場名字嗎...?

呃..我想知道大概幾樓,有記得嗎=.=?
作者: 可愛肥仔明    時間: 28-2-2012 22:24
哦...可否也說說位置? 或許有機會會去走走..
榤奇 發表於 28-2-2012 22:08

搭地鐵去荃灣先,之後去上層出口(唔係直接出去跟住去商場個度)個陣要去右面(南豐),之後去前D有報紙檔(姐係以前有吉野家),再去有7-11個邊再轉角,行有吉野家個邊,之後就見到萬亞架啦。(不過我唔肯定係最平)
唔係全部模型都有。同埋價錢就一部格夫蘭(原本係140/126)就85~100。(唔記得)。
作者: 榤奇    時間: 28-2-2012 22:29
回復 8# 可愛肥仔明
啊,頗詳細的描述....謝謝!!
作者: 可愛肥仔明    時間: 28-2-2012 22:41
回復  可愛肥仔明
榤奇 發表於 28-2-2012 22:29

如果你睇得明我點講既話咁就好啦--
作者: 怪盜kid    時間: 28-2-2012 22:54
將軍澳商場,是完整的商場名字嗎...?

呃..我想知道大概幾樓,有記得嗎=.=? ...
榤奇 發表於 2012-2-28 10:11 PM
近住大酒樓個層,旁邊有間眼鏡鋪
作者: 榤奇    時間: 29-2-2012 10:19
近住大酒樓個層,旁邊有間眼鏡鋪
怪盜kid 發表於 28-2-2012 22:54

嗯,我記下了.... 感激不盡! (大概將軍澳是最就近的了..................
作者: 杜亞斯    時間: 29-2-2012 16:27

我哩排鐘意玩積木,由其係海盜船,早排買咗三隻,已經砌好咗兩隻

小魯班果隻同LEGO果隻都係加勒比海盜

啓蒙果隻係批發買所以$2xx好平,小魯班果隻$3xx,LEGO果隻最貴$9xx

作者: 榤奇    時間: 29-2-2012 16:36
回復 13# 杜亞斯

也看見你在外面發的帖子~
嗯,可惜這拼起來好像太佔地方了.....而且我比較喜歡人型的模型,擺動作POSE好像比較帥.............
作者: 杜亞斯    時間: 1-3-2012 01:00

我間房可以話係一個玩具倉庫,哩到只係一小部份...
黎緊再買多3塊底板,E+得6塊太細,我要做一個加勒比海放5隻船,三隻大兩隻細,E+仲差一隻未砌
作者: 榤奇    時間: 1-3-2012 13:37
我間房可以話係一個玩具倉庫,哩到只係一小部份...
黎緊再買多3塊底板,E+得6塊太細,我要做一個加勒比海 ...
杜亞斯 發表於 1-3-2012 01:00

真強-0-

我也希望間一個地方讓我放東西...
收藏撲克,收藏模型,收藏明星海報/CD...收藏智能手機...@@
作者: 杜亞斯    時間: 2-3-2012 00:26
哩隻都係黑珍珠一樣都係加勒比海盜,不過只係同名 =0=

作者: 榤奇    時間: 2-3-2012 14:11
回復 17# 杜亞斯
這隻是...樂高系列的??
作者: 杜亞斯    時間: 2-3-2012 18:30
回復  杜亞斯
這隻是...樂高系列的??
榤奇 發表於 2-3-2012 14:11

佢只係同LEGO隻4184黑珍珠同名,唔係樂高,而係小魯班嘅加勒比海盜系列黑珍珠
作者: chriswong121    時間: 2-3-2012 19:03
廣華街~
作者: 榤奇    時間: 2-3-2012 19:16
廣華街~
chriswong121 發表於 2-3-2012 19:03

廣華街?? 便宜的嗎? 那些像專業的模型店啊.....~~
作者: chriswong121    時間: 2-3-2012 19:21
回復 21# 榤奇

有好多間~
最平係有間有扭蛋買果間~
好多到都有~有得訂~好似叫別X一注~
中環~全灣~葵方都有~仲有好多間~唔知係邊到
作者: 運命之炎厄    時間: 3-3-2012 19:22
回復  可愛肥仔明
榤奇 發表於 28-2-2012 22:29

吊頸嶺~同志!推介你去寶琳新都城既奇趣天地吧""我平時都去果度入下貨仔.都算平,如唔怕遠出旺角,灣仔也可.
作者: 榤奇    時間: 3-3-2012 20:51
吊頸嶺~同志!推介你去寶琳新都城既奇趣天地吧""我平時都去果度入下貨仔.都算平,如唔怕遠出旺角,灣 ...
運命之炎厄 發表於 3-3-2012 19:22

工作關係倒是會去旺角...

寶琳新都城? 奇趣天地..這... 店名?!
作者: 運命之炎厄    時間: 4-3-2012 11:39
工作關係倒是會去旺角...

寶琳新都城? 奇趣天地..這... 店名?!
榤奇 發表於 3-3-2012 20:51

寶林新都城,唔知幾一期,有間店叫奇趣天地,係直銷同百佳既上一層~
作者: 杜亞斯    時間: 4-3-2012 19:11

奇趣天地-將軍澳分店

網址:http://www.wonderland.com.hk/adv2.html

地址:將軍澳新都城中心第三期商場244-245號

電話:27226330

傳真:27226320

e-mail:info@wonderland.com.hk

作者: sd0000    時間: 4-3-2012 22:37
福利模型 深水步元洲街66A地下
作者: 榤奇    時間: 4-3-2012 23:46
福利模型 深水步元洲街66A地下
sd0000 發表於 4-3-2012 22:37

這個倒不錯,我偶爾也去鴨寮街,正好走去看看....

這價錢一般比外面便宜..? 10%? 20%??
作者: 杜亞斯    時間: 5-3-2012 01:00
睇玩具模型我建議去深水埗福榮街,成條街都係玩具模型批發
作者: 榤奇    時間: 5-3-2012 11:50
回復 29# 杜亞斯
他們批發也會做零售嗎?

話說, 想請教有沒有哪些模型推介一下?
新手入門,不敢拼太難的....
作者: [H]小矮人~~    時間: 5-3-2012 16:16
其實我覺得上網買係最方便同最平
去門市買的話深水埗係唔錯既地方
模型書推薦>>野本憲一模型研究所
介紹工具同技巧等等
作者: sd0000    時間: 5-3-2012 16:17
這個倒不錯,我偶爾也去鴨寮街,正好走去看看....

這價錢一般比外面便宜..? 10%? 20%?? ...
榤奇 發表於 4-3-2012 23:46

平D!!
作者: 榤奇    時間: 5-3-2012 21:30
其實我覺得上網買係最方便同最平
去門市買的話深水埗係唔錯既地方
模型書推薦>>野本憲一模型研究所
介紹工 ...
[H]小矮人~~ 發表於 5-3-2012 16:16

網上..? 指拍賣...? 抑或純粹網購............?
作者: [H]小矮人~~    時間: 6-3-2012 16:18
網上..? 指拍賣...? 抑或純粹網購............?
榤奇 發表於 5-3-2012 21:30

拍賣,某d論壇既買賣區
作者: wmt112376    時間: 11-3-2012 21:08
深水涉元洲街間福利
http://www.facebook.com/#!/pages ... del/134321993287102
旺角廣華街好多模型鋪可以格下價
作者: 09MS小隊    時間: 25-3-2012 09:39
作者: 榤奇    時間: 25-3-2012 13:35
新蒲崗MIKIKI(頂樓)
我老豆話OK P.S我系MIKIKI買SD金迷,35蚊渣,仲要真系有金色(閃)部件 ...
09MS小隊 發表於 25-3-2012 09:39

哇,這個不錯....

MIKIKI..一定會抽空過去!

謝謝你!!!
作者: chungho1111    時間: 1-5-2012 22:28
上網買啦~~~平D既~
作者: 榤奇    時間: 1-5-2012 22:40
上網買啦~~~平D既~
chungho1111 發表於 1-5-2012 22:28

會不會有次貨啊... = =?
作者: chungho1111    時間: 2-5-2012 00:21
回復 39# 榤奇

只要小心查件~冇問題的~重點當然是穩個信譽好的賣家吧
作者: 愛恨交纏    時間: 3-6-2012 13:19
唔係廣華街,登打士街一帶平咩?
好多模型舖頭
作者: 榤奇    時間: 4-6-2012 13:42
唔係廣華街,登打士街一帶平咩?
好多模型舖頭
愛恨交纏 發表於 3-6-2012 13:19

但那些好像不是特別便宜啊?
作者: 愛恨交纏    時間: 4-6-2012 13:46
但那些好像不是特別便宜啊?
榤奇 發表於 4-6-2012 13:42

我也不知道=="
作者: bdo    時間: 11-6-2012 11:11
奇趣天地 e+特價,d sd(舊的) $20左右. 我係系NP見到
作者: 榤奇    時間: 11-6-2012 21:34
奇趣天地 e+特價,d sd(舊的) $20左右. 我係系NP見到
bdo 發表於 11-6-2012 11:11

奇..奇趣天地 -.- ? $20 ?!
作者: di8    時間: 14-6-2012 12:13
去過咁多地方買模型, 暫時覺得元朗D模型最平

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontadtwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2