打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機體討論] 007劍和turn A高達,邊部可以容易用上手

關閉 [複製鏈接]
我覺得兩部單挑turn a有優勢d,,
玩射turn a支槍夠痛,又有強力2技
玩近身turn a 皇道,雖則 7劍3武都好勁
不過以死亡泥講7劍會較好,,因為射擊武器較多元化,中近距都有高輸出
最重要都係樓主用上手後鍾意邊部多d..
回復

白胡子 只有專技能方面突出吧?!
007劍 玩得好既話系部TROLL機
易上手的話 ,我投給007 因為 R前 R後 都很易 ...
pangfung1994 發表於 24-12-2012 17:38

troll既意思係坑爹咁解..姐話地雷
回復

回復 52# o19042

我知道,我意思系敵方既地雷LOL ,我解釋得吾清楚 SAD XDDD
回復

如題
聖誕活動第2段我選擇個2部
但系防爆晶片有限,好難OC 6
所以我想問下,用邊部可以容易用上手? ...
CEMA 發表於 21-12-2012 20:04

呢兩部, 一部用來做前鋒捱打去埋身定對方身再放sp, 另一部玩突襲纏鬥和硬碰硬, 其實oc5已經好夠用

同是S級機, 一部S拳, 一部SR拳, 如果防爆有限同冇OC方法, 個人覺得升到OC5就已經夠用

如果要OC6, 比較實用的話, 我會選 S-00Q、SR-亞路、S-再生、S-Z, 或 可能更新後會下架的SS圖紙-OOR, 因為呢幾部機都要OC6才發揮到其真正壓性的實力, 而其他OC5都已經好夠用

S機就一定已有圖紙可以合, 如果未有以下機4部SR機的話, 就先考慮選2部SR機吧, 因為SR機唔係成日有得出, 所以先選SR機比較著數啦

00高達七劍/G  
智天使GNHW/R   
沙薩比(腹部擴散米加粒子炮)   
路亞茲魯(導彈發射器)
回復

007就算改弱仍係強得過分,白痴都識用
回復

呢兩部, 一部用來做前鋒捱打去埋身定對方身再放sp, 另一部玩突襲纏鬥和硬碰硬, 其實oc5已經好夠用

同是S ...
dragoonkwok 發表於 26-12-2012 02:19

SR路亞唔洗OC己經好恐怖
回復

SR路亞唔洗OC己經好恐怖
鰐島亞紀人 發表於 27-12-2012 12:11

因為SR亞路有得拉人, 專用來啦拉曉、00Q、00R、重牛HWS、仲有S雙龍, 隻S雙龍都拉得人多啦, SR亞路比S雙龍仲惡
回復

007易上手,但唔似玩緊拳機,下下起手會自然倚賴定人緩速輔助,相信平衡後會好d。

其實SR珍貴咁多,係咪都扲左SR先啦,Turn A可以自己合。而且Turn A把刀係S拳黎講唔算好用。
回復

睇完你地咁樣講,搞到我都唔想拎倒A= =
回復

回復 38# 雷臣

其實佢真係好唔成熟,上次我發表下意見,出下G防方便下D新手玩OC機,
佢就無神神插我種話出G防的話,HKF易汁粒果D,
又無啦啦哂自己又有好多防爆,好多成功核心,咩都唔驚,
對人唔對題,唔係話人就話自己勁,佢真係超級自我
回復