查看: 18464|回復: 560
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 看不見。

你什麼都看不見了。

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
風之雲 + 5 絕對不是爛圖!

查看全部評分

回復

不錯額@.@
冇我份既>_<
(某糖.死q開啦你a.a)
回復 支持 反對

回復 2# 的帖子

如果加了你我怕會被人家以為有9位女生同時愛上你了`囧

教學區
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
No.1 對鏡(?)教學
Step1 開圖
Step2 Cut出你想要做對鏡的部分(如下圖) *如你認為你的圖不用cut的話可省此step
Step3 按ctrl + a`再按ctrl + c`之後按ctrl + n開新檔
    Ps : 新檔的寬度要是原圖的兩倍{即原圖的大小是250 x 500的話`新檔的大小就是500 x 500}
Step4 按ctrl + v兩次`之後把圖拖到合適的地方(如下圖)
Step5 按其中一個圖層`之後按編輯 > 變形 > 水平反轉
完成`!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
No.2 MIX BAN教學
Step1 : 開左兩張圖先

Step2 : 按仿印工具

Step3 : 係下圖搵出想印係上圖既範圍(紅圈示). . .之後係範圍既左上角按alt

Step4 :  係上圖既合適位置印張圖出黎

Step5 : 再加BH(字)就完成嫁啦

Ps : 如果想印得令d就最好簡同背景既圖喔`!
No.3 虛線框教學

Step1 : Save

Step2 : 係Ps戈到開你想正戈幅圖同呢個

Step3 : 向住禁ctrl + a. . .再禁編輯>>定義圖樣

Step4 : 按確定

Step5 : 按返你戈張圖. . .跟住向圖層右Click >>混合選項

Step6 : 'take'筆畫. . .再轉成框框入面戈d資料

完成`!

小鹿特定教學`xDD
Step1 按ctrl + n開新檔`新檔的大小要同你想正既漸層BH一樣大小oR比你想正既漸層BH大
Step2 用白色印出個BH出黎
Step3 按混合選項 > 漸層覆蓋 > 選出你想要既色
Ps :如果你唔想要戈d色`建議你禁彩虹色`再將唔要既色拖去左(右)既邊界到
如果你想轉色{例如紅轉藍}就click去你想轉既顏色端點兩下`之後就可以轉色嫁啦`!

最後用png save檔就大功告成`!

唔明就問`因為我表達能力太差`你地未必太明`-__-lll

回復 支持 反對

回復 3# 的帖子

我冇咁幸福AQA
回復 支持 反對

-  哇丫!` 某痛出現了阿 @0@` (興奮;
-  這不就是傳說中的9餅女了嗎@0@?! (被8女打飛
-  酸仔您1個男仔點可以甘凸出t^t?
回復 支持 反對

咁多人物真係要好有心機做出來啊=0=
9大俠女,小女子先來個禮 [[yoyo_090]]
回復 支持 反對

原帖由 痛痛` 於 14-7-2008 11:39 發表
-  哇丫!` 某痛出現了阿 @0@` (興奮;
-  這不就是傳說中的9餅女了嗎@0@?! (被8女打飛
-  酸仔您1個男仔點可以甘凸出t^t?

9餅0,0
咁都比你諗到a_a
不過我地9個叫9囧算啦-x-
回復 支持 反對

原帖由 小祺;` 於 14-7-2008 12:07 發表

9餅0,0
咁都比你諗到a_a
不過我地9個叫9囧算啦-x-

-  9囧女 ava?` 吾錯喎個名`
回復 支持 反對

♥嘩`有我耶`*v*

♥那我們該叫九囧還是九餅`?ava
回復 支持 反對

糖糖糖
記錄在↓
2008.0713.1005.arp (3.54 KB, 下載次數: 42)

回復 支持 反對