查看: 5021|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家覺唔覺學警追擊無左謝天華.....

關閉 [複製鏈接]
頭像被屏蔽
回復

孝哥: 無左個爛gag王

laughing死左之後好似悶左..
唔夠緊張..
回復

爆《學警》劇情,Laughing哥未死拍續集

LAUGHING查實未死嫁 佢遲D會出番嫁

Sub-title 1 : 刪棄屍片段留後路本週三(18日),第22集《學警狙擊》內容交代Laughing哥被孝哥發現卧底身份後,命鍾立文槍殺Laughing哥。原本劇情還交代鍾立文親手將 Laughing哥放入麻包袋棄屍大海,以示Laughing哥真的死去,但出街版本卻刪去這一幕,留下伏筆,待續集翻生。

監製黃偉聲對此答得鬼馬,「佢係咪真係死左等大家估下囉 !總之我地唔抺殺Laughing喺下一輯《學警》出現0既可能性。」而謝天華亦說:「我當然好想Laughing唔使死,可以喺下輯恢復身份,一切由監製決定啦。」

其他被剪劇情

Sub-title 2 : 原本版 -- 第七集臥底身份已揭根據原本劇情,Laughing臥底身份早在第七集已露端倪。那一幕講述江世孝於社團兄弟面前做大龍鳳,扮嘢要斬貼身忠僕亞忠隻手,Laughing哥看在眼內擔心身份一旦被揭會滅口,於是匿埋一旁擲銀仔決定自己是否繼續留低做臥底。但最後監製唔想其身份咁快開古,所以呢幕無得留低,剪!

Sub-title 3 : 苗僑偉金剛斷背情點解阿忠極力反對孝哥同芯姐一齊?喺下星期結局篇,原本有一幕交代亞忠回憶當年和孝哥喺台灣坐監時發生0既斷背關係,以交代亞忠因愛生妒,才會憎恨情敵芯姐。
雖然兩個男人無喺鏡頭前攬攬錫錫,但就以亞忠情深眼神,和經常借故捉住孝哥隻手嚟表達曖昧關係,而鍾意女人0既孝哥為令亞忠日後仆心仆命為佢辦事,故意同佢玩錯摸,可惜呢幕因刻情過長被迫刪剪,令觀眾無緣睇到三哥處男斷背戲。
回復

Sub-title 1 : 刪棄屍片段留後路本週三(18日),第22集《學警狙擊》內容交代Laughing哥被孝哥發現卧底身份後,命鍾立文槍殺Laughing哥。原本劇情還交代鍾立文親手將 Laughing哥放 ...
搞搞野 發表於 20-3-2009 13:38

原來有咁多野剪左- -...不過我古佢下輯應該會出反黎...唔係剪黎做咩
同埋tvb係咁..多人支持就會拍續集...tvb風格
回復

頭像被屏蔽
回復

冇左佢成套劇真係會失色好多
回復

無咁好睇[[onion_77]]
回復

冇咁好睇就緊嫁啦...不過咁樣佢先會令人對佢印象深刻
回復

Sub-title 1 : 刪棄屍片段留後路本週三(18日),第22集《學警狙擊》內容交代Laughing哥被孝哥發現卧底身份後,命鍾立文槍殺Laughing哥。原本劇情還交代鍾立文親手將 Laughing哥放 ...
搞搞野 發表於 19-3-2009 21:38

原來呀忠真係GAY 架
回復

冇咁好睇係必然既事了
話曬佢做呢個奸角做到咁出神入化..
回復