打印 上一主題 下一主題
收起左側

一個屬於 "型男索女"的聊天室 天天更新 開放狀態

我day off呀,搵馬季頂住先啦
回復 支持 反對

kit2234560 發表於 31-5-2020 19:45
記者 : 你地咩關係呢

我思:我成日上佢屋企飲咖啡,你話呢?
回復 支持 反對

軟硬應邀出席於維園舉行的「民主歌聲獻六四暨燭光晚會」活動

六四當晚阿kit、我思首先與快必譚得志唱出經典名曲《大地》及《長城》

及後為大家帶來新歌《繼續革命》

活動完結後我地成功捕獲軟硬,睇下佢地有咩講?

記者:你地擔唔擔心會比人秋後算帳?
回復 支持 反對

錄低左比你啦

利君雅:歡迎大家收睇視點31,我地今日既議題係國安法的利與弊

今日請黎我思同葉劉淑儀討論下呢個問題。

咁你地可以開始。

我思:Regina,你先啦,我對靚女最有風度。

葉劉:一句講晒,國安法係必須要推行,唔需要理咩制裁。

我思:嘩,乜你咁講野呀,你唔旨在大把商家旨在,你黨友田北辰都反對啦。

葉劉:有咩大得過國家安全?點解要受外國威脅?

我思:你唔體諒下田二少都體諒下特首丫,佢兩個仔仲係外國架。

葉劉:你唔好扯到咁遠啦,你同老娘講政治?你覺得你夠班入立法會咩?

我思:夠唔夠班就唔係你同我講既,係由選民選出黎架嘛,唔怕同埋你講,我會空降香港島同你爭。

葉劉:你入到閘先算啦,你都係適宜返去唱歌拍戲,議會唔岩你呀!

我思:做咩咁驚姐

利君雅:好喇,你地冷靜d先,我地去一去廣告,轉頭返黎繼續視點31。

回復 支持 反對

kit2234560 發表於 31-5-2020 19:45
但你亦永遠不見怪

孖我思出新歌;曾俊華力撐我思參選立法會

日前阿John邀請我思參與抗疫籌款音樂會

兩人一開場jam左接近十分鐘既結他solo,網民都都紛紛表示聽出耳油。

話時話,大家都估唔到阿John手結他咁堅喎。

曾俊華:我後生夾開Band架嘛,我係美國讀書果陣有同d鬼仔夾,果期好興鄉村搖滾,show我都出過呀。

記者:真係估你唔到喎,聽講你同我思會有新搞作喎?

曾俊華:我地黎緊會出隻新歌,大家期待下啦。

記者:咁你又點睇我思參選立法會?

曾俊華:絕對支持啦,成個演藝界佢都係數一數二比較敢講野。

記者:睇唔睇好我思當選?

曾俊華:呢個就言之過早啦,不過已我思既名氣應該問題不大,係擔心佢經驗唔夠姐。

記者:會唔會幫我思助選?

回復 支持 反對

上黎做下我樹窿得掛

好_炆,有個女同事玩bass,大家傾開,佢話本身有個女主音同男鼓手,差個結他手,問我夾唔夾下。

咁好啦,我應承左,早幾日第一次夾,個枝女bass連amp線都唔識駁,都算。

幫佢搞掂,佢地同我講話夾廣東歌。

我話廣東歌solo都唔多段,你叫我黎淨係掃chord?

佢地話係新手,所以夾d簡單d先

廣東歌都唔緊要,仲要夾d MK歌

仲話想參加比賽,夾呢d不如去唱K

其實我都唔係玩左好耐,係練多少少咁解姐

我唔係話要夾d咩genre咁巴閉,起碼都pop rock丫,而家係連少少rock味都冇

回復 支持 反對

我思故我在 發表於 5-6-2020 20:41
依婷:我思練結他練到走火入魔整傷隻手,我去照顧佢,斟茶遞水、煮飯比佢食都要丫。 ...

記者 : 64晚會當日 我思放低左結他喎 係咪一個無聲既抗議先?
回復 支持 反對

食快餐都方便啲
回復 支持 反對

我思故我在 發表於 5-6-2020 20:57
阿kit於全國人大會議上搗亂,被行政拘留一星期。

阿kit早前以特邀嘉賓身分出席人大會議旁聽,聯同演藝界 ...

kit : 多謝大家關心 反惡法志在必行 大家無需要太擔心 暫時我仲未可以返黎香港
回復 支持 反對

我思故我在 發表於 5-6-2020 20:58
我day off呀,搵馬季頂住先啦

佢變左啦 佢唔降魔啦
回復 支持 反對