收起左側

請問我咁既電腦配置用唔用到GT630?

CPU: Pentium(R) Dual-Core CPU E5400 @ 2.70GHZ
RAM: 2GB
火牛: 180W
        32bit

用到嗎?
回復

火牛應該唔夠,而且630唔換仲好,哂錢,不如草多少少上650,換隻400W左右火牛
回復 支持 反對

火牛應該唔夠,而且630唔換仲好,哂錢,不如草多少少上650,換隻400W左右火牛
s15ooooo 發表於 17-3-2013 21:15

我部機既cpu/ram果d頂到gt650???真??我唔係好識...
同埋400w火牛要幾錢到?
回復 支持 反對

我部機既cpu/ram果d頂到gt650???真??我唔係好識...
同埋400w火牛要幾錢到? ...
1qewasdrt 發表於 17-3-2013 21:20

麻0,0要打機順最先解決既係顯卡,RAM唔關事,CPU可能雞左少少,但影響不大
400W火牛唔同牌子唔同型號都唔同,antec比較穩陣,JUMBO最平係E隻

ANTEC NE400C-BR NeoEco 400W 80Plus Bronze 火牛HK$ 388

PS.打機睇顯卡優先的,但不得不提係跑分果陣會話你知CPU雞既話會拉低哂個整體分數
回復 支持 反對

上ATI hd7750,會平過上gt650
而且性能比gt650快少少
回復 支持 反對

tomysf 發表於 18-3-2013 17:58

唔熟電腦最好唔好買A卡= =DRIVER易出事
回復 支持 反對

tomysf 發表於 18-3-2013 17:58

如果我上gt630要幾多火既牛先夠?300得唔得?
回復 支持 反對

如果我上gt630要幾多火既牛先夠?300得唔得?
1qewasdrt 發表於 19-3-2013 21:00

火牛唔好買咁細..買大左冇問題,只會睇返你電腦0件食返咁多電而已
因為300仲要驚唔足火...而且買大少少方便日後升級
回復 支持 反對

回復 7# 1qewasdrt

如果隻牛足瓦 e.g 有80 plus就夠,但係我唔會推薦你換gt630
因為gt630尼張卡只係GT440改左名
升少少頻,只係比hd5570快少少無疑係一張水魚卡,如果真有心換就草少少錢換好D
升650 ti or hd7750尼兩張會比較好
回復 支持 反對