查看: 10699|回復: 6
收起左側

[綜合討論] 傳說將帥一問

想問下合左朱蒙,孟獲,貂蝉呢啲傳說將帥
仲有無金仔同王巨原本既加抗性?
同埋合左貂蝉仲有無劉邦招回魔?
麻煩哂大家
回復

傳說會保留被動技能,而且特性紅利可以加強效果
例如貂蟬 10點特殊紅利可以回額外50魔力
孟獲 朱蒙 10點就額外15抗性
回復 支持 反對

JIMMY8600 發表於 25-7-2020 15:59
傳說會保留被動技能,而且特性紅利可以加強效果
例如貂蟬 10點特殊紅利可以回額外50魔力
孟獲 朱蒙 10點就 ...

咁想問下傳說將帥係只可以帶一個定可以多於一個上陣?
姐係 我帶左朱蒙 仲可唔可以帶孟獲?
回復 支持 反對

52網傳說將帥果頁下面有d解釋
回復 支持 反對

小妍~ 發表於 25-7-2020 19:24
52網傳說將帥果頁下面有d解釋

我緊係知下面有解釋啦
拥有朱蒙时, 无法同时带金使敏和金庾信。
* 拥有貂蝉后无法同时带刘邦和诸葛亮。
但係無講有無同時可以帶朱蒙OR其他傳說將帥呀嘛
回復 支持 反對

所以目前身上可以帶4隻傳說將帥
回復 支持 反對

Lkyb 發表於 26-7-2020 00:43
我緊係知下面有解釋啦
拥有朱蒙时, 无法同时带金使敏和金庾信。
* 拥有貂蝉后无法同时带刘邦和诸葛亮。

雷電彈(朱蒙)
耗藍:100mp
範圍:遠程,中小範圍
功能:自動釋放,雷屬性爆炸傷害,有機率眩暈9級以下怪物,有濺射效果,可對空。
特性:爆雷 -雷電彈傷害+10%. (最高+150%) ;  固執 - [激勵]的法術抵抗+1% (最高+15%)
影響:敏捷,主拍清音
說明:自動打獵
視頻 :

野獸突進(孟獲)
耗藍:300mp
範圍:超遠距離釋放,大範圍
功能:大量野獸從四面八方突進造成傷害,9級以下怪物有機率被眩暈。
特性:突入 -野獸突進殺傷力+10% (最高+150%) ;  鼓舞 - [忍耐]的打抗+1% (最高+15%)
影響:體質,虛榮甲胄
說明:可連續釋放
視頻 :

冰花(貂蟬)
耗藍:1000mp
範圍:中程釋放,中大範圍
功能:地面召喚大量冰花進行攻擊,有機率冰凍9級以下怪物。
特性:結冰 -冰花殺傷力+10%. (最高+150%) ;  智能 - [智慧]魔法恢復量+5mp (最高+50mp)
影響:智力,主拍清音
說明:--
視頻 :

希望解答到你問題
回復 支持 反對