打印 上一主題 下一主題
收起左側

惡人兵堡BUG MAP 大家唔好用泥開場

暫時未知有無其他BUG
回復

我係用 「!兵堡!無攻城2000吉3500哈(5C83F57D)加多個軍營.scx」 改的
!兵堡!無攻城2000吉3500哈(5C83F57D)加多個軍營.scx (20.18 KB, 下載次數: 1714)
佢本身都有呢個bug, 我改果時應該唔記得刪走去, 依個係我的失誤 sorry

我岩岩用AoKTS改左個隱藏左的觸法個名睇番佢係點樣trigger
佢係用果隻踢人的國王trigger個觸法

而個惡人map係無左隻國王, 改為用左del帳篷去kick人
所以指派國王去指定位置果個狀況已經唔成立

所以個觸法係唔會被trigger, 所以個係唔會bug到到目前為止唔會影響到公平性
但如果大家發現有咩bug可以歡迎提出,謝!

如果大家仍然怕的話,我準備左已del所有隱藏觸法的兵堡場,隨便使用
『惡人兵堡』.scx (19.42 KB, 下載次數: 1712)
希望解答到樓主
回復 支持 反對

「惡人兵堡.scx」已經是現在樂古最公平的兵堡地圖
因為地圖是用舊樂古兵堡而改成 因此可能遺留有Bug
但絕對是仍然可以安全使用

反而我更不贊成使用樂古版兵堡。一來太多偽造bug地圖,二來平衡性比惡人低(樂古版匈奴200帝,惡人版匈奴160帝)
回復 支持 反對

但絕對是仍然可以安全使用

反而我更不贊成使用樂古版兵堡。一來太多偽造bug地圖,二來平衡性比惡人低(樂古版匈奴200帝,惡人版匈奴160帝)
回復 支持 反對

但絕對 ...
usharehk 發表於 27-3-2012 15:05

唔係由樂古兵堡改,係由N年前的兵堡map改,所以有細bug都在所難免
但係時間已經證明左個map係公平,個map出左咁耐都無人話有問題
而紀錄檔區都post左好多用惡人map的兵堡save,如果有問題一早有人提出啦

樂古兵堡原先無bug  不過多改左場名的map出現先會有惡人map
回復 支持 反對

下..我玩左咁耐都無事wo...
樓主你整個save示範下點bug好wo
如果bug唔到唔好亂屈人地 好無品
回復 支持 反對

樓主好無品
提出一個無效指控
誤導其他玩家
請道歉
回復 支持 反對