樂古Nakuz

標題: 因忘記身份證不能升級beanfun的請進,這帖子可幫到你 [打印本頁]

作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 16:39
標題: 因忘記身份證不能升級beanfun的請進,這帖子可幫到你

相信有唔少人因為唔記得身份證而升唔到beanfun
我呢到就有個方法可以令你用DD時間試得返自己身份證出黎

===================================

只要你入到gash,都可以見到自己身份證既頭4個字(如果*號不是4個位的千萬不要試)[attach]1003971[/attach]
[attach]1003970[/attach]

試不試由你,我只是提供一個方法讓你找回自己的身份證號碼(我已經搞掂左自己2個分身AC,總用時2.5小時)

身分證最後4個位生產器
[attach]1003972[/attach]

以下就係用我頭4個字整出黎既1千個身份證號碼

[attach]1003973[/attach]
==================
成功例子1: #29    試到第363個~得左    唔該晒
成功例子2: #38 岩岩幫個FD試,終於搞掂左,下面呢D仲未試
成功例子3:
#41 試左1.5hrs 終於成攻><  早知由上到下試-.- 我由下至上-.-哂左好多時間
成功例子4:
#59  14行中左
成功例子5: #62 短時間內成功試到 感謝~~
成功例子6: #71 以散佈式撞法  撞左百幾個到 歷時一個鍾><  搞到我仲買左點  btw 多謝樓主
作者: 丫榮§    時間: 1-4-2013 17:33
神乎奇技
作者: wailap9    時間: 1-4-2013 17:39
咁都比你諗到,呢個post要加精華呀
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 17:47
神乎奇技
丫榮§ 發表於 1-4-2013 09:33

不算吧,寫左個程式出黎計only
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 17:48
咁都比你諗到,呢個post要加精華呀
wailap9 發表於 1-4-2013 09:39

洗唔洗咁就加精華-_-
作者: 呆呆a書虫    時間: 1-4-2013 17:55
非常感謝樓主....
岩岩改左.....
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 17:57
非常感謝樓主....
岩岩改左.....
呆呆a書虫 發表於 1-4-2013 09:55

你都冇俾頭4個身份證我點改到-_-
作者: 呆呆a書虫    時間: 1-4-2013 17:59
自己攪掂....
我個陣原來用學生證- -
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 18:00
自己攪掂....
我個陣原來用學生證- -
呆呆a書虫 發表於 1-4-2013 09:59

十分好
不過應該唔係個個知道呢個位可以睇到自己頭4個位既身份證吧?
作者: lhy218    時間: 1-4-2013 18:18
40$換來1000試既時間
有錢人可能就會寧願比40
但吾願比黑橙賺既人就會甘做
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 18:29
40$換來1000試既時間
有錢人可能就會寧願比40
但吾願比黑橙賺既人就會甘做
lhy218 發表於 1-4-2013 10:18

對極,所以我先分享出黎!我係唔想比黑橙賺既其中一個
1個AC就話40,幾個就唔止嫁了,特別係分身AC,好唔值40$
作者: lhp199433    時間: 1-4-2013 18:55
博一博
V110****
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 18:59
博一博
V110****
lhp199433 發表於 1-4-2013 10:55

愛心提示:每次用既時候用Ctrl+X(剪下) , 到唔試既時候再SAVE,咁下次用就會知邊D未試

因為1千個都係好大既數量,提議聽住歌或者睇住PPS整!

p.s 因為唔知身份證最尾個字會唔會有B, 所以你可以試下唔用B黎試先

希望幫到你
   [attach]1002599[/attach]
作者: Ming.L    時間: 1-4-2013 19:32
此帖對會員有莫大幫助,因此加入精華及高亮處理。
作者: C小旋風    時間: 1-4-2013 19:39
有耐性= =R哂頭1000個
作者: nickychanf    時間: 1-4-2013 19:39
熱心的樓主!.支持!
作者: simo    時間: 1-4-2013 19:43
我都要試下@@
Y223****
感謝你先
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 19:45
有耐性= =R哂頭1000個
C小旋風 發表於 1-4-2013 11:39

唔好彩先1千個姐
我試左2個AC 1個試到700幾個先搞掂
1個去到100幾就得左
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 19:47
我都要試下@@
Y223****
感謝你先
simo 發表於 1-4-2013 11:43

愛心提示:每次用既時候用Ctrl+X(剪下) , 到唔試既時候再SAVE,咁下次用就會知邊D未試

p.s 因為唔知身份證最尾個字會唔會有B, 所以你可以試下唔用B黎試先

[attach]1002601[/attach]
作者: gary.hiro    時間: 1-4-2013 19:51

如果係神acor重要ac可以試下.
but我1個係垃圾ac  要入1千次真係... 如果最後無左個b 會唔會又少左d呢?
id無b的
我有1個id係:p854
無b幾多個?
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 20:04
but我1個係垃圾ac  要入1千次真係... 如果最後無左個b 會唔會又少左d呢 ...
gary.hiro 發表於 1-4-2013 11:51

係咪100%確定冇B? 因為佢個計法係+晒 %11 跟住再11-個餘數, 11-0 = 11, 10=A 11=B , 所以係唔係真係確定冇B,如果係我改一改個程式,應該會少100個左右
作者: gary.hiro    時間: 1-4-2013 20:05
係咪100%確定冇B? 因為佢個計法係+晒 %11 跟住再11-個餘數, 11-0 = 11, 10=A 11=B , 所以係唔係真係 ...
jacky123200 發表於 1-4-2013 20:04

平時你call cs 佢要你打id 時 會點?1-9 . 如果() 係a 請以*化替.
同埋 係真係無b 得~
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 20:12
平時你call cs 佢要你打id 時 會點?1-9 . 如果() 係a 請以*化替.
同埋 係真係無b 得~ ...
gary.hiro 發表於 1-4-2013 12:05

OK,咁我而家改
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 20:15
but我1個係垃圾ac  要入1千次真係... 如果最後無左個b 會唔會又少左d呢 ...
gary.hiro 發表於 1-4-2013 11:51

無B有909個

希望幫到你

打錯密碼,佢都係會提示你 "你的香港身份證號碼不符!!",所以密碼都最好係COPY
[attach]1002606[/attach]

作者: gary.hiro    時間: 1-4-2013 20:31
無B有909個

因 ...
jacky123200 發表於 1-4-2013 20:15

唔該哂 try 下先~
作者: ivan28976170    時間: 1-4-2013 20:35
THX..幫幫手K856****
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 20:36
唔該哂 try 下先~
gary.hiro 發表於 1-4-2013 12:31

我幫個FD試緊佢個AC...救命,試晒A,加埋其他都有200個,眼都花,睇下TV再試~~
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 20:37
THX..幫幫手K856****
ivan28976170 發表於 1-4-2013 12:35

希望幫到你

打錯密碼,佢都係會提示你 "你的香港身份證號碼不符!!",所以密碼都最好係COPY

[attach]1002617[/attach]

作者: lhp199433    時間: 1-4-2013 21:05

因為1千個都係好大 ...
jacky123200 發表於 1-4-2013 18:59

試到第363個~得左    唔該晒
作者: 傲邪一少    時間: 1-4-2013 21:20
好有心機.抵讚
作者: sosky556    時間: 1-4-2013 21:26
幫幫手A182XXXXXX
作者: 小勇仔    時間: 1-4-2013 21:49
麻煩你啦....
F456****
作者: cic6a123    時間: 1-4-2013 23:54
P354****
唔該哂><
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 23:56
幫幫手A182XXXXXX
sosky556 發表於 1-4-2013 13:26

溫馨提示:每次用既時候用Ctrl+X(剪下) , 到唔試既時候再SAVE,咁下次用就會知邊D未試

希望幫到你

試到成功既希望你可以返黎分享下試左大約幾多次先成功

[attach]1002656[/attach]
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 23:57
麻煩你啦....
F456****
小勇仔 發表於 1-4-2013 13:49

溫馨提示:每次用既時候用Ctrl+X(剪下) , 到唔試既時候再SAVE,咁下次用就會知邊D未試

希望幫到你

[attach]1002657[/attach]
作者: jacky123200    時間: 1-4-2013 23:59
P354****
唔該哂>
cic6a123 發表於 1-4-2013 15:54

希望幫到你

[attach]1002658[/attach]
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 00:56
試到第363個~得左    唔該晒
lhp199433 發表於 1-4-2013 13:05

幫到你就好見到你得左我都開心
值明我個方法係work既
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 00:57
唔該哂 try 下先~
gary.hiro 發表於 1-4-2013 12:31

岩岩幫個FD試,終於搞掂左,下面呢D仲未試
[attach]1002661[/attach]
作者: HONGXHONG    時間: 2-4-2013 01:43
小弟也要求救 -_-
R017
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 01:50
小弟也要求救 -_-
R017
HONGXHONG 發表於 1-4-2013 17:43

希望幫到你

[attach]1002662[/attach]
作者: gary.hiro    時間: 2-4-2013 13:37
試左1.5hrs 終於成攻><
早知由上到下試-.-
我由下至上-.-哂左好多時間
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 15:13
試左1.5hrs 終於成攻><
早知由上到下試-.-
我由下至上-.-哂左好多時間 ...
gary.hiro 發表於 2-4-2013 05:37

哈哈,好難講的,我都由中間開始,點知佢係最尾-_-
作者: wl02116691    時間: 2-4-2013 15:20
thx幫幫我
作者: wl02116691    時間: 2-4-2013 15:21
a159******
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 15:35
a159******
wl02116691 發表於 2-4-2013 07:21

希望幫到你

[attach]1002749[/attach]
作者: wl02116691    時間: 2-4-2013 15:39

因為1千個都係好 ...
jacky123200 發表於 2-4-2013 15:35

但係我身分證有10個數字wo-.-
姐係a159******
可唔可以幫幫手
作者: wl02116691    時間: 2-4-2013 15:41
我之前打錯10個字
佢比番我就係a159******
姐係我仲有6個字未知
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 15:55
我之前打錯10個字
姐係我仲有6個字未知
wl02116691 發表於 2-4-2013 07:41

你個個唔係香港身份證黎?
我估你個個係台灣身份證,台灣身份證係10個位,香港身份證冇可能10個位
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 16:17
我之前打錯10個字
姐係我仲有6個字未知

俾D時間我,我試下可唔可以整埋台灣身份證出黎
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 16:27
我之前打錯10個字
姐係我仲有6個字未知

sorry,我諗幫你唔到,因為如果你要試台灣身份證既話要試100000次...我諗我整左出黎你都唔會試-_-
作者: panda814    時間: 2-4-2013 18:20
y863****
唔該大大幫幫手><
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 18:41
y863****
唔該大大幫幫手>
panda814 發表於 2-4-2013 10:20

希望幫到你

[attach]1002850[/attach]
作者: 本樂    時間: 2-4-2013 18:42
3Q!!!我係R281
作者: doggoddoggod    時間: 2-4-2013 18:55
V104****
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 18:58
3Q!!!我係R281
本樂 發表於 2-4-2013 10:42

希望幫到你

[attach]1002852[/attach]
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 18:59
V104****
doggoddoggod 發表於 2-4-2013 10:55

希望幫到你

[attach]1002853[/attach]
作者: wong486250    時間: 2-4-2013 19:00
Y181****
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 19:01
Y181****
wong486250 發表於 2-4-2013 11:00

希望幫到你

[attach]1002854[/attach]
作者: doggoddoggod    時間: 2-4-2013 20:09

因為1千個 ...
jacky123200 發表於 2-4-2013 10:59

14行中左
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 20:10
14行中左
doggoddoggod 發表於 2-4-2013 12:09

Congratulations
作者: cic6a123    時間: 2-4-2013 22:13
岩岩試哂..唔得
頭英文字 有冇分大小?
作者: 小勇仔    時間: 2-4-2013 22:22

因為1千個都係 ...
jacky123200 發表於 1-4-2013 23:57

短時間內成功試到
感謝~~
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 22:26
岩岩試哂..唔得
頭英文字 有冇分大小?
cic6a123 發表於 2-4-2013 14:13

冇分大定細,我估你中左個個多左空格或者你打錯密碼.........

同埋有D成功左既都係大寫,我俾你個個都係大寫黎
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 22:26
短時間內成功試到
感謝~~
小勇仔 發表於 2-4-2013 14:22

Congratulations
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 22:29
早在 2003年  收費時港巨 ac
後來忘記沒身分證...
第1次沒升到  到現在沒delete到

得到第2次 就找找看
C ...
kafu1234 發表於 2-4-2013 14:27

希望幫到你

因為已經找到  所以 delete   <
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 22:30
早在 2003年  收費時港巨 ac
後來忘記沒身分證...
第1次沒升到  到現在沒delete到

得到第2次 就找找看
C ...
kafu1234 發表於 2-4-2013 14:27

如果有白銀的竹槍要賣俾我>_<
作者: cic6a123    時間: 2-4-2013 22:44
回復 63# jacky123200

密碼應該唔會錯..我都係咁做.
但應該冇打小左啵嫁/.\
作者: jacky123200    時間: 2-4-2013 22:46
回復  jacky123200

密碼應該唔會錯..我都係咁做.
但應該冇打小左啵嫁/.\ ...
cic6a123 發表於 2-4-2013 14:44

你密碼係人手打落去定係copy?
作者: cic6a123    時間: 2-4-2013 22:48
回復 69# jacky123200

copy
係gash 果到佢係細階 唔知有冇分就係..
作者: panda814    時間: 2-4-2013 23:09
以散佈式撞法
撞左百幾個到 歷時一個鍾><
搞到我仲買左點
btw 多謝樓主
作者: kafu1234    時間: 2-4-2013 23:39
如果有白銀的竹槍要賣俾我>_
jacky123200 發表於 2013-4-2 22:30

現時第26行  明天再戰
作者: kamyuwong    時間: 2-4-2013 23:42
樓主你好,
我個個係
Z964, thank you
作者: Saranghae    時間: 2-4-2013 23:54
Y976****
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 00:10

copy
cic6a123 發表於 2-4-2013 14:48

今次我俾個細既你試下啦,不過全部試到既人都係用大就成功左唔排除你copy小左字或者copy錯左,要小心D

==================================

希望幫到你

=================================

[attach]1002934[/attach]
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 00:11
以散佈式撞法
撞左百幾個到 歷時一個鍾><
搞到我仲買左點
btw 多謝樓主
panda814 發表於 2-4-2013 15:09

其實我都諗住早D放出黎,但係因為果陣我未搵到AC驗證申請gash ac時有冇check身份證,所以唔敢放出黎!你得左就好^_^
整左1個鍾都好過要坐車出去晒多10幾$同坐車時間 ,呵呵
作者: wl02116691    時間: 3-4-2013 00:12
A159******我唸清楚1萬個招殺thx
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 00:14
樓主你好,
我個個係
Z964, thank you
kamyuwong 發表於 2-4-2013 15:42

希望幫到你

[attach]1002937[/attach]
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 00:15
Y976****
Saranghae 發表於 2-4-2013 15:54

希望幫到你

[attach]1002938[/attach]
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 00:16
A159******我唸清楚1萬個招殺thx
wl02116691 發表於 2-4-2013 16:12

而家好夜了,你個個台灣身份證我聽日再幫你寫!不過呢,唔係1萬個,係10萬個-_-
作者: dick2301    時間: 3-4-2013 00:31
Y384***** 唔該曬大佬
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 00:34
Y384***** 唔該曬大佬
dick2301 發表於 2-4-2013 16:31

希望幫到你

[attach]1002941[/attach]
作者: dick2301    時間: 3-4-2013 00:50

因為1千個都係 ...
jacky123200 發表於 3-4-2013 00:34

我個身份證後面好似有5個字 GE..!
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 00:55
我個身份證後面好似有5個字 GE..!
dick2301 發表於 2-4-2013 16:50

邊個位有個5字?SURE?
作者: dick2301    時間: 3-4-2013 01:03
邊個位有個5字?SURE?
jacky123200 發表於 3-4-2013 00:55

唔係呀 我果個身份證後面一共有5個數字 姐係成個身份證有8個字
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 01:09
唔係呀 我果個身份證後面一共有5個數字 姐係成個身份證有8個字
dick2301 發表於 2-4-2013 17:03

你個個身份證係係GASH果到COPY既?
作者: dick2301    時間: 3-4-2013 01:10
你個個身份證係係GASH果到COPY既?
jacky123200 發表於 3-4-2013 01:09

係呀
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 01:14
係呀
dick2301 發表於 2-4-2013 17:10

如果係咁你試下呢到呢D先
[attach]1002944[/attach]
作者: dick2301    時間: 3-4-2013 01:18
如果係咁你試下呢到呢D先
jacky123200 發表於 3-4-2013 01:14

唔知得唔得 我都多謝你先~
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 01:19
唔知得唔得 我都多謝你先~
dick2301 發表於 2-4-2013 17:18

我都唔知得唔得,不過你試完如果真係得要話我知,因為我要改改條公式因為照計唔會有B/11 , 根據某個會員的分析.
作者: 丫榮§    時間: 3-4-2013 01:21
回復 90# jacky123200
括號嗎?
A->1->2->如此類推 (好似係)
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 01:33
括號嗎?
A->1->2->如此類推 (好似係)
丫榮§ 發表於 2-4-2013 17:21

係,括號佢括號入面個數係
(342+頭7個字加埋)/11 既餘數  , 再用11-呢個餘數,就係最尾個個數!
例如: P541000  6
P  =  25
(324) +(25 *8) +(5*7)+(4*6)+(1*5)+(0*4)+(0*3)+(0*2)
=588=588/11 --> 餘數 = 5
=11-5 = 6

所以 P541000 (6) 係一個正確既香港身份證號碼

所以括號入面個數可以係 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,A
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 01:36

copy
cic6a123 發表於 2-4-2013 14:48

你試左呢SET先
[attach]1002946[/attach]
作者: cic6a123    時間: 3-4-2013 10:23
回復 93# jacky123200

好似小左咁既..
作者: 丫榮§    時間: 3-4-2013 10:48
回復 94# cic6a123
你都要搞咩?
作者: cic6a123    時間: 3-4-2013 10:55
回復 95# 丫榮§

D分身
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 10:57

好似小左咁既..
cic6a123 發表於 3-4-2013 02:23

係小左,呢D應該係之前整小左,你試一試,如果得既話我知,我要改公式
作者: 丫榮§    時間: 3-4-2013 11:10
回復 97# jacky123200
仲未改好?.?
作者: cic6a123    時間: 3-4-2013 11:13
回復 97# jacky123200

唔得...
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 11:24

唔得...
cic6a123 發表於 3-4-2013 03:13

咁我諗你要重新試多次,我諗係你中間有錯-_-
作者: jacky123200    時間: 3-4-2013 11:25
仲未改好?.?
丫榮§ 發表於 3-4-2013 03:10

其實改返好,但係我想知係咪真係有人會有(0) 呢個

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontadtwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2