查看: 1681|回復: 20
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[商團討論] [暑假重玩] 新手起家集中討論區 (老手也請入)

暑假來臨,相信有唔少人好似我咁,手痕想玩一玩巨商,但係我地都面對一個問題,

就係巨商只剩老手/神手,整個遊戲既生態已經唔再適合新人加入。有見及此,我希望各位老手係到幫下忙,指點下新手如何上路。

首先有兩個具體問題要解決:

1. 有什麼方法由零開始賺錢?

因為在大田一帶的人都是在收買貴價物品,已不見有人收藍石/鐵等新手能打到的材料,那新手要如何起步呢?

2. 沒有人賣低lv兵

市面上的玩家都在販賣200lv或以上的兵,而沒有人放售 40、50、55lv的,在此,我希望有老手幫忙升一批低lv兵賣給新手。

就我所見,巨商已經走入衰落,原因是沒有新玩家加入。

根本問題除了外掛,也因為整個生態不利新手加入,不買點數/巨錢根本不能起步,

所以,希望各老手看到此post,能出一分力,使巨商成為對新手友善的遊戲,有新血的加入,遊戲才能平衡、長遠!

回復

40/50/55lv兵要升不難, 有禮貌既, 拎兵位即升都仲可以
回復 支持 反對

要升40,55,50真係吾難。如果要幫忙可以搵我不過我祇係一隻小玩家能力都有限的
回復 支持 反對

回復 1# 羊奶煩

藍石青赤石個D商1我長收..至於40~60兵需要時可以幫手馬上升..
回復 支持 反對

最大敵人是高科技,台灣狗,強國人,收賣佬
回復 支持 反對

都快7月中 都仲冇更新

看來也快經營不下去了

太多其他正game

港橘又不會搞一些拉客的活動,只一直出呃$抽寶, 封書又一直不正常賣 不可交易就好. 明明最多人會買的

就算再多的人肯幫新手.. 也少人加入
回復 支持 反對

各位真係熱心!

請問藍石青石等等詳細價格係點?

仲有無啲咩係新手打到又放到?

各位講咗可以幫手升兵既老手可唔可以留低巨商內既名,俾我係入邊搵你?
回復 支持 反對

商幾
回復 支持 反對

回復 8# 巫女

利申: 我是商一的

舊AC叫羊奶鵬,賣了,現在的AC叫禮梵 。(禮=戈廿,梵=木戈)
回復 支持 反對

搵團入
回復 支持 反對