打印 上一主題 下一主題
收起左側

<金庸小說>討論區

我覺得段譽好花下,開始時不自覺吻鍾靈對鞋,又不自覺吻木婉青...經常不自覺...
最後又鍾意似神仙姐姐既王語嫣,根本王語嫣當佢係佢表哥既代替品,而段又當佢係神仙姐姐既代替品...可憐的木婉青...因當初的誤會...以為他是親哥哥..
我一向支持木婉青,因王語嫣的改變實在太快喇,開始他是勁愛佢表哥,最後一秒間馬上轉愛段譽....你地支持木婉青定王語嫣?
  至於新版,改到王語嫣仲衰...又會突然覺得自己個樣會老都有...-.-
不過最後改左王語嫣走左,木婉青嫁返比段譽都幾好[鍾靈也嫁了..-.-還有某人送了幾個人給他做老婆...幾牽強的說..木婉青又會受得往-.-]...段譽這傻人有傻福...
書中說王語嫣仲令過木婉青,但木婉青性格好得多,只是比王語嫣差一點點,也是一個美女喇。
回復 支持 反對

Originally posted by naoki_ki at 2006-10-3 18:48:

--我想知邊到可以見到王語當段係代替品啊?
王同其他女仔一樣..都係有點兒那個段的
但係.佢有表哥..到左知到表哥係壞人..
佢同一個追自己..而自己又feel既人一齊..
==我唔覺有代替之意
...

王可說對段沒feel,只是知道表哥係衰人,之後愛個對方愛自己多過自己愛對方既人...而段都係見佢個樣似神姐先會對佢有feel
但木婉清一定痴情於段,金生最尾又唔寫佢- -開頭寫到佢好似女主角咁,性格又正,同上幾樓的感想一樣
如果可以寫多點木婉清就好了...
回復 支持 反對