打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 『天翼之鍊』樂古公會 - 會名大務集 (初選) 希望各位齊齊享應

關閉 [複製鏈接]
會名:天翼之樂園  ..個"ソ"字..可以轉做日本字..
含意:因為..我地一齊玩天翼.. 依家天翼轉左代理 ..我地期待左好耐既天翼可以玩番..天翼就好似我地既樂園咁.. 所以我覺得呢個名..都幾大意義嫁.. 最好就可以做到最強既公會啦.. 希望入到會既人..都係熱愛天翼呢隻game既..     其實仲有既...咁話明樂園..個樂字..可以代表係樂古開哩個會啦..  而樂園..就好似人人玩得好開心..係一個天堂咁..  就係咁啦-3-'..我諗應該冇喇..  希望被提名啦^^"

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
┴波波池┐ + 10

查看全部評分

回復 支持 反對

會名:nakuz之翼
含意:英文好睇(=])   成個代表樂古人既天翼

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
┴波波池┐ + 10

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

名字:翼之樂古
含意:樂古+天翼...
回復 支持 反對

名字:神話
含意:這次天翼重開..希望多人..
因為..台灣初開..有很多人說..天翼是神話..
是最美好的2d遊戲..人數也是神話級..
特意改這名..因為..我們要重現天翼神話時期.."
(p.s:這是真的..當然大家都是這樣說..人數比美n-age..)
不過那時期有玩的人..現在也有重玩的..少之又少..我是其中一個= =.."

回復 支持 反對

天悅之城
代表天翼,看見本公會就等同看見喜悅
城代表我地鍾情天翼既人數不能忽視
同時代表大,廣泛,一個人選公會都想搵個多人的
我地係鍾情於天翼之中最喜悅的一群
回復 支持 反對

會名:夢想星ソ翼
含意:我們往夢想進一步吧,那難得天翼重開了,我相信樂古可以創下奇蹟
  星的音是因為z,取至nakuz。代表樂古,我希望大家可以完成自己的
      夢想!
回復 支持 反對

風之谷
含意:我們在天翼之鍊中飛翔
回復 支持 反對

波波-口-..咁幾時..到期牙?.. 幾時投票?
回復 支持 反對

回復 #19 添. 的帖子

= = 慢慢黎 唔洗急..
因為天翼公測6月中先到..慢慢都得..
最重要係..搵到個有意義既公會名..

重有 波波池 .. 係咪加左分=入選

回復 支持 反對