打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 《天龍八部2》玩家對移民計劃意向投票

不如試下以下幻想方案
A 同 B 移民去 C
無商會者一律強制去C
有商會者 , 合SER 前一個月決定是否去C , 去C者 , 商會問題照台服方案 (即鬥搶)
有商會而唔去C者 , 保留係原本個SER , 合SER後才決定(一個月內) 移民去C , 商會按先到先得方式申請 (因商會會保留一個月優先給之前有商會者) , 過左一個月才移民去C , 只補回個個咩帖 , 有剩會才可申請
直至舊SER 無人為止 關SER

無商會者可以如願合SER , 有商會者得失自己決定 , 如舊SER有商會空出仲可以申請多幾個
皆大歡喜

純粹幻想 , 不喜勿插
回復

回復 419# artung0804

我目標ser同移民ser都有ac.而且我早就放棄左移民ser戈邊隻ac..
放係到封塵..我先吾會再掉錢落去玩-.-
比個建議你..一係放左佢..一係好似我咁放係到封塵嚕
得閒上下同fd聚下舊lor
回復

其實對於商會解決問題 小弟有個比較平衡到兩個ser既小方法
糸合ser 前1個禮拜 sd 1個選擇俾所有有商會既玩家 保留定捨棄商會 如果1個禮拜內唔回覆就視為捨棄商會 有商會既移民玩家可優先開店 跟住再出多個自願捨棄商會活動 自願放棄既可以得到1 d 稀有但綁定既野 吸引玩家
依2個方法應該會清左d 霸住商會但又唔on果d 細ac
回復

再三提醒!!!!
請玩家先留意『C.玩家商店、元寶和元寶票』中的玩家商會消失問題

投票日期:即日起 至 6月7 ...
長政 發表於 29-5-2013 17:19

唔合SER=無激情   無激情=唔再入點   唔入點=天龍汁得   係甘多  拜拜
回復

其實 只喺合SER...唔加D新副本 都唔會多人玩番啦..合左咪又刷番果D野...人多都無用喇 刷黎刷去都喺果D
回復

..............
回復

投完票就不了了之???
回復

我都想知幾時搞/.\
回復

如果  出埋合 ser  更新埋 天龍3    實唔錯啦
回復

g1大佬呀 資詢左成個月 依加連抽蛋都唔更新 糸人糸鬼都放d料出黎呀 7月署假都到 你地唔糸諗住9月先諗好合唔合ser 出d咩新蛋呀 我都唔想叫你地做智障團 但辦事能力我覺得真糸太低 有咩諗唔通解決唔倒 不如你地講出黎 唔好收埋怕羞 求助唔糸罪過喎...唉
回復