打印 上一主題 下一主題
收起左側

投訴巨商版版主 小妍~

關閉 [複製鏈接]
我要打番非機密既野出黎等人黎評論下
既然身為管理階層都知道有依啲版主通例需要遵守
點解仲可以有版主發表埋啲唔違規就無需理會、版主係會員等既不合理言論?
想呃我地細會員唔識野?咁同政府高官自己圍威喂有咩分別?

============以下係原帖既非機密回覆==================
遊夠花園未?
quote翻我一大段既回覆然之後求其擺段唔合邏輯唔合理既野叫做合理解釋?
你連我第3個回覆既野都無答到 會唔會求其左少少?

叫番裁決個個黎審議番依個投訴同埋被投訴人黎回覆
佢依家就係想等件事淡左 側側膊唔多覺

乜野叫做「版主首先是一位會員,除非其以版主身份發言,否則該版主身份仍然只是會員,受版規所限,不應以版主視之」?????
你知唔知依句野好唔合理?係咪即係版主就唔使注意自己既言行舉止?
連你地個版主通例都同我一樣講法 你係度同我講身份抽離?你以為咁易做到?
你知唔知自己打緊乜野呢?

仲有 我頭兩個回覆提及到林林總總既疑問
仍然未得到答案
你唔係以為咁樣quote哂全部就當答左下話?
回復 支持 反對

我要打番非機密既野出黎等人黎評論下
既然身為管理階層都知道有依啲版主通例需要遵守
點解仲可以有版主發表 ...
brian12345 發表於 6-3-2016 19:44

有關版主通例部分涉及內部文件,不予回應

「版主首先是一位會員,除非其以版主身份發言,否則該版主身份仍然只是會員,受版規所限,不應以版主視之」
你知唔知依句野好唔合理?係咪即係版主就唔使注意自己既言行舉止?

會員本身都需要注意言行舉止,並非會員就可以肆無忌禪
版主於正常發言時,只需注意會員所需要注意的言行舉止
該版主當時言行舉止並沒有問題
回復 支持 反對

抱歉,因私人學業關係,暫未能抽時間回覆,我會在星期日前給個詳盡的答覆,謝謝。
回復 支持 反對

回復 13# 小妍~

回小學重讀嗎?

評分

參與人數 1樂點 -100 收起 理由
Hellkite -100 本版只准許與投訴相關人士發表意見。 ...

查看全部評分

回復 支持 反對

開左個聯署post先黎話咩因學業問題禮拜日前俾個交代
笑大我個口咩
我一個禮拜內見過你唔少次回覆
我仲見到有人係人地個團post入面留言冷嘲熱諷
有時間上樂古睇post無時間俾答覆呀?勁喎
成個禮拜我係出面開聯署post你先踢一踢郁一郁 仲唔係想得過且過咩

我等你回應呀 唔好又帶我遊花園同埋選擇性失明喎
回復 支持 反對

我們已有裁決

惟時間已晚,超版也需要睡眠和工作,有些行動也是需要配合
希望於3月12日前有時間可以宣判結果

晚安。
回復 支持 反對

回復 1# brian12345

依位版主憑乜野無理由咁去鎖帖? 我已經係巨商版規度搵左好耐 都搵唔到依個帖究竟干犯左啲乜野版規而要去到鎖帖
唔好用引起罵戰 偏離主題依啲咁既理由黎敷衍我 你唔鎖你個老友鬼鬼細天帖?唔鎖嗅屁王個帖夠哂多罵戰夠哂偏啦?

首先,此貼係因為本人個人認為已經可能涉及罵戰/生事/冒犯內容為原因而由本人先行將貼子關閉,以免有其他違反版規的事情發生。
P.S. 貼內已有有關違規會員被禁言。
打完第一句,你應該已經在說別再給什麼藉口,罵戰什麼原因,你不接受。
當我關貼的時候,我預左有人會生事,已經仔細查閱版規2次,此貼不會是屬於正常討論區應有貼子。
另外,你指出為何我不鎖"老友"細天的貼子,因為本人並非身處香港,
有時差,亦因學業原故不能經常上樂古,有很多貼子在本人留意到的時間已被處理。
例如:有關於沖天~ 會員的貼子 http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4528132&
本主題由 Hellkite 於 24-2-2016 02:48 PM 關閉
對於另一位會員 細天 的貼子,由於審核貼子需時,並不能於同時將所有違規/可能涉及犯規的貼子關上。
當然,你又會反駁說按照時間軸(鎖討論嗅屁王>我指出佢選擇性執法>鎖細天澄清文),但事實的確如此。
除此類貼之外,在有關投訴貼發出之後,超版已要求本人停止所有對有關人士的版務,所以即使有更多有問題的貼,我亦沒再有任何行動。

我覺得做版主應該要大公無私 比會員更加注意自己既言行
但係我有充份理由懷疑依位巨商版主因為自身/佢既好朋友既利益受到損或者有人落ORDER叫佢做野而去鎖帖維護自己或者佢既好朋友既利益
我講白啲啦 即係有人個米飯班主落ORDER叫佢做野等人唔好抹黑當事人

請問貴 會員,充分理由懷疑是否代表沒證據?
對,版主是應該保持良好態度,但即使我本為版主,亦不代表我不能有個人意見及發表的權利。
相信我本人的發言並沒有言語攻擊/生事/冒犯內容。

澄清一點亦是無需隱瞞的事實,行得正企得正,當然你可以屈。
本人台巨是在會員 沖天~ 的商團內作為團員,另外在港巨本人亦有自己開團,貴 會員亦有分身在本團。
但在此討論區上,任何有違規的貼子,我一樣會扣分/處罵,並不會因為身份而異。
沖天~ 的違規貼我亦有處理,如需證據我亦可以後補。
正如有各團友不夠等級入交易區,要求我加分,我亦不會做。
所以選擇性執法此控訴不成立。

依個巨商版版主既處事手法真係令我不敢恭維
細佬我玩樂古已經有10年
做得版主既佢都應該會有基本既禮貌 而唔係開官腔 點令人信服?
定係依家樂古人流少 質素都變埋質?求其搵個人可以打理到巨商版就可以放任妄為?

對不起,我視討論區用作討論的地方,而不是開官腔的地方,所以會有個人口吻及想法。
為何擔任版主,做的事比別人多,受的氣多,福利不見比會員多,卻不能享有言論自由及發表個人意思的權利?

首先 該巨商版版主言行過份
身為版主 理應凡事避免捲入罵戰 持中立態度觀望罵戰並執行版規
但係我三番四次見到依個版主非但唔阻止罵戰 更因自身利益被損害或者其朋友被指責而參與罵戰
詳細請睇http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4528381&extra=page%3D1
#2 #18
憎人富貴厭人窮 鬼叫你有錢咩:)
原來 好有錢=外掛/ 同外掛收子彈=外掛:/ 長知識了

這些文字都是以事論事
雖然我是版主,但我都有權參與入討論之中,只是可能與你意見不一
如果以上文字有問題,下面文字相必非常正常

龍門任你擺 你睇唔順眼既帖乜你都可以話引起罵戰啦 咁仲成世界既?
細佬不才 我剩係知罵戰既簡單定義係兩班人互相以筆戰指罵

有關違規會員kiyeungd違規發言已被屏蔽,所以不作討論。
另外,還有一些涉嫌違規的貼子。
條友講野真係好嘔心 仲衰過民賤聯個周浩鼎
kawaibo 發表於 29-2-2016 01:21 PM

成班葡萄友 睇唔過屁王 日賺400億
又有彈你彈到無天安寧功能 #曲線要講明
冰*雪 發表於 1-3-2016 09:19 AM

回復  kiyeungd
護主犬叫咩名?開出嚟見我六條煙!
lugia 發表於 1-3-2016 11:12 AM

issc你都係過街老鼠
brian12345 發表於 2-3-2016 02:34 PM

唔好同我講你態度好好 言詞之間既冷嘲熱諷態度往往比直接講粗口鬧你更難聽

這裏既不是扯官腔的地方,連明嘲暗諷都不許,如何討論?難道開腔對罵?

仲有 係巨商版版塊「罵戰」既定義究竟係乜?
該版版主點樣判斷乜野叫做該帖是否「引起罵戰」同埋「罵戰緊」?請解釋

閣下要求解釋「罵戰」一字,有同事亦已作解釋及回應:
罵戰,係指毫無道理,只為貶低他人的發言
該帖道理已經於前幾頁說完,後面已經淪為打招呼和純綷指罵
所以版主先行關帖,但並不處置任何人,屬較佳做法。
同時,我們亦歡迎各位會員另啟新帖提出理據,並作正常指責(而事實確有會員如此作為)
另外引起罵戰,與及罵戰參與者,都會受到版規所限。但我們正密切留意該版各人的言論,並已準備隨時執行版規。
我們暫時未發現其有利益問題,但已經要求該版主暫停處理該會員的事務。

另外版規字眼定義問題上,版主內部亦有商討,盡量令各會員滿意。

哇,尤其係第2個言論「該已關閉貼子一例,開了數天我都沒任何行動」請問該關閉帖子係數天後有邊啲引起罵戰既回覆而導致你要大費周章咁去鎖帖?請引用該回覆 清清楚楚 詳詳細細解釋

貼子早期不關,不代表內容沒有問題。早期不關是因為本人還未查閱,但經查閱後,覺得有機會違反有關版規,所以先行關上。

其二 該巨商版版主唔避嫌 屢次參與事件 欠令人信服之由
瓜田不納屐,李下不整冠
何況依位版主與相關人士有同團及朋友既關係
點令人唔聯想起當中存在利益關係?係現實依種叫做貪污 刑事黎
輕則參與其討論當中 出面維護自己既朋友 並無即時叫停罵戰
重則無合理理由鎖自己對立立場既帖 事後擺出一副官腔 你咬我食呀?仲點服眾?
據我所知 巨商版版塊仲有其他活躍版主 點解唔交俾其他版主處理
而要自己唔避嫌咁親身上陣?定係有人落ORDER靜靜雞係天光個陣就鎖帖?
依樣真係好神奇 佢一鎖完帖 有人開另外個post出黎
發貼相信是所有正常會員的權限,所以即使本人與任何涉案有士有朋友關係,亦有權回貼。
當然,你會用版主那些官方文來反駁。
但如果你有證據證明關貼一事中有利益輸送,當然能證明為貪污 刑事
再次提及本人身處英國,時差為8小時,當我執行版務(上樂古看貼的時候)
很多位版主亦在睡教/上班/上學。(我相信)
另外絕大部份審核處分亦是個人處理,很少會經由第二位,或第三位版主再次討論。

即使我知道回覆什麼,你亦很大可能有其他反駁,或者不接受,我明白。
但這一篇回覆我有花費時間心機盡力回覆貴 會員。
回復 支持 反對

相信閣下能在巨商發現有更多非出自本人比粗口更難聽的冷嘲熱諷。

時差有關證明
回復 支持 反對

www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4528965
將暫停版主小妍~於巨商主版的管理權限。

鎖。
回復 支持 反對