打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 橘子半日遊(細字海 未完成-進度80%

回復  Pro乂神手

咁睇完之後系咪要鬧翻韓廠
低能BB仔 發表於 27-1-2013 13:09

緊係啦 為橙橙羅番公道
回復 支持 反對

回復 21# Pro乂神手

橙橙都已經俾人鬧左甘耐 今日終於可以沉冤得雪?
回復 支持 反對

佢話入唔到多數被渡用在,請搵警察,佢做唔到d乜
好hea- -

推得就推死黑橘盜佢阿_呀
一句講晒亂封就亂封啦
回復 支持 反對

槍價喇登登登登:其實韓廠賣槍檔比橘子係唔比橘子賣得平個佢地
而我地比較下兩地嘅價同兑換率,其實兩數差唔多價,冇話特別貴

點解就係得死黑橘賣CV-47、AWP、M4A1等等<---仲要其他嘢,都要用點數買呀
點解又唔見韓服、國服、馬來西亞、泰服、日服等等要用點數買
懶得就

講者自述辛酸客服被插例子:
有人被定為外掛封ac,話乜乜被判為外掛程式->
客服(冇攻擊力及任何電腦技能)幫玩家反影叫測試組check->
攻略路線一:                                                       攻略路線二:
測試組發現有問題->                                           測試組發現冇問題->
叫韓廠搞但冇左解封件事->                                  同客服講冇解封->
客服冇辦法交代->                                              客服同玩家交代->
被轟gg(bad end)                                               被轟gg(bad end)

所以講者話玩家同客服有時都係無辜嘅
元凶係韓廠,韓廠隻game嘅system(都係韓廠),測試及技術部(矛頭倒戈了www)

你信晒就真係太天真啦
回復 支持 反對

攻略路線一:                                                       攻略路線二:
測試組發現有問題->                                           測試組發現冇問題->
叫韓廠搞但冇左解封件事->                                  同客服講冇解封->
客服冇辦法交代->                                              客服同玩家交代->
被轟gg(bad end)                                               被轟gg(bad end)

^路線一:咁姐係有誤封啦
回復 支持 反對

其實橘子也可以再做好一點

看一看中國大陸的「世紀天成」,客服定期與玩家交流

另外經常推出優惠活動

相反橘子...它肯送永久槍已經奇聞

所以有一位ava玩家說:「代理商不停送禮物是不能令玩家真正喜歡一個遊戲,只有細心和認真對待玩家訴求的代理商才能贏得人心」

橘子,你聽見嗎?

拜托你們善用網絡渠道,你們的樂古GM根本毫無作為,只是定期發布一些沒有什麼用途的新聞

試問玩家怎會對你有信心嗎?

還要說自己完全沒有誤鎖一個帳號,我真是無言了

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
人渣二世 + 1 講得極好..由其最尾果句..成段野核心講曬出 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

呢個一定要推啦,快d完埋佢比我睇
回復 支持 反對

比我上到去一定係咁投訴-.-
回復 支持 反對

有咩收獲?
回復 支持 反對

回復 1# ALVIN2719

辛苦哂la 樓主, 令我地對橙橙既行政架構有更多既認識 =]不過個presenter又講得都有理, 橙橙始終都只係代理商, nexon先至係大佬,
有時橙橙都唔可以話哂事(封bug,外掛, 槍太貴...)
回復 支持 反對