查看: 3419|回復: 12
收起左側

[問題求助] 新手求助

關閉 [複製鏈接]

我剛玩呢隻GAME幾日對隻GAME有D問題,希望有老手能教我解決,THX~首先,我想知道點樣係GAME內打中文?我D朋友係GAME到可以打中文,但我只可以用英數MODE先打到字同控部車~第二,我想知如果我裝左D零件,點先可以拆出黎而唔會賣左個零件?第三,買愈高級既車會對愈高級既對手,咁其實可以唔買勁車,長期係B-C級到玩?第四,如果長期唔修車會點?
回復

第1 : 要睇你本身遊戲設定係唔係中文
第2 : 裝左既零件想拆就只有賣..冇得留返待用
第3 : 可以咁講...
第4 : 唔整車...數值會以空裝計算
       例如車本身數值為 230 , 加上零件為330 如果你唔整車會趺回230

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
calvinngth + 5 熱心協助新手^^

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 2# 風乂

多謝你既回答,而我隻GAME係中文界面,點解都打唔到中文?
回復 支持 反對

回復  風乂

多謝你既回答,而我隻GAME係中文界面,點解都打唔到中文?
andykmccc 發表於 26-4-2013 18:16

請問閣下係使用咩輸入法?
回復 支持 反對

回復 4# calvinngth

我用速成輸入法
回復 支持 反對

回復 5# andykmccc

本人同閣下一樣,都係使用速成輸入法.

基本上要確定係中文介面的話,至少要見到其他人打既中文,

而唔係一個個方格(英文介面會發生E個問題)

而要打中文,係自由探索模式中只要按一下Enter,便可以打到中文字了

或者閣下有無興趣可以影一張遊戲時的圖片以供參考?
回復 支持 反對

回復 6# calvinngth

我能夠睇到朋友打既中文字~請問張相有咩要求?
回復 支持 反對

回復 7# andykmccc

或者咁,請問閣下打唔到中文字既意思係打緊都係英文定係點?
  我就係咁打中文字既~

回復 支持 反對

回復 8# calvinngth

我用速成時直情打唔到任何字/符號,甚至開唔到車,所以我一轉速成,個KEYBOARD好似廢左咁
回復 支持 反對

回復 9# andykmccc

樓主有沒有檢查語言個到是否有問題?
回復 支持 反對