打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [理性討論]CSO 主版扣分制度會不會過於嚴格...

關閉 [複製鏈接]
回復 8# 曲奇bb

由於有另一位版主,佢"好好人"會認為佢係無心之失,幫人刪除。
所以該版規還留著。

至於Case 3,其實只是本人不想追究。
其實管理員說會撤銷血映雪所有評分。
我只是不想多手干預,亦不想追究。
回復 支持 反對

回復 2# 血映雪

咩e家係亂世咩

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
commander2620 + 1 內容精彩

查看全部評分

回復 支持 反對

完全唔嚴!
治亂世用重典...

其實只要俾心機回覆...
唔好Hea得太交關...
倉井影都唔會扣...

以前呃帖扣分扣得嗰五樂點...
有乜用呢?
啲爛帖咪照樣周圍飛...
依家扣十樂點就漸見成效...

你估倉井影以扣人樂點為樂呀?
扣人樂點費力不討好...
仲會俾啲無賴投訴...
你估倉井影唔想耳根清靜吓咩?
佢執正嚟做盡忠職守都係想CSO區好啲啫...

而且倉井影會俾機會人編輯番有錯嘅回覆...
然後撤銷扣分...

咁樣仲唔夠呀?
大家係唔係想樂古變到好似膠登咁爛帖粗口橫飛而又冇人理先滿足呀?
血映雪 發表於 20-1-2013 17:43

紅字: 這個是"扣多少分", 並不是"應否扣分"

兩者有分別

藍字: 這一點我絕對明白, 我於#1 也對他盡忠職守的態度作出了讚賞, 我認為CSO 版的霆需要這一類人才
不過我的重點並不在此

綠字: 請詳述... 因為我不知情, 我的分析也可能會有偏頗的
回復 支持 反對

第三點:

我清楚... 現在是不能評分

我提出的是當一位會員的身份為"記者"時

本來就不應該對任何 ...
曲奇bb 發表於 20-1-2013 17:54

明...但說真的 我自己本身就唔多鐘意比死既規則規限住我做既野
你岩岩第一同第二點都話 規則係死的 我都係咁諗 所以我已經好耐冇睇版規做版主了
意思姐係我已經好耐冇睇住個版規黎扣人分 扣幾多分 隨心所欲 視乎情況而加減樂點 這是我的版主之道當然 我這個不甘於受規限既人...又點會理會記者組有否越權 佢冇扣錯 就唔會覺得有問題架啦
不過其實佢扣完之後 我都覺得有D問題出現左 有諗過佢係唔係唔應該扣 但令我反思既原因就係...
因為我知道大部份人的階段觀念太重了...我本人就認為真的沒甚麼大問題出現了 不過做版主係要尊重團隊精神
話哂而家我都唔係玩單機 所以大家覺得有問題 我都要尊重大家既決定啦
回復 支持 反對

第三點:

我清楚... 現在是不能評分

我提出的是當一位會員的身份為"記者"時

本來就不應該對任何 ...
曲奇bb 發表於 20-1-2013 17:54

你呢啲咪叫官僚主義囉...
咁講求形式...

如果我扣錯分...
俾人撤銷我覺得好正常...
不過如果冇扣錯...
咁唔見得有必要麻煩版主撤銷之後再扣番囉...
回復 支持 反對

回復  曲奇bb

對於你的case 1
我不認為有足夠証據顯示該會員是否有意連帖。
單憑時間和內容也不能証 ...
倉井影 發表於 20-1-2013 17:51

不如以後"系統性連帖"就只扣回回帖分吧
因為以前都是這樣的
只是不知何時開始樂古對"系統性連帖"都當連帖處理...
回復 支持 反對

回復  曲奇bb

由於有另一位版主,佢"好好人"會認為佢係無心之失,幫人刪除。
所以該版規還留著。

至於 ...
倉井影 發表於 20-1-2013 17:59

case 3: 明白了
希望你們管理層會盡快平息事件
在現階段我不認為事件已平息

case 1: 那麼你們需要再商討, 以免扣分標準不一致
回復 支持 反對

回復 10# 曲奇bb

若你做過版主就會明白。
一,此情況非常罕有。
二,我的確會在扣之前,頁頁都睇。我都唔想扣錯人分。(好彩至今,還未有10幾頁的問題求助帖子)
三,就算有,走漏眼,姐係扣少左啦?咪當佢汁到,我睇唔到囉。
請留意,檢查帖子並非100%。
四,係唔係抄襲樓上回覆,會員有否放心機上去,有經驗的話,其實是分到的。
回復 支持 反對

明...但說真的 我自己本身就唔多鐘意比死既規則規限住我做既野
你岩岩第一同第二點都話 規則係死的  ...
滿天星 發表於 20-1-2013 18:03

好的, 那麼我也不作追究了
回復 支持 反對

Case 1:
本人一般對系統連帖做法就是見到便刪而不會扣分
系統連帖一般都是內容一樣的
當然隔了3分鐘以上就不是啦~
Case 2:
樓主的問題是Yes/No Qusetion
回覆有相似也很正常
但我認同該帖有抄襲之嫌
版主做法亦挺好(如果更改了便補回樂點)
他只是希望CSO版回覆質素更好

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
commander2620 + 1 叫左你幫CSO版又唔幫

查看全部評分

回復 支持 反對