查看: 27517|回復: 67
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 失去遊戲樂趣原因(個人睇法)

講明先係個人睇法

玩一般既:

大部分玩家靜係追求技術,冇真正用正常且帶點白痴既態度去玩,

有一d唔係好識玩既人入黎,佢抱怨佢地,"累我地輸","咩都唔識學咩人玩一般"

之後logo,爆粗話人垃圾.......每一個人玩game既心理都唔同,唔係個個都係要咁認真玩,

呢d人性格往往自大,唔識理人感受,以為自己係最好打果個,king of the cso?

錯喇,外面實有大把人勁個你,呢個世人咁大,勁過你10000倍昌3人都有,

何況cso係所有玩家都有權玩,你有資格話人咩?(掛9除外)

比人話,固然有打擊,自尊心下降,失去遊戲樂趣,

大佬打機炸

玩屍既:

培育左好多一班思想唔成熟既人出黎,又有一d不擇手段追求全場之冠既人.

主要分為9踢同濫用守點.守水路,都係一種避難方法.

但係濫用守水路,camp已經可以令到閣下失去遊戲樂趣,冇比屍追既快感.

有一d人濫用守水路既原因,並唔係避難,而係想做全場之冠,或洗稱等等等等

一味用勁槍開6技,屍就快殺到面前,就開6技,爆哂人頭,人地冇得玩,你又冇得玩,慢慢失去遊戲樂趣

另外而家玩家既9踢情況嚴重,踢人前,有冇諗過人地都想玩?有冇將自己代入比人踢果個人度?

大佬打機炸,點解要相互針對,點解唔設身處地諗下人地既立埸?踢人前,要諗下自己係咪對得住人地.

當然自己本身都要有好既行為,你要冇得罪佢,佢又冇唔妥你,咁唔係可以避免9踢嗎?

玩災厄既:

如果玩開災既玩家,打災厄打到失去遊戲樂趣的話,大多數係個人問題...

1.為左洗稱 2.遊戲時間太長 3.因其他玩家不合作 4.冇勁既槍 5.冇新既場

1.為左洗稱既,例如洗雷比,啊比等等,每人既接受能力不同,打完100場未必玩嚴,

但係再打多200,300場,你仲會主動開一間房嗎?以我個人經歷,係唔會...

2.遊戲時間太長,主要原因係因為某d玩家唔衝,導致另一類玩家(追求速度)失去遊戲樂趣.

3.例如上面既例子

4.針對冇乜槍既玩家,因為長期使用同樣既槍,失去新鮮感,失去遊戲樂趣,甚至退出cso

5.冇新既場,有一d人玩兩玩就好快適應,太快適應會令玩家慢慢失去新鮮感,便會失去遊戲樂趣

評分

參與人數 3Bravo! +3 收起 理由
AKB渡辺麻友 + 1 支持你對一般玩家的說法!
影子使者 + 1 感同身受@@
caesar007 + 1 同感~

查看全部評分

回復

回復 1# R032804

emo團d人真係膠到笑左出黎佢入刀場挽刀.人地輸左.佢仲要串人:你地挽刀架?個陣真係覺得佢地真係好白痴
回復 支持 反對

玩屍d小學雞又要淆又要玩 得淡笑
回復 支持 反對

回復 2# 1113233

我夠試過比佢地d人係街場殺左跟住Logo啦
回復 支持 反對

回復 3# jethro266666

一般唔好得幾多.有d雞仔成日唔睇場名.有d勁團.以為自己有技術.隨便logo人.人地問佢logo?佢地仲要話g0t5/10
回復 支持 反對

回復  R032804

emo團d人真係膠到笑左出黎佢入刀場挽刀.人地輸左.佢仲要串人:你地挽刀架?個陣真係 ...
1113233 發表於 30-10-2012 19:45

應該系新收果d未教好.......emo的人本身都好有品
之前got5 5小心logo
他們說:[不緊要,我們很大方的]
回復 支持 反對

回復 6# AKB渡辺麻友

佢到依家都未教好。。。前幾日eom團同dc團先挽完刀.我都係到xd(冇白字)emo佢地贏左.就串我地.:你地挽刀架?
回復 支持 反對

屍果度, 我唔係好認同, 守水路都有守水路既玩法, 因為殭屍模式係以生存為目的, 守水路都唔係咩問題
,
只係有d為左洗稱/做全場top1, 卡死人開6技,
先搞到失去遊戲既樂趣
回復 支持 反對

玩屍如果想有樂趣既
好似我咁,玩屍3唔守點,唔屈槍,全程玩遊擊,包好玩
回復 支持 反對

玩屍如果想有樂趣既
好似我咁,玩屍3唔守點,唔屈槍,全程玩遊擊,包好玩
ZoMble乂幻月 發表於 30-10-2012 20:33

認同,唔到比一大班屍追住都唔好守水
回復 支持 反對