打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] [再次轉貼]深入關於sevchost.exe重要程式(長論精華)

原帖由 KaneUt 於 2007-1-10 12:15 發表
大家可能唔識咩係C:/program file同埋C:/internet
其實即係{開始},根住搜尋,佢有得比你選擇
有{所有檔案和資料夾}=C:/program file
至於{搜尋網絡}就係C:/internet le

你係果度search下搵唔搵倒svchost.e ...

你講得道理呀

原帖由 奈洛 於 2007-1-10 12:15 發表
0口0
樓主個POST好正
又有埋防毒
好貼!!

P.S:找不到木馬>﹏<

多謝你讚想.唔洗客氣,e+咁多人中野.我只係了解左d結論再講解你地知之嘛 ,亦都祝你無事

回復 支持 反對

希望此貼成巨商既唯一提點,至於可能一此資訊落後.可能都有d漏洞,用flashget丹la,真係比較好d嫁
回復 支持 反對

C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386vv    <----係呢度wo 係唔係ga...??
回復 支持 反對

回復 #23 tamsan 的帖子

唔好意思呀,喱個我都唔清楚 ,但係我靜係想講,我無喱個檔lo  >ServicePackFiles\i386vv    真係唔好意思
回復 支持 反對

廢話一大堆(版主已刪)

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
...Illusions* -10

查看全部評分

回復 支持 反對

個人唔建議用卡巴6.0,雖然佢係強,但係勁煩,同埋亦唔見得比5.0強,同埋係同5.0一樣咁食ram
所以,我覺得用卡巴最好用5.0
至於第2隻我未用過,不予置評
另外,我有個同卡巴相同級數既防毒介紹比大家,佢比卡巴慳ram好多,同埋唔會好似卡巴6.0咁開親野都有野彈出黎
叫做F-Secure Anti-Virus Client Security 2006,呢隻防毒雖然相對地唔出名(係香港),但係亦唔難搵,如果搵唔到既可以pm我
回復 支持 反對

多謝曬樓主-0- 不過我只係用AVG足唔足夠防木馬呢?
回復 支持 反對

我係windows/prefetch 搵到1個svchost.exe-2D5FBD18.pf
咁我係唔係中左招=.=

回復 支持 反對

原帖由 octopus001 於 2007-1-10 17:58 發表
我係windows/prefetch 搵到1個svchost.exe-2D5FBD18.pf
咁我係唔係中左招=.=

svchost.exe-2D5FBD18.pf
我都搵到- - 不過佢好似話唔係-_-
回復 支持 反對

呼...咁都冇咁驚...多謝晒..
回復 支持 反對