查看: 50737|回復: 393
打印 上一主題 下一主題
收起左側

內功(法師)討論區

關閉 [複製鏈接]
法c小心得@@"

我係一隻20lv法c=-=
我5心1體咁加
武器真係你想用咩就用咩= =
因為你係爆魔= =
唔洗用武器
我就用左暗=3=
因為都可以毒下人地扣小小
技能我就學左紅蓮,風雷,雪燕,2招補血,加火水金功個3招基本上呢幾招都夠用=3=
比張相你睇下
<睇唔到禁我

[ Last edited by 迎希 on 2006-3-24 at 06:36 PM ]

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
回復 支持 反對

Originally posted by [H]lamlam1024 at 2006-3-24 19:22:
法師升lv又勁..打架又勁.."
雖然好少血..不過護體多.."因為加得多心.."
不過最好組升..因為真係好少血..組升會好好多..

打架講真唔勁
護多又點= =
D刀刀槍槍劍劍一野爆洛黎扣你百幾= =
佢地有d識飛刀飛劍= =
刀就話可以屈(用雪燕冰左之後拉到最開,佢招刀岩岩飛唔到你=3=)
但係其他係閃唔到= =
sopk係唔勁

Originally posted by i-CCW at 2006-3-24 19:14:

20lvbao_48
難唔難升?
PVP勁唔勁??

開頭有d難升
但係你多內力同學齊技個陣
冰住隻怪慢慢打就ok
但係要小心比怪圍

這帖子是由 Anson 管理人員從 =墨香Online 官方合作= 版塊移動到 =墨香Online 職業棧= 版塊的
回復 支持 反對

Originally posted by chiu1992 at 2006-3-24 20:12:

原來pk 唔勁架=3=?
咁我都玩番刀@@"

可能因為我唔多血la=3=
得495
因為我都係後期先加血

支持下la=口=
http://www.nakuz.com/bbs/showthreads.php?tid=2315350

回復 支持 反對

Originally posted by [H]lamlam1024 at 2006-3-24 20:18:

比人圍真係好難打..
不過如果團p/隊p..法師好正..一招技打4,5個..

咁你又錯=~=
一下都係扣5x(我全心人地未爆護)
同埋真係好易死
因為團p人人出"飯圍技"
一個唔小心就88
但係你好彩頂得住
等隊友炸左人地條護個陣
你一野可以扣多過400
但係人地都爆得護
佢都差唔多死
基本上係比最後一擊佢

Originally posted by 云夢 at 2006-3-24 20:19:

that's why 要加體
加體嘅法c襟捱d=.=
雖然mp少d,但係後期血多護多,襟打襟捱
況且不限屬性,發現對手乜屬性就用屬性相剋

係牙= =
但係我要try全心ma個陣
就算加體都要後期先勁
你講得冇錯

[ Last edited by 迎希 on 2006-3-24 at 08:22 PM ]

回復 支持 反對

Originally posted by 云夢 at 2006-3-24 20:32:

簡單歸納說:
法c開始時要付出很大的犧牲:
金錢、時間:衝技
自尊:升lv慢、攻擊力超低
......etc.
才會強起來。

所以:
「不經一番冰霜苦,哪得梅花放清香。」

你又錯= =
法c係一定好
低lv個陣已經高攻,拎我黎講
15-20lv個陣同人去黃河打d 3xlv怪
我都可以一個人solr到一隻
同人玩引怪炸
我都扣到4x~2xx
係好高攻
個陣我d技都係lv2
學左打坐回魔回得快
裝你買唔買都得
我就留番高lv先買
法c升lv係超快= =
因為可以打到好高攻
拎番上面黎講
我唔洗30分鐘升1lv= =

姐係
升lv快,solo勁,唔洗用太多錢,有人組就打勁野就升超快
http://www.nakuz.com/bbs/showthreads.php?tid=2315350

[ Last edited by 迎希 on 2006-3-24 at 08:43 PM ]

回復 支持 反對

Originally posted by 云夢 at 2006-3-24 20:58:

我的意思是低lv到開頭10 lv=.=
也就是「技未到家又少血」果時
比同級的戰士黎講都好難升下

錯= =
我7lv個陣比同級戰士(劍刀槍都有)打千年屍扣多佢4x

Originally posted by warsaw at 2006-3-24 21:52:

---
我想問禁 19lv 壓等 只升技 , 每技升多少先足夠
---
金木水火土 全練當然好
如果  金木水火技  提升攻擊力 , 每招再練多一招 範圍 或 加血 不是很好嗎
---
5lv 技能 ~> 30lv , 之後係咪有新技
---
法師 前路好好 低lv要佢 , 高lv時冇佢其他職業吾駛升 , 而且好似好少人做法師
---
公測完 正式開放 墨香 時 , 我都會 練魔師  

其實你唔洗壓等升技,因為你同人組去升,基本上20lv招招都3lv= =用得多個招6lv tim(我20lv招招3lv 1招6lv)
30lv呢個我就唔知....幫唔到你...梳
大家一齊做法c
法c真係好好升
低lvd魔攻都好勁= =

http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2315350

Originally posted by happyso at 2006-3-24 21:39:
即係升lv快..pk係廢?

咁又唔係...
你夠血同d近戰頂可以屈死佢

回復 支持 反對

Originally posted by 云夢 at 2006-3-24 22:18:

pk後期eq有抗五行
所以前期會比較吃香
(順帶一提,由於很少人會抗哂五行,所以最好有數種攻擊招旁身)

呢個我知
so我叫左大家學多幾招技

回復 支持 反對

Originally posted by 云夢 at 2006-3-24 22:23:
睇一睇過
五行中只要金水火可以有攻擊效果

好易俾人predict到=.=

金水火夠用= =
人地d防唔加得咁多= =
就算係都唔會加哂咁多隻la
係唔係先= =
法c又可以學火,水,金系內功黎加攻
但係平均升1lv我都唔知加幾多= =
有待測試

回復 支持 反對

Originally posted by 云夢 at 2006-3-25 00:01:

沒記錯大漠攻會高一點
因為金2水3都係定同暈,攻會少d

定人大機會過暈人
有人話暈人機率唔高過1/3

暈人機會1/3都比多佢= =

大家想用法c ge話
加點:5魔1體/4魔2體
升lv型必學技能:雪燕歸巢(定人身),紅蓮吐焰(大飯圍攻擊)
pk型必學技能:大漠孤煙,雪燕歸巢
真氣方面,你學唔學都得
補血個2招,你想幫人補血就學,唔想就唔洗學

Originally posted by [S]健~ at 2006-3-24 23:58:
想問下..
學技好呀..你地剩係講學咩火水土木金...
咩技...可唔可以講低..
我話想學火2/3..水2/金2/木1同土1...
呢到6招..學得岩唔岩...火係主打..水金係PK用...木土+血防用..
咁樣掂?我就諗住升一開始4心2體...到10LV就3心3體..
因為我唔會咁早PK>.學哂技..升哂LV先講..
仲有...D人話用暗好...毒得黎又引到怪..
但係D人話仲要學埋暗果招咩月...
暗既招洗唔洗學...要學既話學邊招..
我驚冇位學/././.
仲有...特技果到...+火內呢D要+到幾多,,,
洗唔洗+埋其他種內....玩暗既假如學招..洗唔洗+埋暗外呢
希望有人答我...^^我真係想玩的..
之前玩劍..但係都升得幾慢..2個鍾先又1LV升8LV..
玩到10LV冇哂引...D人爆技///勁..
希望有 人答哂我呢D問題...多謝

我講哂出黎=口=
自己睇
其實你學加防幾招冇咩血= =我覺得= =
一開始4心2體都ok,10lv開始3心3體,血係多,不過魔攻到高lv個陣可能比其他人低
用暗係好,毒得人又引到怪,so我都用左
但係你係唔洗學暗個d招,個d招係外功,要7月流火高攻你就要加敏,你想用呢招又打到高攻你就唔可以用法c,因為我地係加哂心脈,7月流火個d外功係唔會加攻
特技個到,你想點加就點得=口=
我20lv個陣,打坐6,血3,內力5,防3,火水金木內功5

http://www.nakuz.com/bbs/showposts.php?tid=2315350

[ Last edited by 迎希 on 2006-3-25 at 09:57 AM ]

回復 支持 反對

Originally posted by happyso at 2006-3-25 10:21:
遲d高lv係唔係一定學哂到火水金木個個都5lv ga?

咩招先?

回復 支持 反對