樂古Nakuz

標題: 投訴 - 巨商版塊 - 見習版主 : 小妍~ [打印本頁]

作者: 天涯海闊    時間: 8-9-2015 16:51
標題: 投訴 - 巨商版塊 - 見習版主 : 小妍~

相關結連提及到版主無需要向普通會員解釋任何版務操作

是的,無需要,但事實自己把自己的貼推上去後,我們會員問起你竟然說出這樣的說話,太令我們失望,我們完全對這位見習版主一致不認同和接納他成為管理我們的版主

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4520706&extra=page%3D1

另外這項連結我想提及的是內文根本不是版務公告,何解要每相格數小時就將這些大量貼自行推高呢?這樣對我們玩家公平嗎?我們的提問和一些意見完完全全被沉底?還有公義嗎?
超級版主和管理員我們將會去信給你們,希望你們幫我們主席公道,

以下我將會連同數位會員一同簽到投訴,代表我們大部分玩家都極度不滿這位見習版主,對不起,怪我們太激動,因為實在太不滿

數位一直還密密支持巨商版的老臣子字

作者: m98m8918    時間: 8-9-2015 17:14
我都有同感 希望解除佢見習版主一職
作者: 細天R    時間: 8-9-2015 17:18
係有少少過份既...
應該向普通會員解釋番~ed叫責任心~~
作者: hykmkwai    時間: 8-9-2015 17:20
作為版主公器私用,無視其他會員需要
作者: libra小黑    時間: 8-9-2015 17:20
咩叫做唔洗同普通會員解釋即係唔當普通會員係會員??????
作者: !Van!    時間: 8-9-2015 17:35
身為版主講野可唔可以有D責任呢
一講唔洗同普通會員解釋 個版真係你話哂事??
作者: mlta    時間: 8-9-2015 17:35
「此貼為本人提升批量貼子時tick錯post,sor^^
另外,我無需要向普通會員解釋任何版務操作」

第一句足以証明版主 - 小研~ 在操作上犯錯, 隨即道歉..本來可以接受
但, 第二句語氣帶攻擊性, 有明顯的級別歧視..自以為版主就高人一等, 惹人討厭

個人愚見, 雖然有時候版主做事, 一般會員的確無權過問, 但當會員發現版主做錯, 希望問個明白
結果被對方攻擊, 實為不妥!
作者: kelvinho726    時間: 8-9-2015 17:50
好彩佢仲係見習姐,如果佢做左正式板主咪死?
好奇一問點解會提升,其實講真你無需要同人講話交唔交代板務操作事宜,其實我地唔想知。
單單一個好奇既問題你可以拋板規出黎答人,咁唔洗傾啦,咩事全部用板規應哂佢咪得
好心問下你,你d態度咁樣,點服眾呀,板務操作,哇,玩下手唔順兩句禁我言到2999年咁點?
我極希望做得樂古巨板主既人係識得尊重玩家。你仲係見習嫁咋,如果連呢點都做唔好,唔該超板解除佢名銜
作者: teng    時間: 8-9-2015 18:01
N年前技術論壇管理路過~_~ 其實要提升做咩,  係重要貼咪高亮置頂佢囉,  無咩需要提升其他貼, 真係重要就直接置頂吧啦,   -_-重有我都覺得太串 , 普通人想問版主野都無權 , 咁我要版主黎做咩
作者: emd6d0222    時間: 8-9-2015 18:02
作為管理人既板主態度非常有問題 需小懲大戒甚至除去見習板主一職
作者: imissyou3838    時間: 8-9-2015 18:04
我也認同解去見習版主
1個小小的板都那麼多人投訴
怎麼還可以當見習版主管理我們?
作者: Hellkite    時間: 8-9-2015 18:10

態度確實是有問題,但未需要革職處理。

另外:
巨商版活動屬版務公告分類
http://www.nakuz.com/bbs/forumdi ... peid=359&sid=o2J5BM

處分:扣減300樂點,延長見習期15天,並要求該版主道歉改善
如會員天涯海闊沒有問題的話,將按照上述處分處理。

非投訴人、投訴對象及相關版主,請勿回覆,否則扣除一百樂點或直接禁言。

至於其他人就不要回覆了。
作者: josephso    時間: 8-9-2015 18:15
我認為他說那句不用跟普通會員解釋是多餘的
根本無必要講出來  
而且佢都解釋左係手多多禁錯   何必再加呢句呢?!
完全令普通會員憤怒!!!    我認為他不能升任版主一職
作者: 天涯海闊    時間: 8-9-2015 18:16
超超版 我認為一個小小既巨商版都激起咁多人既不滿,,仲可以勝任見習版主嗎??呢到短短15分鍾都超過十位超過五年既會員留言了。。

仲要保嗎?。。。我不明白,我希望你主池公道
作者: 天涯海闊    時間: 8-9-2015 18:18
我記得你講過,版主一職解決玩家問題同無不良記錄,呢個態度仲可以管理下去咩。。仲有人會服會聽咩
作者: 天涯海闊    時間: 8-9-2015 18:21
一個版都小人了,仲要咁多人不滿下,都仲可以做版主,只會加速巨商版既死亡,呢個唔會係好既做法
作者: Hellkite    時間: 8-9-2015 18:23
回復 14# 天涯海闊

本來只是很小問題,而引發很大的漣漪

版主人有錯手是事實
解釋了也是事情
當然,態度不好也是事實

在我看,該版主在上任也對該版作出了不少貢獻,功過相抵,可給予一次機會。
而且,道歉也需要勇氣。

如果在犯錯的話,我保證革掉他的巨商版管理權限。
作者: 天涯海闊    時間: 8-9-2015 18:32
我服超版你,唔會服佢,但你認為比多次機會就比多次機會吧,起碼我同在座唔會再聽佢既說話

未升版主就口出狂言,如果升埋仲得了好 完結 我講完我同各位普通會員既感受了
作者: Hellkite    時間: 8-9-2015 18:37
回復 18# 天涯海闊

我明白會員們的憤怒,所以處分將會調整
處分:扣減500樂點,延長見習期30天,並要求該版主道歉改善
如在3天內沒有道歉,或於見習期再次被投訴成立,則革除其在巨商版見習版主一職。

希望該版主可以改善。

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcncontadtwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2