樓主: kenny04chan
打印 上一主題 下一主題
收起左側

好認真..幫幫手-.-好驚訓教呀/口\

關閉 [複製鏈接]
呢D咪男仔同女仔既分別囉=.=男仔玩到成日汗行番屋企都冇咩問題...
女仔去跑步跑到成日汗味行番屋企就好 ...
TinG` 發表於 21-7-2012 14:19

其實我聞到有男仔成身汗味既話……會彈開……

其實講真,女仔體味真係冇男仔咁勁,
噴小小止汗濟已經ok
回復 支持 反對

回復  TinG`
女仔顧形象d
我思故我在 發表於 21-7-2012 17:22

好似係接受唔到自己個身有汗味
剩係有香水味hahahaha
回復 支持 反對

回復 42# TinG`
女仔係咁
回復 支持 反對

如果你成身都係跑步look既(t恤運動褲)
其實都冇問題架喎……我屋企樓下大把人跑步。

建議夜晚跑,冇咁熱 ...
烈女 發表於 21-7-2012 23:20

可能你住果頭d人性格好d,我見過有個又係女仔不過肥妹仔黎..跑完步好大汗(但冇男仔咁臭),
之後一齊等lift,d人見到佢寧願等下一架都唔忍一陣啊
如果我係果個女仔,應該會無地自容...
回復 支持 反對

之前自己都有試過,基本上有以下三個徵狀

1.feel到手腳正常,但用盡全力都唔聽洗

2.精神迷迷糊糊,但清楚知道自己係床上

3.多時會聽到有怪聲,係你耳邊喋喋不休

以上情況,多時比人叫做【比鬼壓】

但其實同靈體冇關,樓主只係訓前比房間

通通風﹑沖個熱水涼,之後飲少量酒再訓就

冇事。

(因為手腳唔聽洗係血流同神經訊號所造成)
回復 支持 反對

其實我聞到有男仔成身汗味既話……會彈開……

其實講真,女仔體味真係冇男仔咁勁,
噴小小止汗濟已經ok ...
烈女 發表於 21-7-2012 23:22

女仔汗味真係接受到不過大汗既話我覺得止汗劑冇咩用,反而一出汗會仲臭
回復 支持 反對

女仔汗味真係接受到不過大汗既話我覺得止汗劑冇咩用,反而一出汗會仲臭 ...
TinG` 發表於 21-7-2012 23:47

咁又係,不過我通常止汗濟已ok

或者可能我住果邊比較少住戶,
特別平日夜晚8-10點,基本上只會自己搭……
而且成日有人落街跑步/放狗……
所以司空見慣(?)
會唔想同大汗人搭lift除左係怕陣味…仲有可能係怕d汗痴到自己……
回復 支持 反對

咁又係,不過我通常止汗濟已ok

或者可能我住果邊比較少住戶,
特別平日夜晚8-10點,基本上只會自己 ...
烈女 發表於 22-7-2012 00:17

高級住宅區係唔同好彩我係大汗但冇體臭既問題,我連止汗劑都唔用,
btw,你夜晚去跑步真係唔熱咩?
我跑過一次,跑完之後返到屋企係又暈又想嘔
果次仲以為自己中暑啊
回復 支持 反對

高級住宅區係唔同好彩我係大汗但冇體臭既問題,我連止汗劑都唔用,
btw,你夜晚去跑步真係唔熱咩?
我跑過 ...
TinG` 發表於 22-7-2012 00:32

一d都唔高級-.-"

其實我講緊既係上年既事……
上年我9月去跑步,夜晚唔算熱囉……
晚夜有小小河風咁。
回復 支持 反對

我記得之前呢度都好似有個post講我呢種情況
話說呢3晚我都係訓教果時,就黎入睡,朦朦糊糊,跟住就好似透唔到 ...
kenny04chan 發表於 19-7-2012 23:42

講真...我有一排成日刀系...
我問過BIO老師同自己SEARCH過...尼D叫睡眠癱瘓
睡眠癱瘓一方面是指人在睡眠的動眼期中身體不能動彈的現象,另一方面是指一種疾病,即軀體已經進入睡眠狀態並且在醒來後,軀體還處於麻痹狀態,同時意識卻是清醒的。軀體在人睡眠時進入麻痹狀態是一個必要的過程,以避免人在做夢時對軀體進行真正的移動。當身體已經在這個階段,但腦的一部分還處於完全工作狀態時,會發生睡眠癱瘓。睡眠癱瘓常伴有恐慌發作,因為人還處於有意識的狀態。同時伴隨聽覺和視覺上的幻覺,對於睡眠癱瘓也是很典型的,然後漸漸進入“夢境”。通常還會有“假醒”,即人醒過來,發現自己原來還在夢裡,現實中也還在睡眠。這樣的“假醒”通常會多次重覆,伴隨的還有來自於對這種無終止重覆的恐懼。通常是可以打斷這種重覆與麻痹的,如通過試著對小指的移動等。睡眠癱瘓經常會有呼吸困難與耳裡的聲響的感覺,經常被誤認為血液循環問題。很多人有過一次睡眠癱瘓的經歷,有些人卻會經常發生。睡眠癱瘓也可能是發作性嗜睡病的癥狀。

短期solution:relax your body is ok
長期solution:唔好比自己太大pressure
回復 支持 反對