打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] [仍然幻想]幻想機設 高達AGE-FX + ν高達DFF

2隻都幾好..
回復 支持 反對

age-fx太可怕了
回復 支持 反對

fx牛油要爆人頭
回復 支持 反對

C-浮游劍突擊 倒地
1擊武器, 4秒重新裝填

係咪有D過火???
唔通所謂既突擊只係好似自護號頭擊既距離? ...
199xabc 發表於 24-11-2012 08:00
其實性質同神高個X斬差唔多,主要係配合二武連技用
fx到時應該出3隻
一隻正常版
一隻大炮版
一隻fx burst mode

橫掂fx既c flag都大把用法
一隻牛油刀
一 ...
最後武士wd 發表於 24-11-2012 10:40

大炮同正常既武裝冇咩分別,我認為唔洗改,而FX Burst武裝上冇點改變,係裝浮游劍果D位變曬做光束,可以當刀用同埋個力場盾係正常盾既防禦力,即係減傷50%,會心不能,再加buff我覺得會太op
另外C funnel係冇炮的,而現時SD仲味有護身浮游劍既出現,所以暫時不可行
仲有就係,FX其實有浮游炮版,果D叫A funnel,我覺得護身出係果部會好D
浮游飛翅炮得6發?
即係放左6發出去都可以自由R?
1693372 發表於 24-11-2012 11:21

冇錯
FX肯定唔會係SS,頂多跟AGE-3唔知幾多%HP變FX-仲有技2 R後護盾重新生成且無法被擊破,咁未玩_晒? ...
calson3 發表於 24-11-2012 12:29

FX的確係AGE-3改裝出泥,但佢既改裝基本上係成部機翻新,另外AGE-3直接變FX係變唔到,因為核心唔同,
就算好似AGE-1咁樣換裝都唔得,加上冇Psycho-Follow System係控制唔到C funnel
DFF 肯定係SS剪,HI-NU已坐左SR個位
okmijnuhbyg8 發表於 24-11-2012 11:25

Hi-ν綜合性能比ν高,而DFF只係加多六粒浮游同換左支槍,支槍仲要唔夠HWS果把勁,唔似HWS咁又加裝甲又加飛彈,支槍仲要勁過無印ν好多
所以其實SR已經有少少搶風頭
回復 支持 反對

其實性質同神高個X斬差唔多,主要係配合二武連技用

大炮同正常既武裝冇咩分別,我認為唔洗改,而FX Burst武裝 ...
abc131w 發表於 24-11-2012 13:21

呢部機點可以同神高達比較呢,
神高玩全近,而你部AGE本身有咁屈機既槍同浮炮,
仲玩連技,咪同當年00R一樣,三兩下又要改廢?=_+
回復 支持 反對

個人認為高達FX是剪比較好
回復 支持 反對

因雙翼NU而回~>w0

雖然雙翼,但都係設定為6粒炮,有啲可悲bo~

認為改成s rank白卡個種射擊模式會比較有特色

又或者可以開防光同時可以放護身游炮~
回復 支持 反對

AGE-3應該係S囉
不明白有什麼問題
s041117 發表於 24-11-2012 09:18

AGE-3Normal係S ge話另外2個形態又係?
回復 支持 反對

因雙翼NU而回~>w0

雖然雙翼,但都係設定為6粒炮,有啲可悲bo~

認為改成s rank白卡個種射擊模式會比較有特 ...
藤星 發表於 24-11-2012 20:38

原設是6支,新設是12支,但DFF的FF Field是12支全用的
回復 支持 反對

回復 28# 生物
不能都是S嗎?
回復 支持 反對