查看: 2400|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

bandit camp training guide

關閉 [複製鏈接]
上網睇到一個唔錯既升lvl 方法 , 見好似好多hk人都唔係好識 , 就開左個post. 今次我地既場地係 ----- bandit camp
只要用5蚊買shanty pass 就可以入到去.

藍色圈為pure場 , 紅圈為90+場

如果你身上有god item ( sara / zammy ) , 呢班人就會自動 att 你。由於果到係mulit 既 , 所以要帶野食。

先講老手場 : 老手場為 [ L ] 字型既係最好 (我覺得) , 所用既裝我會用下面既裝。
血30以上就用呢套裝。 30以下用guthan補血。

如果唔夠錢買 , 可以用食物 , 但極[晒]時間 , 有失係到train快exp 既忠指 , 故此並不recommend。但係仍要帶5樣補12血+既野,緊急時用。
入到去是好wear 你既god item . god item 我就搵到sara cape from mage area。[你唔駛玩完個mini game 都可以打包走咖]
當然入到去唔係亂咁企。企位有兩個 , 下面就係我常用既企位 , 扣得多d血[因為多d人打你] , 不過快升lvl [因為多d人比你打]
有x為冇咁快 , 冇x係我企位置。
<----都係最常企既位置。
pure 專用場並沒有特定企位 , 因為多數用---*monk robe + protect from melee*--- ( 果到超多人 , 老手都應該開prayer )
呢到升lvl 大概 40-60k exp 一粒鐘。不過一定要去d小人既world , 如果唔係有好多人同你爭。weapon 就睇你升咩面定(att = whip , str = dds + skimmy )。裝可以用bandos。呢到可以係 mage / range 既場 , 不過岩 bursting/barraging / chin 多d [ mulit target , at bar ]。 god item 可以係 sara legs / book 。guthix 係呢到應該係冇用既。第一次開 guide, 有錯請指教 。

回復

====nvm====

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

is red chins good to train here?
回復 支持 反對

UM 我記得我去過次 見到係BAR入面既多數都係D高LV BOO..
因為入面D BANDITS係 70幾LV ,, 會唔會對PURE唔係咁好呢 =/ ?
我唔係咁清楚-3- SOR`

而且上次經驗,, LASTDAYHERE 講得岩 帶 RING OF LIFE 應該唔會有事,..
帶WEALTH RING無用的- -'
其他就有個小貼士, 假如有人搶怪咁點呢? 以帳棚為例, 你阻住個出口就得了,
多數人會企係個門口, 咁出面D BANDITS都打到佢., 但係只要你企係佢面前,
D BANDITS打唔到佢就會打你的.
回復 支持 反對

nice guide.. why not teach me what to say when noobs come and takes your spot?
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

good job.wrong >.<

just bought a full guthan- -[[bao_21]]
回復 支持 反對

UM, 睇得出你用心去整個Guide, Anyway, Thank you and support,
不過好多野都可以補充一下,
例如:
1. 應該帶D 咩?
2. 要顧及低LV, 高LV 基本上唔再需要係BANDIT TRAIN, 因為BANDIT 整體黎講唔算最好
3. 有冇其他野HELP 到?
回復 支持 反對

pure 講左帶 p pot , 因為要開 prayer protect from melee and u take not hit...
noob黎搶place 可以叫佢switch , 唔switch 可以同佢玩一陣 , 佢就會走 , 再唔係就switch world .
ps:可以用魔毯飛去beddin camp 再行。waterskin is for 你黎果陣 , 但係證實左你去之前唔好著裝就一定唔會有事 ( 如果你快既話 )。chin ranging 係 pure 到好d , 但係要帶 p pot [相信你有錢買 chin , p pot 唔成問題 , pure 亦一樣]. chin 係果到可以打到好多人 , 都唔錯。 thx for reply
回復 支持 反對