查看: 3119|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] PC GAME WEEKLY曙光稿_1 (幻術篇)

小弟之前打落...希望幫到手!!

幻術師影楓週記

大家好,這是我第一次投稿,所以如有錯唔,多多包涵,首先自我介紹一下,我係一位入世未深的小男生,最愛玩網上遊戲,有三四年網上遊戲經驗呢﹗現在最愛玩曙光II(不是買廣告呢﹗真的好玩丫﹗)玩過曙光II的人多數都見過我呢。小弟正是影楓相信有好多既讀者都認識我由今期起我這位資深的曙光玩家為大家分析一下配點,選職等重要問題,當然唔少得團戰心得啦﹗

你配錯點?!你覺得唔夠強?!你覺得人地勁過你?!
唔怕!!!宜家小編我一連幾期會教你最強配點,同各職業既PK大法令你打得有型,玩得輕鬆……

幻術師最強配技大公開?!
講配點緊係要講我隻人仔本身既職業先喇!!小弟花左3個月既時候,留意好多高手,自己諗出來的。幻術師多數用來同人單P,而且可以話係最強單P職業,而且現時52級以上的幻師不多。希望為大家提供一下我的54級幻術師的配點心得。睇完包你想升返個幻術師。

以下是我的配技:
5.
虹光術 Lv3 - 不洗講,加魔攻既唔點唔得…之後都會點高。暫時點住3級加60魔攻先…
2.月影之吻Lv6 - 6級就得,只係為左52級既暗影,。
6.
暗影狂襲Lv1 – 52級可以學到月影既進階技,同月影之吻一樣回得好快,可以不停使用。魔攻傷害比6級月多一點,再加上會附加降低敵人魔防既效果,連續施放既話都幾好,建議一路點上去。
7.
魔盾術 Lv3最適合與魔師PK時使用,用左俾打唔洗驚…但係仍然會被人定到,若果只點1級就大問題,可以既話就點到3Lv以上
8.
入夢術L3 - 40秒。又一打王同PK既必要技能,可以令對方定身
9.
詛咒術Lv3 - 可以令對方麻痺20
10.
沸血術Lv6 - 作用是先扣對方一定既血,再慢慢扣血30秒,暫時我一下扣對方88 HP左右。打人一下一減成千血,再咁扣下扣下。真爽﹗﹗
11.
迷惑術 Lv1 - 團戰最重要的技能,大範圍的入夢。

秘技區 - 幻術師PK大法-
若對方用弓的話,會俾對方射好多下才可以令佢入夢,我的方法是,入夢 > 走位 > 月影or暗影 >入夢,如此重覆。如單對單的對打,十場有九場都輕易取勝。

覺得唔錯既話...請回應下丫...
遲D我會PO埋賊仔...快回喔
由於呢篇野都打左成半年...希望大家唔好見怪

回復

唔錯啵@@
有點想玩幻...
回復 支持 反對

54= =?
幾耐前架@@?
回復 支持 反對

原帖由 山崎卍 於 6-1-2008 23:37 發表
54= =?
幾耐前架@@?

半年前-3-
死未>口<
回復 支持 反對

其他係邊= =?
未死得
回復 支持 反對

原帖由 *影豬* 於 6-1-2008 22:54 發表

幻術師影楓週記

大家好,這是我第一次投稿,所以如有錯唔,多多包涵,首先自我介紹一下,我係一位入世未深的小男生,最愛玩網上遊戲,有三四年網上遊戲經驗呢﹗現在最愛玩曙光I ...

賊個到     留番比我            我想打
回復 支持 反對

魔盾.....唔係想像中咁好用- - 對幻...同時間入夢先...就算你入夢完人地..開魔盾打人..人地入番你 都係曬左- -   對ec...定身..30秒魔盾冇了...(60lv可以連定!?)  對法師比較有用d..人地冇定 跟本就係屈住隻法黎打...
忽血....雖然lv6每2秒88..但冇進階技...到左6x,7x效果不大  12點sp太多了--

大訓...我覺得必學@@...團戰時真係搞到人地好鬼煩

本人56幻@@...幻鬼  相信好多舊人都見過  而家冇玩了- -淨係黎樂古睇o下
回復 支持 反對

傻影哥唔係冇玩曙光啦咩==
回復 支持 反對

原帖由 *影豬* 於 6-1-2008 22:54 發表

幻術師影楓週記

大家好,這是我第一次投稿,所以如有錯唔,多多包涵,首先自我介紹一下,我係一位入世未深的小男生,最愛玩網上遊戲,有三四年網上遊戲經驗呢﹗現在最愛玩曙光I ...

幻c不可能係最勁pk
pk我用賊      如果同lv    你唔訓我   我唔定你    我以有時間殺你了

如果用定用訓    我還有時間秒殺你          第一    潛              潛完之後影縫         之後定左   用毒你 (大約3秒時間)之後重有2秒

閃影刺    之後打佢2下都死          如果佢唔死     重有1招   打佢幾下   又係3秒時間   之後轉用大技   之後打佢2下       一定死

p.s.其實唔用大技佢都死左
回復 支持 反對

原帖由 liukit12345 於 7-1-2008 15:28 發表

幻c不可能係最勁pk
pk我用賊      如果同lv    你唔訓我   我唔定你    我以有時間殺你了

如果用定用訓    我還有時間秒殺你          第一    潛              潛完之後影縫         之後定左   用毒你 (大 ...

用定用訓你用盜點打~__~?隋非miss左ja
真係講定到,你出得黎都比人訓左先了=_=仲邊有咁多時間比你潛?
冇記錯幻招訓可以話係出得最快,同埋就算你岩岩潛到,呢隻game計四寫唔入
你岩岩潛到都會中訓~miss另計
回復 支持 反對