打印 上一主題 下一主題
收起左側

內功(法師)討論區

關閉 [複製鏈接]
法c使唔使學野球??????
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
Originally posted by admeter at 2006-6-28 16:29:
我想問下 d職到左後期 個個+攻既被動技(eg弓術)+到好高
咁法c仲有冇得玩架= =
因為法c d介指每級都只差3~4%一隻(假設強化數值一樣)
相比起武器泥講爭好遠
法c+心 +d攻又唔夠外功+力/敏+既攻咁高
咁到左後期同 ...

法c...暫時係適合 新手起家用..
回復 支持 反對

黑田如水 該用戶已被刪除
回復 支持 反對

Originally posted by 云夢 at 2006-3-24 09:59:
法師加點:心同體(廢話)
加點搭配方式:未知(唔係好多人玩),以本人經驗初期5體1心或4體2心也可
因為法c初期技能威力一般,加一點體沒這麼容易香
後期可以轉回3體3心或者2體4心,隨你喜歡

武器:自由度超大 ...

法師加點:心同體(廢話)

你講呀 我全心都升到32lv啦 紅蓮11層 金鐘8層 紫氣7層 吐納9層 雪燕8層 風雷破9層
                                     白馬(暗器)3層 屈機用

而家血:8百幾 防:228 護體 : 2千3左右 Mp : 2千2左右

玩左咁耐都未死得 仲有32Lv 所以我唔認同你講心同體係必加

=======================================================
以上只屬個人意見
回復 支持 反對

法師吾會冇得玩.....
第一︰ 強化戒指和頊錬都會加攻....並不是加抗性....
第二︰ 法師強的地方是高攻來又有各種附加效果,eg:暈人....
第三︰mp夠多......護體夠多...........(如果你係全心)
第四︰升lv雖然係慢點....但pk真係好強....(我17lv係咁殺23lv的紅人....搶左吾少野)
回復 支持 反對

Originally posted by deadmatch at 2006-7-7 02:13:
法師吾會冇得玩.....
第一︰ 強化戒指和頊錬都會加攻....並不是加抗性....
第二︰ 法師強的地方是高攻來又有各種附加效果,eg:暈人....
第三︰mp夠多......護體夠多...........(如果你係全心)
第四︰ ...

但法師到後期,我地無真技,人地又有抗性,打人地根本打唔痛
同刀P,人地刀有真技,一下扣你百幾千幾血,就算比你用吐納補返,護體已經清晒,根本無用
最後結果都係比人幾刀KO...~.~根無無機會出招..........
..........我都係法師,2x lv炸,以上只係分析,唔知岩唔岩............
回復 支持 反對

法cpk唔勁???誰講=口=
你5心1血都好
血同護一定高人好多
技高lv有eq幫手扣得又多....pk唔勁..?好好笑--
回復 支持 反對

Originally posted by tomxiong at 2006-7-8 10:35:

但法師到後期,我地無真技,人地又有抗性,打人地根本打唔痛
同刀P,人地刀有真技,一下扣你百幾千幾血,就算比你用吐納補返,護體已經清晒,根本無用
最後結果都係比人幾刀KO...~.~根無無機會出招..........
...... ...

問題係刀有機會埋身咩?佢加得火抗定水抗定金抗?
回復 支持 反對

刀ka話你冰住佢∼走到好開再冰→(燒)紅連→冰→燒.....佢打你唔到∼奈你唔何
回復 支持 反對

我用刀ge(28lv),有個玩法c,同個30lv法c pk 我win
用東風4野死(6層)法cpk好cheap(後期)
回復 支持 反對