查看: 83257|回復: 297
收起左側

法師討論區

各位可集中在這討論有關法師的技能,
或是法師的配點方法!
回復

法C 4體2心
PK會唔會勁過5心1體,4心2體,3心3體,同全心?
回復 支持 反對

原帖由 hong1991 於 2006-12-13 21:15 發表
法C 4體2心

5心1體 and 4心2體,同級數同初動同屬性層數,無得打,會lose。

3心3體,同級數同初動同屬性層數,5 5 波,看誰回吐數值高而快。

簡單d說,心是加強內功攻擊力。
全部用計數方法的。

所以個人意見,多d同人比武,提高自己經驗。
回復 支持 反對

原帖由 hong1991 於 2006-12-13 21:15 發表
法C 4體2心

3心3體會win
因為加心的魔攻不會太大明顯
但加體的效可能更明顯
再者, 法c對法c還要看抗性的
但建議法c應重體輕心的
回復 支持 反對

我d朋友話心加到100
之後就要全體
可以幫到你嗎??
回復 支持 反對

=. ="100心會唔會多得制~我覺得60心都ok了~90都多左d~唔好100~第日要洗點就難搞~
回復 支持 反對

-____-一般法C...唔計EQ有1500MP已經夠用..太少MP就要食符頂上-口-
少MP同其它職打都無乜著數-.-(同小MP職P除外-.-,同拳..唔使打LA+_=)
如果咁岩法C VS 法C...係鬥多MP的- -不要忘了-.-

點先可以有1500MP呢- -?
照我粗略估計..10X心已經有13XX~14XXMP-.-
再+埋被動內力-.-夠晒-0-

P.S:+心係唔會+五行既攻擊數目,+心..只會+無屬性攻擊..姐係無視物理防禦-.-(類似+得心多,爆護爆得快)
回復 支持 反對

原帖由 KK君 於 2006-12-18 20:29 發表
-____-一般法C...唔計EQ有1500MP已經夠用..太少MP就要食符頂上-口-
少MP同其它職打都無乜著數-.-(同小MP職P除外-.-,同拳..唔使打LA+_=)
如果咁岩法C VS 法C...係鬥多MP的- -不要忘了-.-

點先可以有1500MP呢 ...

唔係幾明你心既解釋..
回復 支持 反對

原帖由 hong1991 於 2006-12-18 22:29 發表

唔係幾明你心既解釋..

姐係~~~~
假設你有12層紅蓮
平時紅蓮扣怪扣1300左右
就算你+心+到1000
佢都係扣1300左右(係唔會+OR-)
只係O係怪有護戈陣,D護扣得特別快-.-(這就是全心法PK一流的原因)

仲唔明?
又例如.....
假設你有1層既吐納
你只有強介OR換介OR升技先可以補得多D
就算你+到1000心都好
佢都係補咁多=.=
回復 支持 反對

原帖由 KK君 於 2006-12-18 23:03 發表

姐係~~~~
假設你有12層紅蓮
平時紅蓮扣怪扣1300左右
就算你+心+到1000
佢都係扣1300左右(係唔會+OR-)
只係O係怪有護戈陣,D護扣得特別快-.-(這就是全心法PK一流的原因)

仲唔明?
又例如.....
假設 ...

= =""我搵你挑機
==================================================================================
全心=升lv型∼全體比武和頂王型~最多人用4心2體∼遲d會好廢= =””全體才是王道!!!!!!

當然佢既死敵係全心∼但抗高多數都羸∼頂巨陵神∼當然要搵全體法><"V

回復 支持 反對