打印 上一主題 下一主題
收起左側

弓手幾轉pvp最勁?

我認同士氣的確勁.但3轉弓吸攻可以進行任何動作,2轉劍一有差錯就比佢吸到攻,一比人打爆擊加吸攻可以好變態,加上3轉有重度出血,同佢玩耐久只會比佢放血放死
命中就睇你把刀廢唔廢姐,我見過7xlv3轉弓打78,2轉戰,3場有3場都輸比弓
用到85刀(365%爆未計其實裝),普擊爆都3xxx以上
佢又有黑霧想打到佢扣血都難

至於2轉弓就難打羸火戰,火戰太血厚又高遠防(果招盾)加埋抗,水弓只打到佢皮毛
有太陽彈又點?人地78甲加79劍都防爆傷70%(未計飾)加上gm又改過d戰士打人,比以前易打中好多

咒vs火戰,咒都有機會羸,最好用1轉咒,打人不停轉精,要有入睡(加hp時間),吸魔(防冇mp),瞬移(防cut技)
冰更加唔少得,光槍可以無視(人地士氣8成唔中)等等

(以上只係1對1情況的個人評鑑)
回復 支持 反對

無奈的說,2轉弓既冰既效果太低,一個唔網盾既火戰,,水弓-6既都冰到2~3次,但唔好彩一次都可以唔中,加上p場生存個個入晒盾,唔係防冰,就所以效果防,加上pvp係打1格,,比晒pk場3格你行,咁仲有得食嗎?,gm又改低埋中箭技,中左都唔慢得好耐,火戰只要行埋去出到技,你走左都8成照中,仲要加遠30%盾....
你3轉刺,吸到一下攻,爆中都扣火戰1/9血,仲要屈留血,,,每5秒就可以出一次,雖然命中低,但cd快已經好過水弓多多聲
3轉弓打2轉弓,,2轉弓4技招攻擊同12格技,機本你睇到佢出既姿勢,你用吸攻都仲吸得徹,無奈的只是d3轉弓亂咁出吸攻,搵到d人個心理就係:吸攻去先打你,,,(3轉弓大可以唔吸攻,條友仲係到比你打唔出招添)加

咒d技只係得冰彈用黎涯火戰,回流自己,大家都裝傳衫盾防效果既盾,咒都會比火戰涯打致死,(ps咒行得太慢,下下都打得中佢)(如果冇錯的說,假設裝左個防冰盾防30%冰,,咒招冰彈中冰=40%x60%=24% only)(未計所以效果再防多xx%)如果係水弓就只會更低,就算加攻冰盾都只會加多4~5%表面(未乘埋防冰ps:多2~4%)

so3轉 i think係最強,...裝個爆擊盾打人high到爆.."
回復 支持 反對

你都識講佢用防冰盾
唔係人人都用到呀化=_=?!
好好好~比你有防冰盾
咁做咩下面刺客打火戰又冇防爆盾架呢._.?
連防冰盾都有,冇可能冇防爆盾掛?
okok 唔講盾住

刺客你都識講佢命中低,
中唔到又點爆擊- -,

仲有仲 ...
無名yes 發表於 17-4-2009 17:19

無錯有冰盾當然有防爆盾存在,但只係防被爆擊機率,,武器盾中加爆擊傷害可以去到8x%,(ps:3轉弓用左集思係一直50%爆擊機率),就算係s級防爆,都只係防多1x%,爆擊傷害依然存在威脅性

再者火戰食到出血,回血都係一件難事,同埋防所有出血盾既能力雖然同防冰一樣高,但3轉cd出血技遠比2轉冰優勝,(4次出血技時間=1次冰技時間)出血機率係60%,但水弓只得30%,計埋你96秒先出到既20技都唔夠血出多次,而且出血技發動時間係0.0秒,中箭更加少之有少28秒30%,48秒同15%..(gm改廢埋中箭效果添)
4次出血技都唔中的話hit,佢把刀都可以掉得,,"
就算人地有所以出血防30%,中出血既機率都會多過水弓中冰(ps 60%x60%=36%)假設唔中3下,都高機率過冰技16秒1下(30%x60%=18%)

係p場同級火戰,3轉弓對戰,吸到加埋爆擊係可以扣到1/9血(ps親眼見過)

咁就有得食嗎?<<(ps:改返[就=仲])
解:仲洗打的意思
回復 支持 反對