樓主: hkpokerbaby
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我router 想入人IP場,但搵唔到,已關防火,求救:'(

回復 9# 負碌之皇

我win7,搵唔到關閉upnp的地方,已在網上爬文

控制台\網路和網際網路\網路和共用中心

之後去邊..
回復 支持 反對

回復 11# hkpokerbaby

router setting ....
不是window 入面set...
你識五識入自已router?
回復 支持 反對

回復 12# 負碌之皇

頭先上網睇到係咪打自己IP在網址?

不過就糟糕!Google 瀏覽器無法連線至 .......(我個IP)
回復 支持 反對

我都入唔到,明明見到個名,但連連下就話無法進入遊戲,請問有冇人知點解會咁?關唔關我屋企用兩個ROUTER事?
回復 支持 反對

回復 13# hkpokerbaby
你連自已router ip 係咩都五知 都幾難幫你= ="
試下 192.168.0.1
or
192.168.1.1
回復 支持 反對

我屋企都係連2部腦 係樂古ADD IP 係搵唔到場的=.=唔知點解
UPNP我已經關左
回復 支持 反對

回復 16# 口者口者
試下off晒 router 所有防火牆吧...
用router 玩自已機lan連線 要用lan ip(ps:192.168.x.x)
自已機用自已網際ip 連是入不到的..至於點解我都好難解釋比你地...應該是aoc 認連線方式太舊了
仲知
-off晒 router 入面防火牆
-關upnp
-set port位 /DMZ
回復 支持 反對

我果個唔係ROUTER 黎=0= 我搵唔到DMZ
只係個上網器插2部腦用 用網上行
UPNP我都熄左
回復 支持 反對

VLAN / GAMERANGER 最實際 (((((((((((((((((((((((
GAMERANGER = AOFE現時最推薦平台
回復 支持 反對