查看: 2737|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

關於國戰(新手必入)

近排因為[外掛]冇左 所以多人玩 因此多左好多新手

大家知唔知國戰點先嬴?(鬼都知啦 上面條野扣哂咪嬴囉)

無錯,但大家知唔知點先會扣?有三個方法

1.直接打據點
2.佔領地方(據點會在國戰中長期扣血,如果我方佔領地方愈多,血就扣愈快)
3.殺人

既然係咁 咁有人話,我成場殺好多人嫁wo 點解都輸

因為,你佔領地方少,對面佔地方多 因此據持續傷害比敵方扣得多

所以,希望各位新手玩國戰唔好只殺人(成日見到有人開波即衝去殺人)

擴建比一切重要! 
回復

回復 樓主 的帖子

你看過藍國新手團嗎-.-"....
擴張度大約70%...
血量比對方小...
因為大量可愛朋友出召後跑去送死
沒血不解召...

不太同意樓主某一樣-.-[[新手xxxx,開波即衝去殺人]]
打國戰是合作...一些人擴建...一些人殺人...
不要以偏概全...

新手擴建比殺人
輸得更可悲...

回復 支持 反對

原帖由 ericmc 於 18-7-2008 10:26 PM 發表
你看過藍國新手團嗎-.-"....
擴張度大約70%...
血量比對方小...
因為大量可愛朋友出召後跑去送死
沒血不解召...

不太同意樓主某一樣-.-[[新手xxxx,開波即衝去殺人]]
打國戰是合作...一些人擴建...一些人殺人 ...

藍國新手團就未見過
不過今日打成日 成日都好多新手
全場得2-3個水工 d新手全部衝去殺人
仲有 你話新手殺人好過起野 咁唔通等於佢地永遠只可殺人唔可以起野?
我呢個post只係講比d新手知
要嬴唔一定要靠殺人
絕對冇叫佢地亂起野- -
如果要佢地亂送殺 不如做水工好過
回復 支持 反對

回復 3# 的帖子

起野....起方塔係個格離...
仲要連起幾個....
擴張...同一個位起方塔+侵蝕
無叫..同叫左...係無乜分別-.-...
叫新手解召...佢一樣可以唔解...同道理
仲有...有幾多個人真係留意左下角呢....

做水工-.-?去殺人仲好
比幾個戰士黎...成班叻仔叻女企係到掛機~水工常見
無血坐主礦

殺人...你高左lv...點都要沖上前線殺人...
擴張...新手有必要去嗎...
         每個人也要嗎....

回復 支持 反對

原帖由 ericmc 於 19-7-2008 01:31 AM 發表
起野....起方塔係個格離...
仲要連起幾個....
擴張...同一個位起方塔+侵蝕
無叫..同叫左...係無乜分別-.-...
叫新手解召...佢一樣可以唔解...同道理
仲有...有幾多個人真係留意左下角呢....

做水工-.-?去殺人 ...

依你咁講 如果有場多新手=必輸?

首先我覺得你講d新手唔係新手 係超新手
連塔都唔知點起
同埋我個post係post比唔起塔 開波掛住殺人的新手知
我都覺得殺人冇問題 但都要睇番次序
擴>拆野>殺人(最後擴好哂先殺都未遲)
如果開波只顧殺人 比人擴哂d地方
咁唔通又要哂時間去拆佢地方?.?先至再起? p.s. 你都知唔可以係敵人地方起塔(除左-蝕塔)
你開波都可以整亂水隊 但你都要兩面顧好先得

回復 支持 反對

ser1藍國經常冇人自動地去亂水,
唔亂水又擴得慢唔輸至奇
---------------------------------------------
有時見同伴唔夠打,
幫佢殘廢左敵人,佢唔打,去打第個,咩事?
我一走,佢88得,搞笑
回復 支持 反對

藍國新手多得可憐
有意跳去黃國or紅國
回復 支持 反對

我都係新手=口="
唔知d野起邊好@@
回復 支持 反對

原帖由 Fortexxtam 於 19-7-2008 01:27 PM 發表
我都係新手=口="
唔知d野起邊好@@

拿..等我教你啦

一開波 你有兩個選擇:

1.主水取水
你可以係你據點旁粒主水晶收集 可以快d擴塔

2.搶點取水
你一開波就即衝去地圖上有水晶地上(地圖上白色一點)
又係一個擴建方法

你新手 講多d野比你知
我地擴建同常起方尖塔(方尖塔用途係代表你國家已經佔領果到)
個佔領範圍都唔細 所以要比敵人起得快

*important:要記得如果附近有敵人方尖塔 果個範圍你就會起唔到野(除左-蝕)

如果你國佔領地方愈大 敵人據點扣持續傷害就愈多

所以我地成日見到有人嬴人地成1-2條血
回復 支持 反對

我而家都未開始玩
都唔知玩唔玩好~_~
雖然而家係冇外掛
但過多幾個月又...
我揀咩國好~"~?
回復 支持 反對