查看: 2607|回復: 24
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 高手們救救我-ec問題

請問ec應該點咩技能同埋如何打怪?真係唔識=.=冇人發表關於ec ge post
回復

打怪問題就答到你...
用獸型快技打...
但學乜野技我真係5知
回復 支持 反對

睇你想用咩形打怪

人形: 定身( 可有可無 ) →聖光x責→x言術

獸形: CD較慢個招( 可有可無 )→CD較快個招→CD較快個招→CD較快個招
回復 支持 反對

百日哥哥ec都識玩  好叻  我心入面加你分
回復 支持 反對

1. 唔好叫我百日哥哥= =
2. 以前有隻50ec = =玩過下, 所以識小小
回復 支持 反對

定身.聖光盾.聖光xx..回血自己點pk一定有用
12lv學招獸技..8lv個招係你打怪3下12技..仲有少少血..下次打就要8lv 12lv 12lv
回復 支持 反對

基本上,幼獸技係要學的,反正唔洗用sp學,通常打怪升lv都係用幼獸技
治療狂暴,基本上都係要學,除非可以捱到50lv,解任變3階之後用進階狂暴

至於人形技,就要睇返自己想要咩技
聖療術,ec+hp技,作為ec冇理由唔學的
聖光之鏈,在1min內持續+hp,都好有用
聖光譴責,扣物防技,打王時好有用(如果加埋戰士重兵扣防技,打王好易打),因為ec回mp回得好慢,有時用短兵/長兵打王仲好過用魔攻技 = =”
定身術,定人定王定怪都好好用,不過有d大王係定唔到的,要注意了。定身+埋聖光譴責,係我打王ga組合招數
聖光盾,可以不受物攻傷害,時間為30秒,逃走、定身miss左時用
神聖祝福,全屬性點+30,只可加比一個人,唔嫌麻煩可以不停加
70lv以上的技要用技能卷學的,如果有技能卷,學晒佢都無妨,因為唔洗用sp的,只要升lv2才要用5sp @_@
言靈術,人形攻擊技,可以cut人/怪技
女神祝福,加全隊人屬性點,lv1有2mins,lv2就有4mins,不過屬性點加幾多,本人冇留意
聖光照耀,可以高速施法,本人未有呢本技能卷(唔知幾時先打到 = =)
生命之泉,聖光之鏈的進階版,可以加全隊人,lv1時間為30秒,lv2時間為1min
神聖彗星,人形大範圍攻擊技,可令目標全屬性下降

以下是本人建議可以唔學的

箴言術,最低lv的人形攻擊技,如果唔係用人形打怪,基本上可以不學
武神之光,加物攻技,不過加得唔多,加左打怪扣多2~7左右,如果要學,就要學箴言術到lv,本人覺得冇咩用同好晒sp
解毒術,我冇學過,聽人講同賊打比賊毒左可以解,不過我覺得冇咩用(因為我唔pk的)
仇恨遺忘,冇咩ec學,我都冇學,所以唔太清楚呢招實際有咩用途
神聖干預,人形大範圍攻擊技,並有機率降低對手暴擊率,魔法攻擊力、攻擊力,持續10秒。因為本人好少用人形技打怪所以冇學(慳返d sp)
生命復甦,可學可不學,基本上好少人叫ec救,因為d人通常用噹噹復

聖光結界,ec大範圍+hp技,同樣係可學可不學,不過本人有學(當時是為了辣b而學的,打團戰用,真懷念以前的神奈川…愈講愈遠了~XD)

希望可以幫到你啦~~
回復 支持 反對

我同你D技差吾多@O@''
70以上個D冇.___.
我D技係個時古古幫我學的-V-''
佢幫我學完我就冇玩- -''
回復 支持 反對

70lv以下o個d,我都有玩過,除左解毒術、仇恨遺忘呢2招冇學過 (忘塵用左2大支,一支係洗武神之光用,一支係為左辣b用ga kaka~)

70lv以上o個d,要打技書,我都未打齊 \口/ 豬be幫我打 kaka
回復 支持 反對

想我死可以直接D.___.
我點打><!?
回復 支持 反對