查看: 2736|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Fist of Guthix 心得分享

關閉 [複製鏈接]
首先講下charge ge分佈
留意下圖

牆邊位置每次3charge
4個barrier之間每次15charge
但留意最NE果個barrier,
佢有三面係每次21 charge ge
一定要貼住個barrier先有
4個barrier之間內圈範位每次21charge
最中間係28

打法:攻
若你負責hunt先,
留意你殺死對方ge時間,
從而判斷自己要幾多charge先win

例如,對方甚少進入紅線範位,
你花了一半時間便殺了他,
對方會有1000charge樓下

假如,對方成日起4個barrier外圍走來走去
你花了一半時間來殺他,
對方會有1000charge樓上

假如對方一開始就企定定起中間吸charge
你花了三份之一時間來殺他
對方會有around 500-700 charge

打法:攻2
若對方遲遲都唔出現,
絕不需要擔心
只要你camp實中間及確保對方不在4個barrier周邊便行
因其他地方太少charge了.

打法:攻3(消血)
若對方不停用barrier
你打唔到他,
千其唔好企定定
一定要走揾各過barrier
盡量扣佢血,
因每次入barrier也會扣血的
只要迫他入多d barrier便行

打法: 守
吸charge ge路線主要係4個barrier之間
用晒所有時間,
一般會有1500charge
技巧好少少,可以去到2800charge
人地一走來,就要即刻走入barrier
人地一走,你可以選擇在同一個barrier走出來
或是使用portol去其他barrier

若對方是純melee,
可以拉佢到牆邊然後用tele orb
(e招對ranger同mage無用)
去到中間同其他人dd,
等佢揾唔到你個名
要注意自己hp
若扣多過5,
即佢打緊你,
應即刻走入barrier
如此類推

裝備:
以輕為主
殺人靠range and magic
所以穿full d hide或full wizard是最好的
另外,可以放把2h或scimmy起bag
隨時替換

回復

UM 好像不錯- -; 但係幾多想問問, 1000 CHARGE大概等於幾多TOKENS?
回復 支持 反對

超無聊ga minigame咯。。。
我get左full combat robe就5玩lu。。
o係member一定要用ancient magic,bring d ranged同dds, whip/scimmy, 玩曬。。
所有定人ga magic只可以定到人5秒左右, 但是barrage都可以打到30, 定左人就dds啦!
回復 支持 反對

定人ga magic叫咩name?
回復 支持 反對

定人 m a g i c
member:  ice burst(10s), ice biltz(15s), ice barrage(20s), ice rust(5s), etangle(15s), snare(10s)
non-member: bind(5s)

* ice barrage 既 max hit 30

比佢地 ice 左 = 唔洗玩 :lol (ranger 都死)...
回復 支持 反對

第一次玩,輸左比個80 lvl= =V
之後玩左幾鋪,win晒,成2千8charge都得,仲有幾條友棄權,其實要帶full rune,因為有條友用melee同range打我,巧驚驚
企中間,條友earth strike我,full d hide 企到夠鍾

回復 支持 反對

原帖由 jing211091 於 11-4-2008 21:40 發表
第一次玩,輸左比個80 lvl= =V
之後玩左幾鋪,win晒,成2千8charge都得,仲有幾條友棄權,其實要帶full rune,因為有條友用melee同range打我,巧驚驚
企中間,條友earth strike我,full d hide 企到夠鍾

full rune....太重了.....

及不論穿咩裝.....

被hunted者d能力減得太多了.....

有穿等於無穿

若對住高手,

根本唔可以企定定比佢打

逃才是皇道
回復 支持 反對

係呀, 比佢地 fire blast 都死, 都中好多

你地rating 幾多, 我得1300...
回復 支持 反對

15 同 3 中間有 6 同 10...
唔知 10 同 15 中間仲有冇
用 mage 基本上連 full dragon hide 都打得入... (hunt 入時) ~.~
回復 支持 反對

原帖由 jackiema 於 12-4-2008 15:04 發表
15 同 3 中間有 6 同 10...
唔知 10 同 15 中間仲有冇
用 mage 基本上連 full dragon hide 都打得入... (hunt 入時) ~.~

10 同 15 中間冇ga la~

mage.....

比個25lv用fire bolt打.....

穿住d hide都超痛.....
回復 支持 反對