打印 上一主題 下一主題
收起左側

[計劃] 真三國無雙5-虎牢關攻防戰 呂布傳 已公佈大量資料 30/6更新

有好多選擇!努力!
回復 支持 反對

不過呢個星期有野忙,所以冇乜時間整,下星期會好返d~~~
到時繼續開工努力整埋佢~~thx
你個三國劇都加油呀~~努力整多d三國劇,haha
回復 支持 反對

咁..請問邊到下載單人版!?
回復 支持 反對

咁..請問邊到下載單人版!?
〝ka進﹏ 發表於 16-7-2010 17:38

暫時個劇未整好,所以未有得下載住,sorry
回復 支持 反對

暫時個劇未整好,所以未有得下載住,sorry
ho1102 發表於 17-7-2010 00:34

我果個而家就番d出兵位,因為會成日卡住左,唔郁..
回復 支持 反對

藏霸好似打錯,應該係滅霸
點解呂布D靚,連最反骨既候成都冇架
曹操冇左佢,都攻唔落徐州啦
回復 支持 反對

回復 25# ttimecrisis4

我記得我好耐之前整果個多人rpg,整出兵都要set好似3秒左右就要移除原本出兵位既兵,防止卡兵
因為多人連線果陣會可能lag,變左有時隻兵企定定係出兵位唔郁~~
回復 支持 反對

藏霸好似打錯,應該係滅霸
點解呂布D靚,連最反骨既候成都冇架
曹操冇左佢,都攻唔落徐州啦 ...
h000123 發表於 17-7-2010 10:59

藏霸好似打錯,應該係滅霸<---經查證後,應該真係叫藏霸,沒有錯誤

侯成其實係有出,因為佢正正係我set做虎牢關據點入面既太守~~但我冇整比玩家選擇,等虎牢關萬一被攻破就要保護住佢~
(敗北條件: 1.我方總大將被擊退 <---呢個指既總大將應該會係呂布,同埋虎牢關守將侯成)

不過經你咁樣一提反骨既侯成,可能可以係最後/中後位置加一加呢個隱藏劇情

多謝你既寶貴意見,thanks
回復 支持 反對

我反而揾到【藏霸】應該係【臧霸】
我係根據
【魏良成威侯臧霸字宣高,漢泰山華人也。父戒,為縣獄掾,據法不聽太守欲所私殺。太守大怒,令收戒詣府,時送者百餘人。霸年十八,將客數十人徑於費西山中要奪之,送者莫敢動,因與父俱亡命東海,由是以勇壯聞。

黃巾起,霸從陶謙擊破之,拜騎都尉。曹操之討呂布也,霸將兵助布。既擒布,霸自匿。操募索得霸,見而悅之。以為琅邪相。封都亭侯,加威虜將軍。又與于禁討昌豨,與夏侯淵討黃巾餘賊徐和等,有功,遷徐州刺史,拜揚威將軍。

曹丕即王位,遷鎮東將軍,進爵武安鄉侯,都督青州諸軍事。及踐祚,進封開陽侯,徙封良成侯。徵為執金吾,位特進。每有軍事,帝常咨訪焉。

薨,諡曰威侯。】

仲有郝萌,曹性同成廉呢三個人去左邊?
回復 支持 反對

我反而揾到【藏霸】應該係【臧霸】
我係根據
【魏良成威侯臧霸字宣高,漢泰山華人也。父戒,為縣獄掾,據法 ...
h000123 發表於 19-7-2010 15:04

臧霸<----呢個岩,thx~~~
我果陣都有上網check,果陣淨係見到唔係叫滅霸,大約見到係藏霸,但睇真d,係臧霸先岩~~

另外你所提及既其他武將:
因為本劇不是模仿正史/三國誌/三國演義,只是模仿真三國無雙5內呂布傳既虎牢關之戰
此外,本劇未必會依照所有武將的存在便加插進劇內 (否則你話,你便會質疑點解仲會有張角三兄弟在場)

不過無論個劇係咪跟史實都好,希望各位可以多多支持一下本劇,thanks
近日除左返工時間,都比較少時間用到電腦,所以製作時間較慢,sorry~~
一有時間就會盡快趕工
回復 支持 反對