查看: 7390|回復: 50
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 原來有人認為網上交易,係先ACC後錢架,你認為點?

卐啊WING乂 早一-兩個星期就見到佢主動問人收電鋸ACC啦..
咁我諗住我見我自己就快唔玩啦..我就話,我想放比佢..佢亦都出好高價錢..
跟住佢自己主動咁問我...你有無銀行戶口?我話有...跟住佢話想銀行交易
跟住我問佢拎電話,佢話佢手機壞左,咁我問佢你可唔可以比你屋企電話我呀..佢話佢無屋企電話(諗住都OK,算啦,都係先錢架啦正常,老規則呀嗎)
我話你可唔可以等我幾日呀,而家唔係好得閒呀,因為我想改一改番我D資料先呀,始終有真有假D資料(佢就好心急,快D改啦!急住要玩呀)
佢問我可唔可以比佢玩住先,我當時緊係SAY NO啦..始終比人亂咁入..我點知佢係我個ACC會做D咩呀,比人誤鎖咪大件事
之後過幾日,我就密佢,我OK架啦,你諗住幾時交易,
跟住佢無啦啦同我講,你比左你個ACC我先啦...我改到就入數比你(心諗:你唔係真係當我傻呀!)
我就同佢講..下,你當我正阿嬌呀?佢就話,下..我話明先ACC後錢喎!(我好記得佢係無講過呢句說話,暗示都無!!)
我同佢講,如果出面玩CSO既人,有人真係在網上交易,係要人先ACC後錢既,我CUT J比佢睇...我叫佢去樂古搵一個比我睇,有既,我淆低唔CUT,我死全家!
(當然我自己都知道樂古D人多數都係先錢後ACC如果網上交易,如果唔係我都唔會夠彊咁講啦)
之後佢就離哂我D問題,又話我昆人想..我叫佢如果我真係昆人,你咪報警囉!你都17歲,應該就快18歲啦都!
你可以告到我架..有哂入數紙,有哂交談紀錄
跟住佢又話咩,你咪昆人囉,昆9..又話叫我唔好屈佢,仲知係咁講到自己無咩野咁..之後佢就OFF左
大家評一評啦,先ACC後錢,又唔比屋企電話你,又唔比手機電話你,比你會唔會放個ACC比佢?你會覺得佢想點?
回復

點解禁鍾意講(如果吾係,我就切!)
回復 支持 反對

點解禁鍾意講(如果吾係,我就切!)
MAKxCF 發表於 15-4-2013 21:56

有D野我緊係諗清楚先講啦..我就係知佢一定搵唔到,我先講姐
佢個時都避開答我...講其他野..
回復 支持 反對

有D野我緊係諗清楚先講啦..我就係知佢一定搵唔到,我先講姐
佢個時都避開答我...講其他野.. ...
Paul1234567 發表於 15-4-2013 21:59

不過佢講17歲我就吾多信
    係昆都吾出奇  常見問題
回復 支持 反對

不過佢講17歲我就吾多信
    係昆都吾出奇  常見問題
MAKxCF 發表於 15-4-2013 22:03

佢話自己17歲,出黎做野,無讀書
回復 支持 反對

佢話自己17歲,出黎做野,無讀書
Paul1234567 發表於 15-4-2013 22:07

Mobile phone number 都吾比已經怪la

因為 mobile phone 有來電/
回復 支持 反對

Mobile phone number 都吾比已經怪la

因為 mobile phone 有來電/
MAKxCF 發表於 15-4-2013 22:12

我諗住正常都係先錢後acc,所以都唔執著呢樣野,但佢要求先acc個一刻,我終於知道佢有咩目的啦
回復 支持 反對

無電話巳經99.9%一定昆
回復 支持 反對

放AC約出來面交好D
請佢車錢網巴錢,交易完成就散人
好過乜聯絡方法都唔知就交易
回復 支持 反對

其實 唔好交易最安全
回復 支持 反對