打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [為玩家著想]強烈要求團隊死鬥取消dust2地圖!

剛才上線

見到有不少人按下支持

我不明白de_dust2真的令某些人討厭嗎?

請看巴哈姆特-CSO討論版文章:【討論】團死 雙方實力差太多 你的選擇是??

http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... num=31&subbsn=3

台灣玩家已經想到方法來應付TR的圍攻

第一:在中門部署2-3個狙擊手,已經令TR很難經過A上路,支援A點的TR

第二:搶佔隧道後,可以伏擊由T home到B點的TR,或者通過隧道突擊T home

還有CT肯合作,比數應該不會太差

我真的不明白,台灣人還未抱怨de_dust2,香港玩家先要求取消de_dust2

究竟是技術問題,或是輸不起的問題?
回復 支持 反對

第一:冇人迫你玩
第二:只要有技術和戰術CT也可以完全反咬TR
第三:做CT可以練技術

以上!完全反對你的觀點

例子:一把狙可以封死A小,三把步槍可以封死B點(甚至配一把狙可以完全占領TR→B的斜坡
         一個閃光彈可以進攻mid,一個煙霧彈可以封mid狙

你話TR點樣贏?地圖是死的,人是活的!如果你只因地圖"看起來"對TR有利而想刪除這d2,你覺得你唔識用戰術
jacky1d01 發表於 16-11-2012 09:54

第一,的確無人迫我玩,我自願入去有無問題?第二,只要有技術同戰術就可以贏?yes,係呀,點做呀應該?
先講戰術,打pub請問有乜戰術可言?定還是我一開始就走入去指導另外果15個人點打點打點打lol?
再講技術,cso團隊死鬥係一個team既競技模式,我要單憑我一個人既力量去贏嗎?
有少少技術既人,少少識玩既人唔係去晒T專打A咩?_?

再講,咩叫一把狙可以封死A小?zz既人唔可以渣awp/步槍射番mid?**?
三把步槍可以封死B點,yes,我可以答你我一個人都做到,因為根本無乜人會去B LOL
一個閃光彈可以進攻mid?請問我粒flash應該flash b低,zz,hi mid,定係T BASE awp?
一粒smoke可以封mid awp?**?你唔係以為依加上網打既人全部都用32bit下麻?

補充一句:TR是有地形優勢

可惜不是每次像樓主所講:TR大炒CT

有時比數是400:315-330左右

還有CT搶回A點,形勢會不同

利益申報:我是做TR,不過有幾次TR無守好A點,結果被CT突擊成功,只是TR很快搶回A

如果CT可以合作,也有機會取勝

假如樓主不喜歡,自己開其他地圖

不過我有點不明白這句:「我無咩點俾人炒」,究竟你是否想說,在你做CT時,CT很少被人炒,甚至取勝?
或許我覺得你在讚自己多麼強?

「基本上大部份識打cso既人都會揀T」,其實某些高手是會去CT,有一次我記得有一個adventure的人,只是用一支awp,已經令TR差點玩完,最後比數好像是400:380(TR險勝)
v1w1 發表於 16-11-2012 02:52
我無咩點俾人炒,係指我個人既FRAG
至於CT係唔係能夠取勝唔係單憑我一個人既力量能夠做到
當然我間唔中都會見到有唔少有實力既人事係CT到玩
咁實力係中間既人士呢?去晒T囉...lol

可惜不是每次像樓主所講:TR大炒CT
有時比數是400:315-330左右

有時的比數才是315-330
你唔覺得有問題咩?

其實每個場都有不同用法...
包括可利用地形,光暗度....
根本就是冇關係
TonY乂佐助 發表於 16-11-2012 01:14

....?
回復 支持 反對

剛才上線

見到有不少人按下支持

我不明白de_dust2真的令某些人討厭嗎?

請看巴哈姆特-CSO討論版文章:【討 ...
v1w1 發表於 16-11-2012 11:04

好明顯我呢個post唔係講緊CT既人唔合作,而係講緊大部份識玩既人去都晒有優勢既T令到所有DM dust2既CT都係俾人rape吧
回復 支持 反對

好明顯我呢個post唔係講緊CT既人唔合作,而係講緊大部份識玩既人去都晒有優勢既T令到所有DM dust2既CT都係 ...
godofzero 發表於 16-11-2012 12:03

靠你去ct制衡
回復 支持 反對

團死d2我覺得恐怖份子重生時間 加長n倍 先可以平衡到ct吾比人包圍-,-
回復 支持 反對

團死d2我覺得恐怖份子重生時間 加長n倍 先可以平衡到ct吾比人包圍-,-
wlp156858 發表於 16-11-2012 13:44

唔洗N倍咁多..多兩秒is ok
回復 支持 反對

回復 43# godofzero
你的意思是因為大部分有技術的人去了tr,去圍剿ct

令你不滿選舉擇TR的玩家

所以你希望n社刪去DUST2

不過事實是:我不去TR陣營,其他人也會照去TR陣營

玩普遍來說玩家可以不求KD,但只求一場勝利

試問誰會夠膽做CT,反攻TR?

人是先顧及自己的利益,然後才會為他人著想

另外以前Port(決戰碼頭)也是熱門地圖,只是dust2重新推出後,變成另一個冷門地圖,那個地圖一樣是TR佔優

一支m24+手感好,隨時可以殺20人,殺0

我又沒有聽聞有人要求N社將Port移除

所以樓主你可以有三種選擇

1.不玩dust2

2.玩其他地圖

3.轉玩其他模式
回復 支持 反對

第一,的確無人迫我玩,我自願入去有無問題?第二,只要有技術同戰術就可以贏?yes,係呀,點做呀應該?
先講戰術,打pub請問有乜戰術可言?定還是我一開始就走入去指導另外果15個人點打點打點打lol?
再講技術,cso團隊死鬥係一個team既競技模式,我要單憑我一個人既力量去贏嗎?
有少少技術既人,少少識玩既人唔係去晒T專打A咩?_?

再講,咩叫一把狙可以封死A小?zz既人唔可以渣awp/步槍射番mid?**?
三把步槍可以封死B點,yes,我可以答你我一個人都做到,因為根本無乜人會去B LOL
一個閃光彈可以進攻mid?請問我粒flash應該flash b低,zz,hi mid,定係T BASE awp?
一粒smoke可以封mid awp?**?你唔係以為依加上網打既人全部都用32bit下麻?
godofzero 發表於 16-11-2012 12:02

莫非你唔識玩狙?zz咁易封你都封唔到係咪咁廢,佢射得你黎都死左啦
3個人玩B點仲可以突擊TR
閃hi mid
你煙要放岩位先得,你又唔識阿?

其實玩團死的目的除了團體贏之外,自已贏都係一個目標
400:399輸左,代表左d乜?
我覺得11X kill,4X dead  先至係真正既勝利

樓主你可以有三種選擇

1.不玩dust2

2.玩其他地圖

3.轉玩其他模式
v1w1 發表於 16-11-2012 16:13
回復 支持 反對

莫非你唔識玩狙?zz咁易封你都封唔到係咪咁廢,佢射得你黎都死左啦
3個人玩B點仲可以突擊TR
閃hi mid
你 ...
jacky1d01 發表於 16-11-2012 18:19

團死都成二十人..一百殺咁多?。。
回復 支持 反對

回復 49# 想點?!×.×

CT多數都少TR5個到,好多人卡房等TR

ps我用狙守zz&mid
回復 支持 反對