查看: 8921|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

活動文章 【辣椒仔 - 阿倫史密夫】

相信 都接近識左運動區既兄弟 都有成年啦 有無xDD?
而大家 都知道鍾意既球員係史密夫啦 ;)

史密夫 係列斯既時候 小弟 係仲未開始睇波

而直到 史密夫 係04年既時候 加盟 曼聯 我先至搵到 我心目中既偶像

無錯 就係佢 【辣椒仔 - 阿倫史密夫】

果時 我仲好小學雞 係我呀叔間房到挽電腦 我呀叔就睇

曼聯 對 阿仙奴

就係依一球 令我愛上左足球 愛上左睇波 愛上左依位球員...

我仲記得 當時幫完屋企人拎完啤酒 之後一望電視 個金毛仔幾型喎

型完之後 佢射球咁令既波黎 ;) 我拍哂手 即刻問屋企人 依個球員叫咩名

但係 我屋企人 竟然吾識佢 ;( 咁我即刻上網查 查到佢就係史密夫 ;)

於是 我就開始留意 依位球員

1年後 因為曼聯防中 吾夠人用 費sir命令 史密夫 做新堅尼...

起初 我果時仲吾識睇波 以為球員 淨係識入波 先至有用...

但當我愈黎愈大個後...先知道 入波既球員 未必係有用 有時候 後場既球員 會比入波球員 更有用

送畀大家既史密夫 三連鏟

我當時有諗過 點解費sir好地地要搵史密夫轉做防中呢;?

<----依腳波 令我憎恨利物浦2年

到左2年後 心智成熟 再睇番球波 再睇番各種因素

其實 我點解要憎呢...路係自己簡...史密夫 佢為左自己隊波 不惜斷腳而去落腳...

依種精神 我相信自己永遠都得吾到...

到左07年歐聯... 相信 令所有曼聯fans都會開心到彈起...

7;1 永遠在心中 到現時為止 係史密夫 為曼聯入既最後一球 都係暫時 既最後入球...

當依季完左後 史密夫 就被賣到去紐卡素

去左紐卡素 史密夫好似無左辣椒仔既性格...無咁火爆...;)

當過左一季後 紐卡素就降左班 降左班其間 史密夫 被令為隊長 我果時真係好開心 好開心...

但可惜 搵吾到link係可以睇英冠波

紐卡素升番上黎後 我成日都諗住 我幾時可以睇到史密夫做隊長呢...

點知果年 升左上黎英超後 史密夫既隊長 比路蘭攞左 ;( 好吾開心 點解好地地會換左隊長架;?

到左今季 史密夫 被外借到英甲既米爾頓凱恩斯 <---我未聽過...

不過 點都好啦 無論借到邊 我都希望史密夫繼續有佢辣椒仔既性格 繼續踢好波 我永遠都會支持你架

原本想po啲gif 點知又大過頭po吾到...

不求分數 只求分享 多謝

評分

參與人數 2Bravo! +2 收起 理由
埃墳仔是也 + 1 你令我非常懷念佢.....GGMU 希望有日佢番黎 ...
victorclli + 1 睇得出放左好多心機:)

查看全部評分

回復

支持:handshake
辣椒仔都係我最鐘意ge 曼聯球員之一, 繼堅尼後又一"大佬"型球員, 可惜天妒英才
btw米爾頓凱恩斯= 溫布頓, 以前係一隊好勁ge 強隊, 可惜後來破產, 新班主就將溫布頓改名做米爾頓凱恩斯
回復 支持 反對

推推先 :p?
回復 支持 反對

我支持你:lol
回復 支持 反對

我支持你
Boring.KK 發表於 15-4-2012 14:17

wow 多謝喎xDD
回復 支持 反對

wow 多謝喎xDD
緋櫻緋雨 發表於 15-4-2012 17:58

投左你一票LA..